תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

לחץ בעבודה שגורם לחרדה ודיכאון: מהן הזכויות שלכם?

עובדים רבים יודעים שמקום עבודתם פוגע בבריאותם הנפשית. אחד העומסים הנפשיים המרכזיים נובע מסביבה של אנשים שליליים: קולגות קנאיים שחותרים תחתיך או בוסים מהגיהנום שמעמיסים עליך עבודה עד בלי די- ולעיתים המתח הנפשי המצטבר הזה גורם להפרעות נפשיות כמו חרדה גדולה ואפילו דיכאון. מהם הזכויות הרפואיות שלכם במקרים כאלו?

מהם התסמינים של חרדה כתוצאה מעומס בלתי נסבל בעבודה?

התסמינים הם כמובן שונים מאחד לאחד אבל מרבית האנשים שסובלים מהתפתחות של חרדה על רקע לחצים בעבודה או ממשק עם אנשים שליליים בעבודה מתלוננים על חוסר שקט, עצבנות יתרה, זיעה קרה, התפרצויות זעם, מתח נפשי תמידי ולעיתים גם על הפרעות שינה

סיפור מקרה: עומס בעבודה שהוביל לחרדה קיצונית ולהתקף פסיכוטי

עו"ד זיו און המתמחה בנזקי גוף מספר על מקרה של מהנדס תוכנה אשר עבד בחברת הייטק תחת לחץ עבודה בלתי אפשרי.

און: האיש נאלץ לעבוד כל יום במשך 14 שעות כולל סופי שבוע (שישי ושבת) וחגים. אמנם היו לו כפיפים תחתיו אולם ההספק לטענת מקום העבודה והממונים שלו היה נמוך מאוד. המנהלים שלו תמיד איימו עליו בפיטורים והוא נלחץ מהאפשרות הזו עד שביום אחד הוא פשוט "ירד מהפסים". ואז מקוטם העבודה נאלץ להזמין אמבולנס שלקח אותו לביה"ח שם אובחן שהוא סובל מהתקף פסיכוטי . הוא אושפז בכפייה, בביה"ח לחולי נפש ושם הוא אובחן שההתקף נבע מלחץ בעבודה.

האם מקרה של חרדה על רקע מקום עבודה מאפשרת לו להיות מוגדר כנפגע עבודה?

נכון להיום אחוזי הנזק שלו הוערכו ב: 45%. הוגשה תביעה כנגד הביטוח הלאומי שהכיר בו כנפגע עבודה ולאחר מכן תבענו את מקום העבודה. כיום הוא מקבל קיצבה קבועה מהביטוח הלאומי והתביעה כנגד מקום העבודה מסתיימת בקרוב. הפיצוי המשוער היינו 500,000 ש"ח.

האם כל עובד יכול לתבוע מקום עבודתו על רקע של חרדה ודיכאון?

לא כל עובד יכול לתבוע את מקום העבודה שלו בגין חרדה ודכאון. כאן מדובר בדברים שברפואה דבר אשר מצריך הוכחות על ידי חוות דעת רפואיות בתחום. כאן יש משמעות רחבה מאוד לעובדה אם העובד בעברו סבל מחרדה או מדיכאון. אם כך הדבר אזי יהיה מאוד קשה להכיר בחרדה שמתגברת בעבודה- כתאונת עבודה.

איך לממש זכויות רפואיות של חרדה כתוצאה ממקום עבודה?

ראשית יש להקפיד על תיעוד העובדות: רצוי מאוד לצלם את כרטיס העובד המציג את שעות העבודה מעבר כמובן לתלושי השכר. רצוי לנהל שיחה יזומה על העומסים הבלתי אפשריים ובמהלכה להקליט את מנהל העבודה. רצוי לאסוף שמות של אנשים בעיקר עובדים שמודעים למה שמתרחש בין כתלי הארגון והכי חשוב? יש לספר לרופא קופת החולים על תחושותיך ולהדגים בפניו כיצד נפגעת. מאד חשוב להגיע לקופת החולים ולהתלונן שם. מטבע הדברים אנשים שמוכרים על ידי הביטוח הלאומי מפסיקים לעבוד או שעבודתם מופסקת. ישנם כאלו שממשיכים לעבוד אבל במקום העבודה מאמללים אותם- כך שיש לחשוב על כל מכלול ההיבטים גם לטווח הארוך.

משרד עו"ד זיו און מתמחה בנזקי גוף לסוגיו: רשלנות רפואית, רשלנות באשפוזים בכפייה, תאונות עבודה ותאונות דרכים. טלפון: 03-9444933, רחוב רוטשילד 55 ראשון לציון 75266.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • אנשים מוכנים לאבד  את בריאותם כדי לצבור עוד כסף. מאוחר יותר הם נאלצים להשתמש בכסף זה כדי להציל את בריאותם. בשל מחשבותיהם על העתיד הם שוכחים את ההווה ובאופן הזה הם מחמיצים את ההווה וגם את העתיד. והכי גרוע?- בשעה שהם חיים באשליה כאילו הם לא ימותו לעולם, הם מתים כאילו מעולם לא חיו.

    קונפוציוס