תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

אלו זכויות רפואיות עומדות לרשותם של חולי פרקינסון ובני משפחותיהם?

פרקינסון היא אחת המחלות הנאחסיות יותר שאדם עלול לקבל והיום היא הופכת לסוג של מגיפה גם בקרב אנשים צעירים יחסית (גילאי 40-50). בגדול זוהי מחלה שפוגעת בתנועת האדם – גם במהירות התנועה וגם באיכותה. האדם נעשה ריגידי, צפוד, מתקשה לשמור על שיווי משקל, מתקשה לכתוב, לעיתים המחלה מלווה ברעד בגפיים (ומכאן שמה העברי רטטת). למותר לציין שמחלה זו מקנה לאנשים הסובלים ממנה שורה של זכויות רפואיות.

זכויות רפואיות של חולי פרקינסון מול ביטוח לאומי

מול ביטוח לאומי חולי פרקינסון עשויים להיות מוכרים כנפגעי עבודה כאשר הם מצליחים להוכיח כי מחלת הפרקינסון נגרמה כתוצאה מחשיפה לכימיקלים מסוכנים במקום העבודה (למשל חקלאי שחשוף לחומרי הדברה או מדען שחשוף במסגרת המחקר שלו לחומרים מסוכנים). נההשערה הרווחת היום היא כי פרקינסון הינה מחלה תורשתית שעלולה להיות מוצתת עקב חשיפה לחומרים כימיקלים מסוימים. יחד עם זאת רוב המקרים של חולי פרקינסון נכנסים לקטיגוריה של נכות כללית בביטוח לאומי. וכאן הם יקבלו קצבת נכות המספקת מענה ועזרה לאנשים שאיבדו את כושר עבודתם באופן מלא או חלקי.

תוספת של קצבת שר"ם לחולי פרקינסון

במסגרת נכות כללית בביטוח לאומי חולי פרקינסון סיעודיים שלא מצליחים לבצע פעילויות יומיומיות פשוטות ברמת היומיום מוענקת לאלו לעיתים גם תוספת של קצבת שירותים מיוחדים בהיקפים שונים (כל מקרה לגופו) של 175% או 105% או 50% על קצבת הנכות הכללית. גמלה זו ניתנת לאנשים שיש להם הכנסות אבל הם תלויים בעזרה מבחוץ

זכויות שירותי סיעוד לחולי פרקינסון מטעם ביטוח לאומי

קטיגורית הסיעוד לחולי פרקינסון דומה מאד לשר"ם אך נבדלת ממנה שבכך שהיא ניתנת רק למי שעבר את גיל הפרישה והיא נקראת "גימלה בעין" – קרי גמלה על ידי עזרה : מטפל שמגיע לבית החולה ומסייע לו מספר שעות בכל שבוע. יש לציין כי במספר ערים במדינה נעשה היופ פיילוט ולפיו גמלת הסיעוד ניתנת לחולה הפרקינסון בכסף.

האם כדאי להגיע לוועדה הרפואית בביטוח לאומי במצב של "אוף" כאשר אתם חולים בפרקינסון?

חולי פרקינסון תחת השפעת תרופה כמו דופיקר עשויים לתפקד באופן נורמלי פחות או יותר (למעט מצבי דיסקינזיה כאשר הם נוטלים מינון יתר) ועל כן הם חוששים כי ועדה רפואית של ביטוח לאומי לא תכיר בהם כנכים. מסיבה זו הם מעדיפים להגיע לוועדה הרפואית כאשר הם לא נמצאים תחת השפעת התרופה (במצב אוף) כאשר הם ריגידיים צפודים ומתקשים בתנועה חלקה ואיכותית. עו"ד רפאל אלמוג המתמחה בזכויות רפואיות של חולי פרקינסון לא ממליץ על הטקטיקה הזו כיון שלדבריו היא עלולה להכתים את התיק של המבוטח ולהקשות עליו בהמשך מול תביעות של חברות ביטוח אחרות (אם קיימות פוליסות מתאימות). כך למשל עלולים עוד לטעון נגדו "ניסית להערים על ביטוח לאומי- כנראה שאתה מנסה להערים גם עלינו". עדיף לחולה פרקינסון להגיע לוועדה הרפואית של ביטוח לאומי בלי המניפולציות הללו ופשוט להציף את הבעיה: להסביר בפני הרופאים את מצבי האון – אוף שמאפיינים חולי פרקינסון על תרופות – לציין כי הוא נמצא תחת השפעת תרופה ולכן תנועתו סבירה כרגע ולציין בפני הרופאים מה קורה כאשר השפעת התרופה פגה – כל זאת כמובן בגיבוי של חוות דעת רפואיות. בוועדות רפואיות של ביטוח לאומי לחולי פרקינסון יושב גם נוירולוג שמכיר את דפוס האון אוף של מחלת הפרקינסון.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם