תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

אלו רבדים בנפש מייצגות מחלות ומצוקות גוף כמו תת פעילות של בלוטת התריס, כאבי ברכיים או עצירות

כיום יותר ויותר אנשים מבינים כי הגוף והנפש אחד הם, ולפיכך לא ניתן להפריד בין הטיפול בגוף הפיסי לבין הטיפול בנפש. ענבל נתן - בר, נטורופתית N.d ומרצה לנטורופתיה מסבירה את הרובד הנפשי שמונח מתחת למצוקות פיזיות כמו כאבי ברכיים, עצירות, כאבי מחזור, תת פעילות של בלוטת התריס וכן הפרעות קשב וריכוז.

נתן-בר: מחלות, כאבים ותסמונות הם תוצאה של מצבים רגשיים, ובתהליך הטיפולי אנו חוטאים לאמת אם אנו מתייחסים רק לרובד הפיסי, או רק לרובד הנפשי. כאשר אישה סובלת מכאבי מחזור שנגרמים כתוצאה מיחס עוין למיניות למשל, עלינו לטפל בגורמים למצב הרגשי שלה (ראשית במציאת הקשר הזה, ובהמשך בטיפול בכלים שונים כמו פרחי באך, תראפיה באמנות, הילינג ודמיון מודרך וכן הלאה). בו זמנית אין צורך שהיא תסבול ונטפל בצמחי מרפא, בתזונה ואף בתוספים כדי להקל על הכאבים הללו.


פתרון טבעי למצוקה פיזית מתחיל מהבנת הקשר גופנפש

לעתים כאשר 'נופל האסימון' והמטופל מבין את הקשר בין המצב הרגשי לסימפטום הפיסי שממנו הוא סובל, מתרחשת פריצת הדרך ונוצר פתח לפתרון הבעיה- מתחילה התבוננות בדפוס הרגשי הזה, ונוצרת הבנה שלעתים גורמת לכך שהדפוס ישתחרר וייפתר מאליו באופן טבעי סופנטני.

הנפש משתקפת באיברי הגוף

אחת הדרכים להגיע לתובנות בנוגע לקשר בין המצב הפיסי לגורמיו הנפשיים היא דרך איברי הגוף. כל איבר מייצג מצבים רגשיים וניתן לראות זאת גם בפתגמים עממיים. כך למשל המרפקים מייצגים פילוס דרך, התקדמות, חתירה למטרה. " יש לו מרפקים". אדם הסובל מבעיות במרפק ישאל את עצמו איפה הוא עומד מבחינת תחומים אלה- יתכן שהוא אדם שנלחם על מקומו בצורה מאוד מוקצנת, או להיפך- הוא תקוע במקום, לא מצליח לקדם את עצמו ולהילחם על שלו.


מה מייצגות הזרועות?

הדוגמאות שאני מציינת הן פשטניות וכלליות, ותמיד נסתכל על המטופל ולא על ההגדרה הכללית. הזרועות הן האיבר שמצליח מבחינה פיסית להביא אלינו את העולם ולדחות אותו, ולכן הן מייצגות את היחס שלנו לנתינה וקבלה "בזרועות פתוחות". גם כאן נוכל למצוא אנשים שיש להם קושי עם קבלה מאחרים, למשל, או קושי בנתינה. זה תלוי באדם שהגיע אלי והדברים הם תמיד דינאמיים.

ברכיים או כאבי ברכיים בראי הנפש

הברכיים מייצגות יכולת התמודדות עם שינויים, וגם פחד. "פיק ברכיים". עם אותו אדם שסובל מבעיות ברכיים נבדוק את המקום של הפחד בחיים שלו, או את אופן ההתמודדות שלו עם שינויים בחיים.

בלוטת התריס בראי הנפש

בלוטת התריס הינה בלוטה שיושבת באזור של צ'אקרת הגרון- הצ'אקרה שקשורה לביטוי, ליצירתיות, ליכולת שלנו לדבר ולהוציא החוצה את הרגשות שלנו, בכל דרך. כאשר יש לאדם קושי לדבר על הרגשות שלו, צורך להסתיר, קושי בביטוי יצירתי (שיכול להיות כל דבר- ציור, שירה, בישול, כתיבה)- נוצרת תקיעות באזור, תקיעות שיכולה להוביל לבעיות בבלוטת התריס. אצל כל אחת ואחד מהמטופלים שלי שסבלו מבעיה בבלוטה, ראינו קשר ישיר ומובהק בין הרובד הנפשי הזה לבין הבעיה הפיסית.

