תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

תרופות סבתא לשיעול

שיעול הוא  של תגובה טבעית של הגוף שמטרתה להסיר חומר רעיל ( ליחה חיידקים וירוסים רעלנים ומזהמים אחרים) מן הסימפונות בריאות ומדרכי הנשימה העליונות. יחד עם זאת לא תמיד השיעול מצליח להסיר את כל הרעלנים הללו מן הגוף ואז הוא הופך לשיעול קבוע שנמשך לאורך זמן.  לעיתים מצב כרוני כזה נקרא שיעול טורדני ויש בו כדי להתיש את הגוף ולהוביל למצבים של עייפות כרונית והחלשת מערכת החיסון. האם יש תרופות סבתא לשיעול טורדני עקשני שלא פוסק?

תרופות סבתא לשיעול: צמחי מרפא

צמחי מרפא לשיעול טורדני עקשני ומציק פועלים במספר אופנים אפשריים: ישנם צמחי מרפא שמדכאים שיעול, יש צמחי מרפא לשיעול שעובדים על ידי כך שהם נוגדים עוויתות, ויש צמחי מרפא מכייחים שהופכים את הליחה ברירית יותר וזמינה לסילוק מדפנות מעברי הנשימה. בכל מקרה של שיעול טורדני כדאי לשלב בין כמה סוגי צמחים לטיפול בשיעול ולחבר אותם גם עם צמחים ותוספים שנלחמים במזהמים דרך תגבור מערכת החיסון כמו אכינצאה ותוספת של אבץ (אבל מומלץ להתרחק מלכסניות אבץ מומתקות או עם צבעי מאכל מזיקים). במאמר זה נפרט חליטות תה מצמחי מרפא שמהווים תרופות סבתא לשיעול.

תרופת סבתא לשיעול: גרגור מי כסף

אם אתם סובלים משיעול טורדני יבש ורוצים להימנע מתרופות- כדאי שתדעו: שיעול יבש טורדני שנמשך לאורך זמן נגרם מחיידקים באיזור הגרון ועד שלא תיפטרו מאלו - השיעול יימשך. אנטיביוטיקה היא תרופה מזיקה שאמנם קוטלת חיידקים אבל מחוללת נזקים אחרים למערכות הגוף (מדכאת חיידקים טובים, מאיצה התפתחות של קנדידה, מחלישה את מערכת חיסון ועלולה להיות הרסנית לכבד) ולכן כדאי שתתוודעו אל תרופת סבתא לשיעול - פחות ידועה אמנם אבל עובדת: מי כסף קולודיאלים. במחיצתם של מי כסף חיידקים מתקשים לחיות. גרגרו מעט מי כסף קולודיאלים בחלל הפה כתרופה טבעית לשיעול שלא פוסק וכבר אחרי מספר פעמים תרגישו הטבה. יש אנשים שמשתמשים בגרגור סודה לשתיה בחלל הגרון, ואולם מי כסף בהקשר של תרופת סבתא לשיעול עשויים להיות יותר אפקטיביים.

תה מזרעי אניס: תרופת סבתא לשיעול טורדני עקשני

לזרעי האניס (צמח ממשפחת הסוככיים) יש מספר יכולות משולבות לטפל בשיעול עקשני. חליטת תה מזרעי אניס פועלת גם כתכשיר טבעי אנטי דלקתי, גם כנוגדת עוויתות, וגם כמכייחת ומסלקת ליחה. שתו תה אניס מספר פעמים ביום אבל הקפידו לא להמתיק אותו בדבש, בסוכר או בסירופים אחרים (אגבה מייפל ועוד) שכן סוכרים מחלישים את המערכת החיסונית. הדבש היחידי האפשרי במקרה של שיעול כרוני הוא דבש מנוקה המופק מעץ הגדל בניו זילנד כיון שלדבש הזה יש תכונות אנטי בקטריאליות חזקות (מומלץ גם לחיידק ההליקובקטר פילורי בקיבה). דרך נוספת להמתיק את התה תהיה באמצעות שורש שוש קירח (שורש ליקוריץ). קחו בחשבון שצמח מרפא זה אכן מרגיע את הריריות בגוף, מכייח ואכן מהווה תרופת סבתא לשיעול (מאד אפקטיבית!) אבל במקביל הוא עלול לגרום להעלאת לחץ הדם כשלוקחים אותו בצורתו הטבעית (כשורש) ובכמויות גדולות.

