תרופות סבתא

באבאסו, שמן באבאסו

מחפשים  שמן רב תכליתי שאתם יכולים להשתמש בו לא רק לעור לשיער ולשפתיים, אלא גם לבישול?. שמן Babassu הוא שמן פלא כזה ליופי לקוסמטיקה טבעית וגם למטרות קולינריות. מה צריך לדעת על שמן באבסו אחת מתרופות סבתא פלאיות שהטבע העניק לנו- לפני שמשתמשים בו להצערת עור הפנים, וטיפוח השיער באופן טבעי?

מהו שמן באבאסו?

Babassu הוא עץ דקל יליד החלק הצפון-מזרחי של ברזיל. דקל זה הוא המקור של שמן babassu, אשר מופק בשיטת הכבישה הקרה מהזרעים שגדלים עליו. מעבר לבישול הוא משמש גם כחומר סיכה, בהכנת סבונים, ובכלל לקוסמטיקה טבעית נקיה בפראבנים ומכימיקלים לא רצויים שנכנסים היום לתכשירי הטיפוח של העור והשיער

השימושים של שמןBabassuבקוסמטיקה טבעית

במשך שנים הילידים בברזיל נהגו להשתמש בשמןBabassuכשמן בישול וכחומר טיהור בסבונים ובחומרי ניקוי. הוא תרופת סבתא יעילה מאד בטיפול בגירוד ויובש בעור ובקרקפת וכן נגד אקזמה. הערך המוסף של שמן באבאסו זה שהוא גם מיימי וגם שמנוני כאחד. לכן הוא משתלב היטב על העור מה הופך אותו כקרם לחות טוב בלי-התחושה של שמנונית יתר. שמן באבסו מהווה תוספת נהדרת למוצרי טיפוח שיער אורגניים כי הוא מלחלח אותו ומשקם את הגמישות של השיער.

שמן באבאסו לריכוך העור ולטיפול בקמטים בעור יבש

שמן זה שאינו שומני מדי משמש מרכך עור מצוין, במיוחד עבור סוגי עור יבשים. הוא נספג בקלות בעור, מה שהופך אותו רך וחלק. שמן באבאסו מלחלח את העור ושומר עליו רווי ורענן בריא ומבריק. השמן הזה , כאשר הוא מיושם על העור, מאזן את השמנים הטבעיים שהעור מייצר.

שמן באבאסו לבישול

ילידי ברזיל עושים בו שימוש בבישול. השמן מכיל חומצה בעיקר חומצה לאורית אך הוא מכיל גם תערובת של חומצה סטיארית, חומצת מיריסטית, חומצה פלמיטית וחומצה אוליאית. חומצות אלו הן מצוינות לבריאות והופכות את שמן הבאבסו דומה לשמן קוקוס, שגם נחשב לשמן בריא מאוד. לפיכך, ניתן להשתמש בשמן babassu כתחליף לשמן קוקוס.

שמן באבאסו לטיפול במחלות דלקתיות של העור כמו אקזמה

שמן Babassu גדוש בחומרים נוגדי חמצון, כמו ויטמין E ופיטוסטרולים. נוגדי חמצון אלו יכולים להילחם בדלקת בצורה יעילה מאוד. זו הסיבה ששמן באבאסו משמש לטיפול במספר מחלות עור כמו אקזמה ומחלות דלקתיות אחרות של העור. מחקר מקיף על הוכיח שגם ניתן להשתמש בשמן באבאסו לרפא כוויות וחתכים וכן לרפא כוויות שמש

שמן באבאסו לטיפוח שיער זוהר ולטיפול בקרקפת יבשה ובקצוות סדוקים

השמן יכול לתקן את הנזק שהשיער שלך ספג. החילו קצת שמן באבאסו מהשורשים ועד לקצוות לאחר החפיפה. זה יעזור לטיפול בקצוות מפוצלים. כמו כן שמן זה זה מקל על יובש בשיער. לאחר החלת השמן, השיער שלך יהיה מבריק ונוצץ. זה עוזר לשחזר את הגמישות של השיער והופך אותו שופע ומלא. זה השמן המושלם לטיפול בשיער פגום ושביר.

שמן באבסו נגד נשירת שיער וקשקשים

השמן מטפלת בקרקפת יבשה ביעילות ומבריא אותה. כאשר הקרקפת שלך בריאה, השיער שלך לא ינשור אלא יהיה בריא ומבריק. יש לשמן הזה חסידים בעולם הקוסמטיקה הטבעית שנשבעים כי הוא מחולל ניסים עם קרקפת יבשה. אם יש לך בעיה של קשקשים שאינם ממקור בקטריאלי, זה השמן שצריך לבחור.

תכונות נוספות של שמן באבאסו

  • שמן babassu ידידותי לעור בדומה לשמן חוחובה וחמאת שיאה, שהם שוב שמני עור ידידותי.
  • מסתבר שזהו שמן מבטיח לטיפול בחתכים וכוויות בשילוב עם שמנים טבעיים אחרים חוחובה וקוקוס
  • השמן משמיד רדיקלים חופשיים: בין אם אתם משתמשים בשמן חיצונית או פנימית תהנו מתכונות אנטי-חמצוניות שלו. השמן יכול להרוס רדיקלים חופשיים המובילים למצבי בריאות קשים מסוימים כמו סרטן והזדקנות מוקדמת.
  • השמן מעולה לשפתיים סדוקות בחורף. הוא מלחלח ומשמן אותן ומונע התבקעות וכאבים בשפתיים עקב יובש וקור.

לסיכום: תכונות שמן באבאסו

  • עשיר בויטמין E נוגד חמצון, אשר מסייעת במניעת רדיקלים חופשיים ברקמות
  • עשיר בפיטוסטרולים שיכולים לספק יתרונות הגנת אנטי אייג'ינג ולקדם את הקולגן בעור
  • מכיל חומצה לאורית בריכוזים גבוהים שעושה פלאות נגד חיידקים בעור ומונעת אקנה ודלקות עור
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • "בריאות היא מצב של חופש ממגבלות גופניות ומהסחות דעת מנטליות. כשזה קורה השערים אל הנשמה נפתחים"

    ב.ק.ס איינגר