אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
קרל גוסטב יונג, אבי תורת הפסיכולוגיה של התת מודע- היה מאותם פסיכולוגים שכן האמינו בקיומם של כוחות "על-נורמליים". את הכוחות הפאראפסיכולוגיים הוא בכלל ראה כ'נורמליים' אלא שהם לא תמיד נקלטים בתודעתנו בגלל אנטנות סגורות או משובשות. מיוחס לו בהקשר הזה סיפור אמיתי: חיפושית הכתומה הופיעה על אדן חלונו - ממש באותה שניה כשהמטופלת שלו שכבה על ספת הפסיכולוג וסיפרה לו כי חלמה בלילה הקודם על חיפושית כתומה. יונג טבע את המושג הידוע "סינכרוניסטי": אירועים מסונכרנים מסוג זה שאיננו יודעים להסביר עם הרציונל שלנו "מעומק המושג ומקוצר המשיג".
כוחות העל המנטליים שלנו כוללים בין השאר טלפתיה, ראיית עתיד (פרה-קוגניציה), דז'ה וו, תפיסה על חושית, אינטואיציה (ידיעה ישירה), וראיה מרחוק קרי היכולץ להרגיש ולדעת מה קורה במקום מרוחק ממך שאינך רואה ושומע. כל אדם נורמלי חווה פעם בחייו תופעות בלתי מוסברות מן הסוג הזה אבל מהן התופעות הללו? האם הם בבחינת "קריצה" מאלהים? כוחות מספירה אחרת ? "כוחות מנטליים מוחיים שניתן להסביר ברמה הפיזיולוגית ביוכימית של המח?" או אולי צירוף מקרים מופרע? האם אירועים חריגים כאלו שכמעט כל אחד חווה פעם בחייו מעידים על כוחות פארה-נורמליים או אירוע סטטיסטי רגיל? יונג לא מאמין כי אירועי סינכרוניסיטי הם "צירוף מקרים" אלא דווקא כח פנימי מנטלי שיש לחקור אותו ואת פשרו.
ישנן 3 התייחסויות שונות מצד חוקרים באקדמיה לנושא המורכב הזה:
בהתאמה – היחס בין הקבוצות הללו קבוצות מייצג את ההבדל בין אתאיסטים, מאמינים ואגנוסטיים- כאשר מדובר על אמונה באל או אמונה בכח עליון
להלן ממצאים אקדמיים לקיומם של כוחות פרה-קוגנטציה: פרופ דריל בם מן המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת קורנל פירסם במרץ 2012 בכתב עת יוקרתי לפסיכולוגיה חברתית - ממצאים על קיומם של כוחות פרה-קוגניציה (יכולת מוחית לתפוס את מה שעומד לקרות בעתיד ואף להשפיע עליו). הלה ביקש מסטודנטים לשבת מול מסך מחשב שבמרכזו שני וילונות שמאחוריהם מסתתרת תמונה וביקש מהם ל"נחש" מאחור איזה וילון היא מסתתרת. רק לאחר שהם כבר החליטו , המחשב בחר באופן אקראי להניח את התמונה מאחורי אחד הוילונות באופן אקראי לחלוטין. הממצאים היו מדהימים. אצל קבוצה מסוימת מהסטודנטים הניבוי הנכון עמד על 57% וזה קרה אצלם פעם אחר פעם. כלומר הם הוכיחו יכולת באמצעות הקוגניציה שלהם והכוונה שלהם להשפיע על החלטת המחשב.
הצבא האמריקני בשנות ה60 וה 70 האמין בקיומם של כוחות על מנטליים של ראיה מרחוק – קרי יכולת של אנשים מסוימים "לראות" מה קורה במקום פיזי אחר בקצה מרוחק כלשהו בפלנטה, ואף הכיר בצורך להכשיר אנשים שישתמשו בכוחות המנטליים הייחודיים הללו כנשק מול האויב, חלק ממערך המודיעין.
באוניברסיטת אריזונה נעשה מחקר על כח ההתכוונות המרוכז של מוחות אנושיים על שני צמחים זהים. הנסיינים נתבקשו ל"התכוון" במשך מספר ימים שצמח מספר אחד ייעשה בהיר יותר ויפרח יותר מהר. – הממצאים מרתקים: לא רק שאותו צמח הפך זוהר יותר – הצמח השני (קבוצת הביקורת) הפך כהה יותר (לא קיבל את הכוונות הטובות). גם יו"ר איגוד השחמט אמר על ההפסד של בוריס גלפנד כי הוא נגרם מאיחוד כוונות של הרבה מאד אנשים בעולם שרצו בהצלחת השחמטאי ההודי ובהפסד של גלפנד
ניסוי שנערך במכון לנואטיקה (נואטיקה= ידיעה ישירה כמו אינטואיציה, לא ידיעה דרך החושים והשכל הרגיל) בחן את התרחבות האישונים של הנבדקים לפני תמונות מרגשות שהוצגו להם. ככלל אישוני העין מתרחבים כאשר הם נחשפים לתמונות אירוטיות או מרגשות ונותרים בקוטרם הרגיל כאשר התמונות נושאות אופי נייטרלי. החוקר דין רדאן הצליח להראות באמצעות גרפים שהאישון של הנבדק מתרחב מספר שניות לפני שהתמונה המרגשת בכלל מוצגת לו, ומראה כי יש לאדם יכולת פנימית מוחית לחוש בתוכו במין סוג של תפיסה על חושית – את מה שעתיד להגיע. הממצא הידוע מתורת הקוונטים שתומכות בקיומם של כוחות שאיננו יודעים להסביר עם הרציו: להתבוננות שלנו על חלקיקים יש יכולת להשפיע על התנהגותם במרחב.
גילוי נאות על מחקר בנושאי כוחות על: הנושא הזה של תפיסה על חושית קשה מאד ליישום בכלים של מחקר אקדמי רגיל . הסיבה קשורה לסוגיות התוקף והמהימנות. מחקר טהור בודק את הממצאים פעם אחר פעם ורואה שהם לא משתנים במחקר על כוחות נפש / פרה-פסיכולוגיה הסוגיה הזו של חזרה פעם אחר פעם על הממצא אינה רלוונטית.