תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

האם לנהל את הזמן או לנהל את האנרגיה?

 ספר  ניהול אנרגיהניהול זמן ? חבל על הזמן! במקום זאת - נהלו את האנרגיה. על מה לדעתכם מעיד גודש הסדנאות וההדרכות של ניהול זמן? אותן סדנאות שמבטיחות לאדם המודרני ה total cure  ? את אותם טריקים סודיים שיאפשרו לו למתוח את הזמן ולעשות יותר בפחות?

לא משנה מי אתם תמיד תיפגשו את אותם hugmhoמומחי אימון אישי שמבטיחים להעצים אתכם עם כלי ניהול זמן הכשרות יעילות ומכשירים למקסם כמה שיותר בכמה שפחות זמן. מאוד יתכן שההצפה הזאת בפטנטים כלים והכשרות לניהול זמן מלמד ששהבאזז "ניהול זמן" נותן מענה חלקי אם בכלל- ושהאובססיה של האדם המודרני למקסם כל דקה מחייו , הוא סוג של קרב אבוד חסר תוחלת.



- כך לפחות סבור טוני שוורץ, מייסד ה Energy progect. שוורץ, כתב הניו-יורק טיימס לשעבר, שמציע לכולנו להרפות מן המאבק נגד אויב בלתי מנוצח- הזמן, ולהתמקד באלמנט אחר מעולם הפיזיקה: אנרגיה.

ניהול האנרגיה העצמית




ברב המכר שחיבר עם שותפו ג'ים לר, שוטחיםפ השניים משנה סדורה על הדרכים האפקטיביות ביותר לניהול האנרגיה העצמית. "עם ניהול אנרגיה נבון", מבטיחים שוורץ ולר, "האדם המודרני שנדרש לקצבים בלתי אנושיים- לא יכלה את כוחותיו, ימנע משחיקה, תסכול, ויאוש. יתר על כן הוא יגלה שהאנרגיה שלו - בשונה מן הזמן - היא משאב אינסופי, באר בלתי נדלית.





העיקרון הקוסמי שמנחה את הדוקטרינה של ניהול אנרגיה עצמית הוא:




We are oscillatory creatures in an oscillatory universe.

הווה אומר, אנחנו יצורים של גלי סינוס בתוך קוסמוס שמתנהל אף הוא בגלי גאות ושפל. סנכרון אפקטיבי של האנרגיות שלנו, מציאת הטיימינג המושלם, הכרת העליות והמורדות בגלים תאפשר לנו למנף אותם, לרכב עליהם באלגנטיות, לנהל את הגאות ושפל בצורה אסטרטגית מכוונת- במקום למצוא את עצמנו נשלטים על ידם.

ניהול אנרגיה הוא מפתח לחיים מאושרים

ניהול מושכל כזה של האנרגיה הוא המפתח לפרודוקטיביות, לשמחה ואפילו לאושר אומרים שוורץ ולר ומצביעים על החלופה המסורתית של ניהול זמן:




סימון V על רשימת המטלות- מוצאת בסוף היום את המנהל מרושש מכוחות , לא מסופק וכבוי...




שוורץ ולר מבססים את הדוקטרינה שלהם לאחר שעות ממושכות של תצפיות בספורטאים, ליתר דיוק- בשחקני טניס מקצוענים. השניים התחקו אחר השאלה מהו הסוד שמבדל בין שחקני טניס "טובים מאוד" ובין ה"מצוינים" והגיעו לתגלית: מה שאפיין שחקנים בקבוצה השנייה היה שמבלי להיות מודעים, הם ניצלו את השניות הספורות של הכרזת הנקודות בטורניר- לפעילויות זעירות, בלתי מובחנות כמעט, של התאוששות, הרפיה, תנועות גוף אינפיניטיסימליות להורדת מתח וטעינה מחדש בשעה שהשחקנים "הטובים בלבד" נותרו בדקות הללו דרוכים ומתוחים להמשך הקרב.




ומה לנו ולכל זה? איך בתכלס מנהלים את רמת האנרגיה האישית שלנו ביום יום?

שוורץ מגלה למנהל המודרני את הפורמולה האולטימטיבית לניהול אסטרטגי של אנרגיה אישית: 90 דקות של עבודה אינטנסיבית מודעת, נוכחת, ללא הפרעות והסחות דעת (ובלשונו full engagement ) כשאחריה עוקבת חצי שעה "אי עשייה מכוונת" (בלשונו stategically disengagement). גל הסינוס האולטימטיבי הזה, אליבא דשוורץ -יהפוך אותנו מאצני מרתון תשושים ומרוקני אנרגיה- לספרינטרים רעננים ומלאי חיות. "עם אימוץ הנוסחה הזאת", משתף שוורץ את קוראיו "כתבתי את הספר שלי בדד ליין בלתי אפשרי - ברבע מן הזמן.

מה לא לעשות? - שאלת המפתח בתכנון זמן ואנרגיה אישית




אחת השגיאות הגסות של האדם המודרני שעסוק ונמצא בתוך מטחנת החיים בלי דקה לנשום - היא שהוא מתכנן בבוקר מה לעשות - ולא משקיע זמן בתכנון של "מה לא לעשות". האובססיה המודרנית לעשייה בלתי נלאית בבחינת "יותר חזק יותר מהר" – מדלדלת את משאבי האנרגיה האישית והיא גם זו שמבדלת אדם רגיל מאדם בעל אופי מנהיגותי (בעיקר הנהגה עצמית). עם יד על הלב: כמה אנשים אתם מכירים שפותחים את הבוקר שלהם עם רשימת Not to do list ?

ספר חובה לכל מי רוצה להשביח את עצמו לחצו כאן לרכישת הספר באמוזון

Power of Full Engagement, The

Jim Loehr, Tony Sc...




Buy New
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • כל תרגיל הוא טוב אם עושים אותו היטב. ממש כשם שכל מלה היא טובה אם משתמשים בה במקומה. העיקר אם כן הוא ללמוד את ה"איך" ולא את ה"מה" לעשות

    משה פלדנקרייז, מייסד שיטת פלדנקרייז