אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ירקות מסוג מסוים ממשפחת המצליבים (כמו ברוקולי, כרובית או כרוב ניצנים) נחשבים יעילים במיוחד במלחמה נגד שומן בטני. מדוע? כיון שאלו מכילים חומר טבעי בשם 3 אינדול קרבינול. החומר הזה לוחם תאים סרטניים אבל הרבה מעבר לכך הוא מסלק הגוף אסטרוגנים זרים (קסנו אסטרוגנים) שמגיעים מהסביבה כמו למשל מבקבוקי פלסטיק או חומרי ניקוי ביתיים (במיוחד אלו שמכילים צבעים ירוקים או כחולים). החומרים דמויי האסטרוגן הללו נוטים להצטבר בגוף באיזור קפלי הבטן ולכן אם יש לכם נטיה לשומן באיזור הבטן – צרכו הרבה ירקות ממשפחה זו. ירקות נוספים במשפחת המצליבים הם כרוב, צנונית, רוקט, מיזונה, בקצ'וי ועוד. וזכרו - לשומן הבטני יש תפקיד: לעטוף את הרעלים ולמנוע את חדירתם לאיברים חיוניים במרכז הגוף. ככל שתימנעו מחשיםפה למזהמים סביבתיים- כך תמנעו מהגוף את הצורך לייצר שומן בטני.
למרות שאבוקדו נחשב לפרי יחסית משמין – כדאי דווקא להכניס אותו לתזונה של אנשים עם שומן בטני. מדוע? כיון שמעבר לתכולת הסיבים הגבוה של הפרי הוא מכיל שומנים חד לא רוויים שבמחקרים הוכחו כבעלי יכולת להפחית שומנים באיזור נקודתי – באיזור הצמיגים הרופסים של הבטן (שומן בטני).
גורו אמריקני בעל שם לחיים אפקטיביים בשם טים פריס, בודק על עצמו את התזונה האופטימלית להורדת מסת השומן והעלאת מסת השריר בגוף. אחרי שורה של נסיונות קובע פריס כי יש משהו בקטניות שיעיל נגד השמנה– אם כי המנגנון היולוגי /ביוכימי בהקשר הזה עדיין לא פוצח עד הסוף על ידי המדע. יום אחד אומר פריס, אני אגלה מה יש בעדשים אדומות שתורם להרזיה- אבל בינתיים הסיבה לכך כנראה טמונה ברמת הסיבים התזונתיים הגבוהה של קטניות כמו שעועית מכל הסוגים או עדשים. אגב, שעועית היא מזון מעולה לניקוי המעיים ואכן הוא מומלץ גם כמניעה נגד סרטן המעי הגס (חולי סרטן המעי הגס מצווים לאכול לפחות 3 מנות שעועית בשבוע). ניקוי מלא של המעיים מכל הרעלנים והפסולת שנתקעה בהם במשך שנים (לא תאמינו כמה קילוגרמים מיותרים אתם סוחבים בבטן רק בגלל פסולת שנתקעה במעברי המעי - קראו באתר את המאמר על אלויס פרסלי שזו אף היתה סיבת מותו) יעילה מאד גם לסילוק הבליטה הרופסת הזו בחזית הבטן שנקראת השפה המקצועית: שומן בטני
מספר מחקרים הראו כי במעט קינמון יש חומר מיוחד אשר מעלה את רגישות התאים לאינסולין ועל כן צריכה קבועה של קינמון מדי יום מצליחה לייצב את רמות הסוכר בדם ולשמור אותם ללא פיקים (כמו שמאפיין אנשים החולים בסוכרת). כאשר רמות הסוכר יציבות בדם – הגוף ממילא צובר פחות שומן – ויש לכך השפעה מיטיבה במיוחד על מניעת הצבירה של שומן באיזור הבטן.
שוקולד הוא אחד המאכלים האהובים על אנשים שמנים אבל הוא לא בהכרח האויב של ההרזיה הבריאה. בפולי הקקאו יש גם חומרים כמו תאוברומין וקפאין אשר מעלים את מצב הרוח, את קצב חילוף החומרים ואת שריפת הקלוריות. יתר על כן – בקקאו יש גם כמויות לא מבוטלות של חומצאה אוליאית שהיא בעצם שומן חד לא רווי. המשמעות היא שיש בכוחם של פולי הקקאו למנוע הצטברות שומן באיזור הבטן. אבל הנה הקאצ': אם אתם מוכרחים לאכול שוקולד וודאו שהוא יהיה מריר באמת. כלומר שהוא מכיל 80% קקאו לפחות. רצוי בלי סוכר בכלל, ואם אתם רוצים להיות "חסידי אומות עולם" בנושא הזה- עדיף לצרוך קקאו בצורתו הטבעית כפולים ללא הקליפה. עם זאת יש להיזהר ולא להגזים בצריכת קקאו בגלל החומצה האוקסלית הגבוהה שהצמח הזה מכיל.
בתוך הקבוצה הזו אפשר למנות מספר מזונות ומשקאות. ראשית זהו הפלפל האדום החריף שמכיל חומר נוגד דלקת אשר מקפיץ את קצב חילוף החומרים ותורם לשריפת קלוריות (גם בזמן מנוחה). משקאות קפאיניים כמו קפה תה או תה ירוק – מעלים גם הם את חום הגוף ותורמים לשריפת קלוריות מוגברת. אבל כאן יש להיזהר: יש אנשים שמנים שאוכלים בגלל רמות חרדה גבוהות (אכילה רגשית, או אכילה מתוך מתח נפשי). משקאות עם קפאין תמיד מעלים את רמת החרדה בגוף ועלולים לגרום בדרך האחורית דווקא להשמנה בטווח הארוך – במיוחד אם יש לכם אופי שנוטה להתמכרויות. ההמלצה היא לפיכך להימנע לחלוטין ממשקאות קפאיניים (קולה, תה, קפה ואפילו תה ירוק) אם אתם יודעים שיש לכם נטיה להתקפי פאניקה או לחרדה כללית. אגב גם קקאו מכיל קפאין ועלול לייצר חרדה בכמויות גבוהות. זוהי סיבה נוספת מדוע כדאי לצרוך אותו במתינות כשהמטרה היא הורדת שומן בטני.