אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
טבלו צמר גפן בתוך צלוחית חומץ ץפוחים אורגני טבעי והניחו על איזור הטחורים. חומץ כמעט תמיד מפחית דלקות - גם דלקות בריריות וגם דלקות חיצוניות על העור. בסופו של יום טחורים הם לא יותר מאשר וורידים מודלקים ונפוחים, החומץ עשוי לכווץ אותם ולהחזיר את המצב לתקנו. תרופת סבתא אחרת לטחורים היא ג'ל ארניקה הידוע ביכולתו לרפא במהירות חבורות ומכות יבשות. הקפידו שזה יהיה ג'ל ארניקה ולא משחה (לג'ל יש תכונות מקררות), וכן שאחוז החומר הפעיל - ארניקה מונטה- יהיה על 10% לפחות. שימו לב שהתכשיר לא יכיל חומרים משמרים ותוספות מלאכותיות לא רצויות. בניחו ג' ל ארניקה על הטחורים (אם הם לא מדממים) 3 פעמים ביום ותראו כבר אחרי יומיים שהם מתכווצים וכמעט נעלמים.
כשמדברים על צמחי מרפא לטחורים לרוב השימוש המומלץ יהיה כשתיה של חליטת תה, ואולם הפעם אנו מציעים תרופת סבתא קצת אחרת המורכבת מאדים נדיפים של צמחי המרפא הבאים: מרווה, אכילאה אלף העלה, עלים מצמח המרפא מולאין ועלי ערמון. קחו חופן של עלים מיובשים מכל צמח, ערבבו וצקו עליהם nים רותחים. את המרתח הזה שפכו לתוך האסלה ושבו עליה. חשיפת הטחורים לאדים המרפאים הללו מהווה טיפול טבעי יעיל לטחורים מה גם שהניחוח של העלים מייצר ריח טוב בשירותים. הטיפול הטבעי הזה לטחורים לא יכול להחליף את מניעת הסיבה לטחורים: דיאטה קלוקלת, עצירות כרונית ושתיה מועטה מדי של נוזלים.
טחורים נוצרים בין השאר כאשר דפנות כלי הדם (הורידים) מתקשחים והופכים בלתי אלסטיים. אחד התכשירים הטבעיים להגמשה וחיזוק של כלי הדם הוא ויטמין- E. חפשו את צורתו השומנית בקפסולה (לא בצורתו ככדור יבש), טלו אותו אחת ליום (נהגו במינונים זהירים אם אתם בעלי סוג דם O tאו לחילופין נקזו את הקפסולה וטפטפו את השמן לאיזור הנגוע בטחורים - בפי הטבעת.
תכשיר הממליס witch hazel נקשר כבר בהסטוריה הרפואית הקדומה כבעל יכולת לעצירת דימום ושיכוך כאבי טחורים. גלבים השתמשו בתמיסה מעלי הממליס ומקליפת הממליס כאשר חתכו בטעות את עור לקוחותיהם. היום הוא מגיע כמשחה למריחה מקומית באיזור הנגוע בטחורים.
תרופת סבתא לטחורים היא צמח המרפא מרווה אדומה. מדובר בצמח מרפא סיני שידוע בתכונתו לעודד זרימת דם. ברפואה הסינית הוא נכנס לקטיגורית ה Dan shen צמח "מניע דם" וכיון שסטגנציה של דם בכלי הדם של החלחולת היא הגורם לטחורים, הצמח נחשב כאפקטיבי ביותר לטיפול בטחורים.
נכון אמנם שטחורים היא בעיה מכאיבה בחלק התחתון של מערכת העיכול אבל החדשות הטובות הן שיש מספר צמחי מרפא אפקטיביים מאד לטחורים, ובהקשר הזה הצמחים המכווצים (צמחי מרפא אסטריגנטים– הם החברים שלכם. צמחים מכווצים שיהדקו את דפנות הורידים באיזור הרקטום הם למשל ערמון הסוסים, מרווה על סוגיה השונים, גרניום, הממליס, החלק הלבן הפנימי של רימונים, תה שחור וקליפת עץ אלון שיש לה גם תכונות אנטי דלקתיות ומחטאות. ההרבליסט הקליני דויד הופמן אף מרחיק לכת ומציע לאנשים שסובלים מטחורים לעשות חוקנים ממרתח של קליפת עץ אלון (כפית של אבקה טחונה בכוס מים רתוחים)- אבל אם זה מרתיע אתכם (ויש הרבה שנרתעים מהפעולה הפולשנים של חוקנים) תוכלו להשתמש במרשם הזה שלו ממש כקומפרסים על איזור הטחורים הנגוע.
ברפואת האיורוודה ישנם מספר תרופות סבתא ביתיות לטיפול בטחורים:
ברפואה הסינית המסורתית התרופה היעילה לטחורים היא שימוש בשורש העץ קולינסוניה קנאדסיס. בשורשים של קולינסוניה יש חומרים פעילים שמקלים על גודש בוורידים. השימוש נעשה באופן חיצוני על הטחורים הנפוחים. כדי לרכך את הטחורים משתמשים הסינים במשחת קלנדולה (מריגולד)- גם כאן בשימוש חיצוני.
