אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
הצמח שנמצא במטבח הפרסי הוא צמח ירוק שגדל בחורף וגדל עד לגובה של שני מטרים עם תחזוקת גינון מזערית. כשצמח רשאד גדל הוא מייצר פרחים לבנים או בצבי ורוד בהיר עם תרמילי זרעים קטנים. מבחינה תזונתית רשאד הוא מקור חשוב של לברזל מן הצומח, לחומצה פולית , סידן, ויטמין C, ויטמין E והזרעים שלו עשירים בחלבון ובחומצת שומן לינולאית
רשאד הוא צמח עם מרכיבים אסטרוגניים צמחיים ולכן הוא עוזר להסדיר את המחזור החודשי אצל נשים עם בעיות. הוא גם מגביר את ייצור החלב של אמהות מניקות ובשל תכולת הברזל והחלבון הגבוהים ברשאד הוא מומלץ לנשים מניקות אחרי הריון ולידה. בנוסף רשאד הוא צמח אפרודיזיאקי שעוזר בהגברת הליבידו (חשק מיני אצל נשים)
רשאד מסייע לטיהור הדם ואצל אנשים שסובלים מעצירות הוא יכול לייצר שלשול וניקוי של המעיים.בהודו אוכלים את הזרעים של רשאד עם דבש כדי לטפל באמבות. הרירית בזרעים של הרשאד נוטה להפיג עצבנות במעיים ואצל תינוקות חליטה של עלים מרוסקים מועילה לטיפול בכאבי בטן
רשאד הוא ירק מכייח ולכן מומלץ לאכול ממנו במצבים של כאבי גרון, שיעול, ואסטמה. למעשה משתמשים העלווה של הצמח לטיפול באסטמה ובשיעול כרוני.
רשאד הוא החבר הטוב ביותר של צמחונים וטבעןנים שנוטים לסבול מאנמיה. הוא גדוש בברזל, נספג בקלות ועשוי לסייע בהרמת רמות ההמוגלובין בדם כאשר אוכלים רשאד באופן קבוע. כדי שפר ספיגת ברזל מירקות מומלץ לאכול אותם עם ויטמין Cאו עם פירות עתירים בויטמין סי כמו לימונים קיווי ותות שדה
תרמיל הזרעים של רשאד גדוש ברירית עם פיטוכימיקל בשם lepidimoide. מחקרים מראים כי זרעים של הצמח מייצבים את רמות הסוכר ומונעים קפיצות של הגלוקוז בדם לאחר אכילה עתירת פחמימות וסוכרים. לכן כדאי לחולי סוכרת לשקול הוספת רשאד לתפריט
אכלו רשאד במתינות. רשאד מכיל גויטרוגנים שמונעים את ספיגת היוד בבלוטת התריס ולכן הוא עלול להוביל לתת פעילות של בלוטת התריס. שמנים שנמצאים ברשאד עלול לגרום לקשיי עיכול אצל אנשים עם מערכת עיכול רגישה. והכי חשוב הוא לא מומלץ בהריון או לנשים שמנסות להיכנס להריון. . רשאד בכמויות גדולות אם בכלל לא מומלץ בהריון כי יש בו חומר שמעודד הפלות.
את העלים והגבעולים של הצמח אתם יכולים לאכול בסלטים או להכין מהזרעים נבטים ולהוסיף לכריכים. חפשו תמיד עלים בצבע הומוגני ושיהיו ירוקים ככל שניתן. אם מאחסנים רשאד בפלסטיקר- הוא יכול להחזיק מעמד גם 6 ימים במקרר.