תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

מהי שיטת דורן וכיצד היא מטפלת בכאבי ראש, טינטון, כאבי גב ועוד?

גופם של רוב בני האדם בעיקר הבוגרים מאופיין בהיעדר  סימטריה: כתף אחד יותר קדמית מרעותה, עצם אגן אחת יותר גבוהה מהשניה ואפילו רגליים שאורכן שונה  זו מזו. ההבדלים הללו שנמדדים בין מילימטרים ספורים למספר סנטימטרים לא זוכים להתייחסות  של ממש באורתופדיה המערבית. יתר על כן- כשהפערים הללו זניחים הם שקופים לנו [ אנו מתעלמים אפילו ממצבים של רגל אחת שארוכה מן השניה ב2-2.5 ס"מ ] מפני שהגוף מפצה עליהם באופן טבעי.  אלא שיש מי שסבור כי  הפיצוי הזה ממש שנדרש מהגוף מייצר תהליך פתולוגי בפני עצמו : ככל שהוא מתמשך, נגרמות תזוזות זעירות ודיסלוקסציות גם בחוליות עמוד השדרה מה שמשליך בסופו של יום גם  על בעיות בריאות פנימיות.

מי שהגה את התזה הזו ועל בסיסה ייסד שיטה מסורתית שלמה שנהוגה במשך שנים רבות בדרום גרמניה הוא דיטר דורן. בהשראתו, אורטופדים ונטורופתים שיפרו ושכללו את הרעיונות המקוריים והנהיגו תורת ריפוי שלמה מזה כ3 עשורים.

היכן התפתחה שיטת דורן?

הכל החל ב1973 כאשר כאב גב משתק פקד את דיטר דורן שהיה אז מנהל של מנסרת עצים בבוואריה. לאחר שהרופא המקומי לא הצליח לספק לו מזור הוא פנה כמוצא אחרון לשכנו, ג'וזף מילר, מרפא כפרי שהיה אז כבן שמונים. זה האחרון ריפא את הכאב באמצעות לחיצות פשוטות בשיפולי גבו וסדרת תרגילים ותנוחות שהורה לו לתרגל מדי יום. בעקבות הנסיון האישי החליט דורן להתמקצע בשיטה העתיקה שחווה על גופו תוך שהוא מטפל בבני משפחתו ובמכריו. בהדרגה התרחבו המעגלים , אנשים עלו אליו לרגל מכל רחבי גרמניה ומשוויץ. אבל למרות למרות שצבר מוניטין רב - דורן הקדיש צריף צנוע בחוותו למבקרים ואף קבע עקרון מרכזי שמהווה נדבך חשוב בהדגשת פשטותה: אסור שהטיפול יהיה יקר ואסור שיצריך ביקורים רבים מדי אצל המרפא.

הקשר בין טינטון (טיניטוס) למנח עצמות השלד

השיטה המשיכה להתפתח בעיקר על ידי ד"ר מיכאל גראוליך, רופא משפחה, שסבל מטנטון באוזניו ונרפא ע"י דורן. גראוליך המשיך לחקור את העקרונות והרעיונות המרכזיים שדורן הציג , כתב שלושה ספרים ומיזג את השיטה עם עקרונות הרפואה הקונבנציונאלית. אחד מספריו אף ראה אור בשפה האנגלית.מרטינה מיסברגר מטפלת בשיטה מסבירה כי על פי דורן המקור לכאבי גב ולמחלות שונות טמון במנח עצמות האגן ופרט במיקומם של עצם העצה (הסאקרום) ומפרקי הירך.

הגוף לא סימטרי בגלל עצמות האגן

"עצמות האגן" אומרת מיסברגר, "זזות ממקומן המקורי בשל מגוון רחב של תנועות ופעולות שאנו עושים כדבר שבשגרה: ישיבה ממושכת, ישיבת רגל על רגל [גורמת במישרין לשמיטת מפרק הירך], נהיגה, הליכה בנעליים שאינן מיטביות עם המבנה הטבעי של הגוף וכדומה. על אילו יש להוסיף חבלות, נפילות, תאונות, תרגילי ספורט מופרזים והריון ולידה.

שיטת דורן בילדים

אצל ילדים תזוזות במערכת היציבה ובאגן יכולות להתרחש כבר במהלך ההיריון (כתוצאה מצפיפות בתוך הרחם למשל), בלידה, או לאחריה כתוצאה מתאונה או אפילו משיעורי ריקוד [בלט], התעמלות-מכשירים וכדומה. ספורט שדורש מתיחות חזקות שאינן מותאמות עם התנועה הטבעית של הגוף עלול גם הוא לגרום נזק. כאשר האגן זז ממקומו הטבעי, השפעתו מקרינה בדרך כלל כלפי מטה על מנח הירכיים והרגליים ועל המפרקים שלאורכם, תוצאה שכיחה היא הבדלי אורך בין שתי הרגליים הנגרמים בשל משיכת רגל אחת כלפי מעלה או שמיטה כלפי מטה.

מהו הקשר המוכח בין מנח העצמות ובין בעיות רפואה פנימיות כמו טינטון למשל?