עצירות והרובד הנפשי שמונח מתחתיה

עצירות היא בעיה קשה, שמובילה לאצירת רעלים בגוף ולנזקים לגוף כולו. אחת המטופלות שלי, שסבלה מגיל עשר מעצירויות, הגיעה לטיפול כאשר היא סובלת גם מפיסורה כרונית וכאבים קשים כתוצאה מהעצירות. מעבר לשינוי התזונתי שערכנו, שוחחנו רבות על הפן הרגשי, ויחד ראינו את הקשר בין הפרפקציוניזם שלה, והצורך שלה בשליטה- לבין העצירות. באמצעות תהליך טיפולי שכלל פרחי באך, דמיון מודרך ושיחות, הדפוס השתנה ולמרות שהיא לא שינתה את עורה, היא בהחלט הצליחה לשחרר את הצורך בשליטה במקביל לתהליך בו היא נפטרה מעצירות כרונית של עשרים שנה.

הפרעות קשב וריכוז ברפואת גופנפש

- בראייה שלי ושל עוד הרבה, מה שמוגדר כיום כ'הפרעות קשב וריכוז' זו בערך אותה ההגדרה שהיתה לפני כמה עשרות שנים לילד נורמלי ובריא. ילדים אמורים להתרוצץ חופשיים, לשחק, לקפוץ, לטפס על עצים, לשחק מחניים, לדגדג ולהידגדג, לשחות ובאופן כללי לזכות לחירות. במקום זה, אנחנו בונים מוסדות שמטרתם ללמד את הילדים, בשיטה שכופה עליהם ישיבה על כסא במשך שעות ארוכות, עם כמה הפסקות באמצע. כל ילד שלא הצליחו לאלף אותו לתבנית הזו, מוגדר כילד שסובל מבעיות קשב וריכוז, וכמובן שהפתרון הוא בטיפול תרופתי שמכניס את הילד לתבנית הזו (בית הספר מעודד את השימוש בריטלין כמובן).

מה משקפת נטיה להתמכרות ברפואת גופנפש?

בהתמכרויות- יש איוזשהי אובססיה שמרחיקה את האדם מהאני האמיתי שלו. במקום להתעסק ב'מי שאני', ב'מה שאני צריך באמת', יש נסיון להשתיק את האני הפנימי על ידי אובססיה כמו עישון, שתיה, אכילת יתר, וורקוהוליות והתמכרויות אחרות. למעשה התמכרות גם לחומרים (עישון / קפה / פחמימות) וגם להתנהגויות (וורקהוליות) מרדימה ומטשטשת רגשות ומקהה את הכאב הנפשי.

ומה בנפש מבטאים מצבים של ליקויי שמיעה כמו טינטון?

האם צלילת אזניים (טיניטוס) ואובדן שמיעה קשורים לאנשים שלא יכולים להכיל / לשמוע / שמעו בשורה רעה והתחרשו?

אני מקשרת את אובדן השמיעה לצורך בבידוד, עקשנות וסירוב לשמוע את העולם החיצוני. היתה לי מטופלת שסבלה מטיניטוס ובעיות שמיעה, שלוו בדיכאון וסימפטומים נוספים. בשיחות שלנו הצלחנו לקשר את תחילת הבעיות בסמוך לזמן בו קיבלה מספר בשורות רעות אחת אחרי השניה. התהליך הטיפולי כלל הילינג, דמיון מודרך, שיחות וצמחי מרפא, שמטרתם היתה התמודדות עם הסטרס הקשה והדיכאון שבאו בעקבות אותם מקרים. באופן כללי אני יכולה לומר שמטפל טוב יתייחס תמיד לגורמים הרגשיים, לצד המאפיינים הפיסיים- כיוון שבלי פתרון שלהם לא יתכן ריפוי אמיתי.

ענבל נתן - בר היא נטורופתית N.d ומרצה לנטורופתיה
























אולי יעניין אותך גם