רוטין מופק מצמח הרוטה (פיגם) שנחשב באמונה העממית לצמח שמסלק "עין רעה". הפירוש הלטיני של שם הצמח הוא "לשחרר" והוא בא להעיד על זגולות צמח הפיגם לשחרר את האדם ממחלות (ומביש מזל על פי הפולקלור). בהקשר של טחורים החומר הפעיל רוטין ידוע ביכותו לחזק דפנות מוחלשות של ורידים אבל אתם לא חייבים להשתמש בתוסף התזונה רוטין: גם תה צמחים מצמח המרפא רוטה (פיגם) נחשב מעולה לטיפול בטחורים כואבים, ובלי קשר יש לו תופעות לוואי חיוביות כמו למשל הורדת כולסטרול גבוה, והפחתת מצבים נפשיים כמו דיכאון, עצב וצער גדול.
לכו על כל התנוחות ההפוכות. (עמידת נר) , עמידת כתפיים, מחרשה, עמידת ראש, עמידות הפוכות מנקזות את הדם התקוע בחלחולת ומשתמשות בבגרביטציה לטובתנו - כלומר הנעת גודש הדם מאיזור פי הטבעת ופיזורו לחלקים אחרים העליונים בגוף.
קוביות קרח מאוד מכווצות את הטחורים החיצוניים ומקלות על הכאב. טלו קוביות קרח קטנות- עטפו במטפחת והניחו על האיזור הנגוע באופן חיצוני. יש אנשים שמדווחים כי הפעולה הפשוטה הזו מכווצת את הטחורים (קרח אכן מצר את כלי הדם) באופן היעיל ביותר ובעיית הטחורים הכואבים נפתרת לפחות באופן זמני.
בהומאופתיה קלאסית מטפלים בחולה ולא במחלה ועל כך מתאימים לכל אדם את התרופה הייחודית לו. יחד עם זאת במצבים אקוטיים כמו נפילות, חבלות או שפעת יש הומאופטים שכן מתאימים תרופה למצב הרפואי הנקודתי כאשר שיטה זו נקראת הומוטוקסיקולוגיה. ומה במקרה של טחורים?- כאם התרופות ההומאופטיות המומלצות (בפוטנציות נמוכות בלבד) הן:
ברפואה הטבעית ישנו כלל שכמעט צמיד עובד: חומרים ש/מונעים את המחלה הם גם אלו שמרפאים אותה. התוספים שלהלן מונעים טחורים ולכןם עשויים להיות גם אלו שישקמו את המצב הרפואי ויחזירו אותו לאחור:
תרופות סבתא לטחורים לא חייבות בהכרח להגיע בצורה של תכשירים אלא גם כשיטות טיפול אלטרנטיביות שעושות עבודה עם הגוף ומשחררות בו חסימות. אשר לטחורים (שלרוב נגרמים מעצירות), לשיטות הטיפול הבאות יש סיפורי הצלחה ומוניטין כאפקטיביות לטיפול בבעיוטת טחואים מתמשכות:
הגורמים המרכזים להיווצרות טחורים הם בין השאר עצירות כרונית, הריון (הודות למשקל העובר המוסיף לכובד באיזור המעיים) וכמובן לידה בעקבות צירי לחץ על רצפת האגן. בנוסף לכך גם סגנון חיים והרגלים לא טובים משפיעים לרעה על היווצרות טחורים: מקצוע שמאופיין בישיבה ממושכת, הרמת משאות כבדים בצורה לא נכונה, צריכה מוגזמת של תבלינים חריפים, וצריכת מזון מעובד נטול סיבים תזונתיים. החדשות הטובות הן ש ניתן לטפל בטחורים ביעילות.
הנתון הזה מדהים: חלק הארי של מקרי העצירות נגרמים על ידי מצב של התייבשות יחסית בגוף. ככל שעולים בגיל כך פוחתת תחושת הצמא והגוף והמעיים בפרט נותרים מיובשים( אנחנו מחליפים את השתיה באכילה בגלל הבלבול בין צמא לרעב). אם אתם סובלים מנטיה לעצירות שמולידה מצבים של טחורים - התרופה הראשונית שכדאי לחשוב עליה היא שתית מים נקיים לא מופלרים (ללא פלואוריד!!!!!) . כאשר יש מספיק לחות במעי - קל יותר לגוף לפנות את הפסולת התקועה ואז פוחת הסיכול להיווצרות טחורים ופיסורה. כמה מים לשתות ביום? כלל אצבע מאד כללי קחו את משקל גופכם וחלקו אותו ל16. התוצאה פחות או יותר היא מספר הליטרים שאתם צריכים לשתות ביום.
הסימנים לטחורים הם בין השאר כאב בישיבה (אתה פוחד להתיישב בגלל הכאב), כאב בעת מתן פעולת מעיים דבר שגורם להסלמת המצב (עצירות, טחורים וחוזר חלילה), כאבים בהליכה, דימום אפשרי מפי הטבעת, תחושת כובד באיזור פי הטבעת, גירודים או 'עקצוצים בטוסיק' (צורך לגרד), ותחושת שריפה או צריבה באיזור פי הטבעת. אם אתם מזהים אחד מן התסמנים הללו- כדאי להיבדק ולהיפטר מבעיית הטחורים כשהיא עוד קטנה. החדשות הטובות הן שדווקא עולם הרפואה הטבעית מציעה שורה ארוכה של תרופות סבתא לטחורים, תרופות ביתיות ותרופות טבעיות לטחורים שלא גורמות לתופעות לוואי. מידע נוסף על טיפול טבעי בטחורים ותרופות סבתא לטחורים תמצאו כאן: טחורים.