חליטת תה מטיון דביק לטיפול בשיעול טורדני

טיון דביק הוא צמח בר שגדל במעזבות ומומלץ ברפואה העממית כתרופת סבתא לשיעול טורדני כרוני: תה מטיון דביק מרגיע, מקל על העוויתות במצבי ברונכיטיס, ניחן בתכונות אנטי חיידקיות ומסייע בהסרת הליחה.

תרופות סבתא לשיעול: חליטות זעתר ואורגנו

לא בכדי במקורותנו כתוב: "תחטאני באיזוב ואטהר". גם אזוב וגם אורגנו (מאותה משפחה צמחית - שפתניים) ידועים ברפואה העממית כמחטאים , אנטי וירליים ואנטי חיידקיים. בברונכיט הם משחררים הצטברות ליחה ומקלים על שיעול טורדני. גם במקסיכו משתמשים בתה מאורגנו כתכשיר טבעי פוטנטי להקלה על שיעול יבש וטורדני, איך מיישמים את הטיפ הזה בפועל? לתוך מים רותחים צקו עלי אורגנו מיובשים, הרתיחו לדקות ספורות כדי למצות יותר את החומר הפעיל באורגנו סננו ושתו את התה. הטעם מר וחריף ואם אתם ממתיקים את התה עשו זאת עם מעט עם דבש מנוקה.

תרופת סבתא לשיעול של האינדיאנים: בוצין (מטה אהרון)

האינדיאנים משתמשים מזה שנים בפרחי הבוצין (מולאין) לטיפול בשיעול יבש וטורדני. החומרים הפעילים בצמח המרפא בוצין מרגיעים גרון וסימפונות יבשים ומודלקים, מנקים את ריריות מעברי הנשימה ונוגדים את עוויתות הסימפונות ולכן משתמשים בו גם לשפעת, גם להצטננות חורף, גם לברונכיט ואפילו לאסטמה. חליטה מבוצין יפה גם נגד צרידות ובעיות במיתרי הקול.

תרופות סבתא לשיעול שמקובלות בהודו: כורכום, קימל, ריחן וזנגביל

הרפואה ההודית (איורוודה) משתמשים בכמה שילובים ביתיים להפגת שיעול טורדני ויבש. הפורמולה הראשונה ממליצה על ערבוב עלי ריחן (בזיליקום) יבשים יחד עם אבקת זנגביל ומעט דבש בתוך חליטת מים רותחים. את המשרה הזו שותים 3 פעמים ביום ומקבלים הפגה משמעותית בשיעול. נוסחא אחרת שמשמשת כתרופת סבתא לשיעול היא כוס מים פושרים שבתוכם יוצקים כפית כורכום (חומר אנטי דלקתי מובהק) וחצי כפית של קימל טחון (אף הוא ממשפחת הסוככיים בדומה לאניס). שתו מן התערובת הזו פעמיים כתרופת סבתא לשיעול מציק שלא פוסק. תגלו שהיא אפקטיבית כבר אחרי הפעם הראשונה.