התפיסה בדורן היא הוליסטית: בריאותנו מושפעת מאיכות מעבר המידע מהמוח לאיברים בגוף. כאשר אחת או יותר מחוליות עמוד השדרה זזה מן המקום , נוצר לחץ על עצבי השדרה, איכות מעבר המידע נפגעת ונוצרות בעיות תפקוד איברים פנימיים (כליות, מעיים, לב וכבד ) ומחלות פנימיות מתפתחות ביתר קלות. כמעט כל האיברים בגוף לרבות השרירים והאיברים הפנימיים, נשלטים על ידי העצבים העוברים בחוט השדרה. לפי השיטה כאשר מתרחשות תזוזות בחוליות השדרה נפגמת השליטה העצבית כמו גם איכות התשדורת העצבית ועקב כך עלול להיפגע תפקודם של אברי הגוף. סוג הפגיעה ומיקומה אחראיים למגוון רחב של כאבים ומצבים כרוניים. כאשר עצמות השלד והמפרקים מוחזרים בעדינות למקומם הטבעי ונותרים בו , שב הגוף בהדרגה לתפקוד אופטימלי.

שיטת דורן: איך בעצם מחזירים את העצמות למקום?

המטפל בוחן את ההבדלים בין הצדדים ומחזיר את החוליות למקומן על ידי עיסוי איטי וזהיר של שרירי הגוף הרלוונטיים. אבל בפילוסופית השיטה מאמינים שעל מנת להגיע לתוצאות מקסימאליות בשיטת דורן יש לצייד את הפציינט ביכולת לרפא את עצמו משלב מסוים בטיפול, בלי להיות תלוי במטפל, באמצעות תרגילים יומיומיים ופשוטים המסייעים בשמירת החוליות והעצמות במקומן הטבעי.

לאיזה סוג של בעיות שיטת דורן יעילה במיוחד?

אצל מבוגרים הטיפול הוכח כיעיל במיוחד במקרים של כאבי גב, צוואר וכתפיים, כאבי ראש ומיגרנה, סחרחורות, עקמת וגבנון, כאבים בגיד הנשה (אישיאס), מתח שרירים , עייפות יתר , וצלצולים באוזניים (טנטון). אצל ילדים הוא יעיל במקרים של בעיות בהתפתחות מוטורית כגון: הרמת ראש מאוחרת, התהפכות, זחילה, הליכה. אסטמה ובעיות נשימה כגון כהשתנקות, שיעול "ללא סיבה" ועוד

למי הטיפול של שיטת דורן לא מתאים?

לא נטפל באנשים שנוטלים באופן קבוע תרופות קורטיזון או תרופות מדללי דם. בנוסף השיטה אינה מתאימה במקרים של סרטן עצמות, אוסטאופורוזיס, הריונות בסיכון גבוה, בשליש הראשון של ההריון וכן בסמיכות גבוההה מדי לאירוע התאונה.

כמה טיפולים נדרשים עד שרואים תוצאה?

כל מקרה לגופו. אבל הרעיון כפי שצוין לעיל הוא לראות אימפקט אחרי מספר מצומצם של טיפולים. לעיתים המטופל מדווח שקרה שינוי לאחר פעם אחת ולעיתים לאחר שלוש פגישות, ובכל מקרה לאחר שלושה ארבעה מפגשים שינוי מתרחש. עם זאת המפתח לתוצאות אפקטיביות במיוחד תלוי בנכונות המטופל לבצע את התרגילים הניתנים לו בבית באופן סדיר.

מדוע השיטה לא מוכרת ממש בעולם המערבי?

יש לכך מספר הסברים. בגרמניה ובשוויץ שיטת דורן היא הטיפול המשלים הנפוץ ביותר לריפוי כאבי גב, צוואר ופרקים. בעולם היא פחות הופצה כיון שגם מפתחי השיטה בחרו לשמור על אורח חיים כפרי פשוט, ונמנעו מלמסחר אותה דרך פרסום יחצנות או מרפאות נוצצות. סיבה לא פחות בולטת היא נושא התרגילים או אם תרצי שיטה תובענית מבחינת המטופל. זוי לא שיטת טיפולית מפנקת כמו מסאג', שבה המטופל שוכב פסיבי ומפקיד את גופו לידי המטפל. להיפך היא תובעת ממנו מחוייבות להמשיך ולתרגל אותה בבית. זה כשלעצמו מהווה ללא ספק משוכה לפופולריות של השיטה ולהפצתה הנמוכה יחסית לטיפולים הוליסטיים אחרים במערב.

מה בין שיטת דורן לשיטות כמו אוסטיאופתיה או כירופרקטיקה ? מה ההבדל בינהן?

בבסיס כל השיטות הללו מנסות להחזיר עצמות למקומן מתוך תפיסה שהפיזיקה של הגוף ומיקום העצמות משליך גם על בעיות פנימיות. אבל הכירופרקט עובד בתנועות מהירות חדות תוך מתיחת איברים בבת אחת, ולפעמים באגרסיביות משהו כלפי הגוף. בשיטת דורן התנועות עדינות ואיטיות הרבה יותר. הרעיון בשטת דורן הוא ל'הערים" על השריר שמקבע את העצם במקום שונה מן המקום המקורי, ע"י הפעלתו בכיוונים אחרים כדי 'להסיח את דעתו' של השריר מן הקבעון וכך לאפשר לעצם לחזור למקומה. אצל הכירופרקט הפציינט פאסיבי בשעה שבדורן כאמור הוא חייב לתרגל הרבה בבית כדי להיווכח שלשיטה יש אימפקט.
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • "בריאות היא מצב של חופש ממגבלות גופניות ומהסחות דעת מנטליות. כשזה קורה השערים אל הנשמה נפתחים"

    ב.ק.ס איינגר