אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
צמצום מספר מנות הפרי ביום הוא הא' ב' של כל דיאטת הרזיה. יחד עם זאת כדאי לדעת שיוצא הדופן בסיפור הזה הם אגסים. מחקר שנערך באוני' ריו דה ז'נרו הראה כי אגס, פרי שעתיר בסיבים תזונתיים סייע לנשים לרדת במשקל כיון שהוא סותם, משביע, ומרסן את תחושת הרעב. ההמלצה היא לאכול אגס לפני כל ארוחה יחד עם הקליפה שלו כיון ששם נמצאים הרכיבים הטובים של הפרי.
כל דבר שמוריד את רמות האינסולין בדם מסייע להפחתת משקל. אינסולין מכניס את הגלוקוז לתאים וכך מתרחשת ההשמנה. כאן מגיעות האשכוליות ומסיעות לשומרי משקל לווסת את רמת האינסולין בדמם. הוכח כי אכילת חצי אשכולית לפני כל ארוחה מסייעת להפחתת חצי קילו בשבוע גם אם האדם השמן לא עשה כל שינוי אחר באורחות חייו.
מחקר מאוני' קולורדו מראה כי בשעועית לבנה יש חומר פעיל שורף שומנים ומעכב את קליטתם מן המעיים לדם. מנת שעועית ביום שורפת יותר שומן מאשר דיאטה נטולת שעועית. עוד ידוע כי שעועית מכילה אינוזיטול חומר המסייע בוויסות רמות הסוכר בדם ולבטח יודעים היום כי לשעועית יש תפקיד מרכזי קריטי במניעת סרטן המעי הגס- במיוחד אצל אנשים שכבר 'מגדלים' פוליפים במעיים.
שוקולד מריר עשיר באנטיאוקסידנטים שמסיעים למניעת הצטברות תאי שומן בגוף (גורם מספר 1 למחלות לב ולהשמנת יתר). דווקא אותו מאכל ששמנים נוטים לערוג עליו ולהתנזר ממנו בעת דיאטת הרזיה – יכול לפעול לטובתם. בנוסף לכך אכילת קוביה של שוקולד מריר מעלה את מצב הרוח, מסלקת דיכאון ומפחיתה מצבים של אכילה רגשית (אכילת יתר שנובעת מתוך מתח נפשי)
מחקר שהתפרסם בכתב עת בינלאומי להשמנה הראה כי צריכה יומית של שקדים סייעה לנבדקים להשיל 18% משומן הגוף לעומת קבוצת ביקורת שצרכה את אותה כמות קלוריות ללא שקדים. שם המשחק הוא ליטול חופן שקדים (כמה שחופן היד מחזיקה ולא יותר מכך) ולאכול מהם בין הארוחות.