תרופת סבתא לשיעול: מריחת דבש מחומם על החזה

אם השיעול שלכם נגרם מהצטננות חורף (נגיף התקררות) ואתם מתקשים לישון בגלל השיעול - הכירו תרופת סבתא לשיעול שעובדת במיוחד על ילדים אבל גם על מבוגרים. לפני שאתם הולכים לישון - מרחו מעט שבד על בית החזה ועסו בתנועות מעגליות. כסו את האיזור עם בד פלנל ועליו בקבוק מים חמים. הדבש חודר לאיזור הריאות ומעברי האויר דרך העור, גורם לליחה להבשיל ומפסיק את השיעול או ממתן אותו. זוהי תרופה טבעית ביתית נגד שיעול אם כי לא בטוח שהיא תועיל במקרה של שיעול על רקע דלקת ריאות או ברונכיטיס.

מחפשים תרופת סבתא לשיעול? התחילו בהבנת הגורמים לשיעול

לפני הכל אתם חייבים להפנים את התובנה הבאה: שיעול הוא משהו שהגוף מבקש מכם להוציא- לא לדכא ולתקוע אותו פנימה והבעיה עם תרופות מרשםלשיעול היא שחלקן עושות בדיוק את הפעולה הזו: משתיקות את הסימפטומים של השיעול (וחלקן אף מכילות חומרים שמעוררים הזיות) ומדכאות אותו פנימה. האדם חש הקלה אמנם אבל זוהי אינה רפואה! שיעול הוא תמיד איתות של הגוף שמהשו לא בסדר. שמשהו יצא שם מאיזון. זה עשוי להיות שיעול על בסיס אלרגי, שיעול על בסיס מזהמים כמו חיידקים או וירוסים, שיעול מסביבה מזוהמת (עשן או עשן סיגריות) או שיעול על רקע של אלרגיה למזון מסוים. התחילו באיתור מקור בעיית השיעול ובכל מקרה הקפידו על תזונה שלא מייצרת ליחה מוגזמת. מזונות מעוררי ליחה הם סוכרים, מוצרי חלב, מזונות עמילניים מאד ויותר מדי מלח בתזונה.

פרפרה: צמח מרפא יעיל לשיעול טורדני יבש

תה פרפרה (Coltsfoot)- הוא נשק טבעי המהווה תרופת סבתא לשיעול יבש שלא פוסק מזה דורות. משתמשים בעלים ובפרחים שלו כיון שיש בו חומרים טבעיים מחטאים, נוגדים עוויתות, ונוגדים דלקת. אין להשתמש בצמח הזה בהריון או אם יש לכם הבסטוריה של בעיה בתפקודי כבד ובכל מקרה אין לצרוך ממנו למשך תקופה רציפה של חודש ויותר. צמחי מרפא לשיעול נוספים ברפואה העממית הם דובדבנים, נפית החתולים וקומפרי.

תרופות סבתא לשיעול יבש ברפואת האיורוודה: כורכום

כורכום היא תרופה מרפאת כל על פי הרפואה ההודית והיום גם במערב למדו על סגולות הבריאות שלו ומשתמשים בו למגוון רחב של מחלות ומצוקות גופניות. לשיעול יבד טורדני ההודים ממליצים על שתיית תה כורכום (כפית כורכום במים רותחים) - לשתות 3 פעמים ביום, או על גרגור מי כורכום מורתחים להקלה על שיעול יבש טורדני. לחילופין מומלצים במקרי שיעול טורדני יבש תה מזנגביל לימון ודבש או כפית דבש טהור בתוך מים רותחים. כורכום הוא תכשיר טבעי לשיעול כי הוא מחטא מאד את דרכי הנשימה ומסיר את הגורמים לשיעול.

תרופות סבתא אחרות לשיעול: זרעי פשתה

גם תרופות הסבתא הבאות ליעול יבש שלא פוסק לקוחות מן הרפואה ההודית (איורוודה):

  • 3 כפות זרעי פשתה מורתחים במים. מסננים את המים ושותים אותה כשהם מעורבבים בדבש
  • בזיליקום, זנגביל ודבש: כותשים 10 עלי ריחן (בזיליקום ומערבבים עם מיץ המופק מזנגביל- ממתיקים בדבש.
  • אבקת פלפל שחור עם כורכום ודבש: מרתחים ביחד עד ליצירת עיסה, מקררים ונוטלים 3 כפות ביום.

