שזיפי Umeboshi הם פרי חמוץ מתוק פופולרי במטבח וברפואה של תרבויות אסיה שם משתמשים בו נגד חמרמורת, חום גבוה, שיעול טורדני, בחילות, מלנומה, צרבת, הליקובקטר פילורי, עששת, דלקת חניכיים, ובכלל לצרכי ניקוי רעלים מהגוף. הם בעצם שזיפים מיובשים כבושים במלח ולמרות תכולת הנתרן הגבוהה שלהם הם נחשבים למזון בעל סגולות מרפא למעט אנשים שלא יכולים לקבל מלח בתזונתם. מהו אומבושי? מהם הערכים התזונתיים של אומבושי ומהן כל סגולות המרפא של אומבושי? וגם מתי כדאי להימנע ממנו לחלוטין?