סובלים משיעול טורדני? בדקו רמות ברזל בגוף

תרופת סבתא לשיעול טורדני שלא מפסיק היא תוסף תזונה של ברזל. לפני הכל נקדים ונאמר כי רמות גבוהות של ברזל בגוף עלולות להיות רעילות ומזיקות, לייצר רדיקלים חופשיים וצרות צרורות אחרות, ואולם מחקר על נשים עם שיעול טורדני ללא סיבה מוסברת גילה כי רמות הברזל בדמן היו נמוכות. תוסף תזונה של ברזל שיפר את הסימפטומים בתוך תקופה של חודשיים בלבד. אם את סובלת ממחסור בברזל ונוטה לשיעול טורדני מציק- הגבירי בתזונה שלך מזונות עתירי ברזל כמו תרד, רימונים, קקאו ותמרים.

שיעול טורדני אצל ילדים? - נסו תרופות הומאופתיות כמו פרטוסינום

תרופות מרשם עלולות לגרום לנזקים ארוכי טוחח לגוף במיוחד אצל ילדים. ישנם הורים שלא מוכנים לשקול אפילו את האפשרות להלעיט את ילדיהם בתרופות מרשם או בחיסונים - ואז אחת האפשרויות הטבעיות היא לנסות הומאופתיה. אם כי בהומאופתיה קלאסית מתאימים תרופה לאדם כמכלול ולא לתסמינים נקודתיים שלו כמו שיעול - עדיין במקרה של שיעול אקוטי ישנן תרופות הומאופטיות שעושות את העבודה כמו למשל דרוזרה ופרטוסינום. ישנו רופא הודי שמשתמש במנה אחת של פרטוסינום במינון 200 ולדבריו תוך זמן קצר הבעיה של שיעול טורדני אצל ילדים נעלמת באופן אפקטיבי. מומלץ לפנות להומאופט מומחה אם אתם שוקלים את האפשרות הזו במקרה של שיעול אצל ילדים

תרופות לשיעול נוספות מקובלות על פי ההואמאופטיה הן:

  • אקוניט
  • בלדונה
  • דרוזרה
  • הריוניה
  • איפקאק
  • פולסטילה
  • ספונגיה
  • רומקס (במיוחד לילדים עם שיעול שנוהע מרגישות יתרה לאויר קר)
  • פוספרוס

תופעות לוואי של תרופות מרשם לשיעול

תרופות מרשם נגד שיעול עלולות להיות מסוכנות במיוחד כאשר מדובר בשיעול אצל ילדים. חלק מהן מכיל חומר בשם דקסטרומתורפאן (Dextromethorphan) שאחוז מסוימם מהילדים לא יודעים להתמודד איתו והוא אף עלול לעורר הזיות. אגב, לא תמיד התרופות הללו עוזרות ולעיתים תרופות סבתא לשיעול או תרופות ביתיות לשיעול המורכבות מלימון, דבש, זנגביל, שוש קרח, כורכום ועלי ריחן עושים את העבודה לא פחות טוב. במקרה של שיעול טורדני אצל ילדים גם שיטת טיפול כמו טווינה או עיסוי בית החזה בשמנים אתריים מיוחדים מסייעים באופן פיזי להסיר את הליחה והגודש ממעברי הנשימה ומסייעים לילד להיפטר ממנה. במילים אחרות תמיד מומלץ לחפש תרופות סבתא לשיעול כיון שחלקן מאד אפקטיביות ולא מזיקרות לגוף בטווח הארוך כפי שעושות תרופות מרשם.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • אנשים שצוחקים חיים יותר מאלו שלא. מעט מאד מאיתנו מבינים כי בריאות טובה היא פונקציה של כמות הצחוק בחייך

    ג'יימס וולש, מוסיקאי