אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
תשובת קרן גוטליב- תזונאית טבעית
על מנת להתמודד עם השומן הבטני מומלץ לבחור במזונות שמפחיתים את ייצור השומן הבטני. המשמעות היא להימנע מסוכרים פשוטים, פחמימות פשוטות לדוגמת קמח לבן, אורז לבן ופסטה מחיטה לבנה שמתפרקים בגוף לסוכר ומגדילים את ייצור השומן הבטני. במקום אלו יש להעדיף דגנים מלאים העשירים בסיבים תזונתיים התורמים לאיזון רמות סוכר בדם, לפעילות תקינה של מערכת העיכול ולזירוז העיכול ומועילים בהפחתת השומן הבטני כגון: לחם כוסמין לחם שיפון או לחם 100% חיטה מלאה, אורז בסמטי מלא, כוסמת, קינואה או פסטה מחיטה מלאה.
מומלץ מאוד לשלב בתפריט היומי מנה של קטניות (עדשים ירוקים, כתומים, שעועית לבנה, אדומה, מאש, גרגירי חומוס ופולי סויה). הם מכילים גם חלבון מהצומח וגם פחמימות טובות, יש בהן מעט מאוד שומן והם עשירים בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים. המלצתי היא להקפיד להשרות אותם לפני הבישול כדי למנוע נפיחויות וגזים.
מחקרים הראו שאכילה של מזונות העשירים בסיבים מסיסים תורמת למלחמה בשומן הבטני. קטניות, פירות וירקות עשירים בסיבים מסיסים אלה לכן נקפיד להעשיר את התפריט במזונות אלה שיסייעו באיזון רמות הסוכר, ישרו תחושת שובע לאורך זמן ויועילו בהפחתת השומן הבטני. בארוחות העיקריות נוסיף גם ירקות עליים ירוקים (חסה, פטרוזילה, נבטי אלפלפא, סלרי שמיר, תרד..) יסייעו באיזון רמות הסוכר ובספיגת השומנים בדם.
גם לחלבון שאנו צורכים השפעה ישירה על שמירה על בטן שטוחה ומומלץ לבחור במוצרים עתירי חלבון כמו דגי ים צפוניים (סול, סלומון, פורל...), חלקי עוף ובשר רזים, ביצים ומוצרי חלב דלי שומן (חלבון נשאר יותר זמן בקיבה כך שאנו חשים שבעים יותר, הגוף מתאמץ כדיי לעכל חלבון וכך שורף יותר אנרגיה במאמץ זה.)
וכמובן- שתייה מרובה של מים תפחית אכילה לא מבוקרת, תסייע לחילוף החומרים, תשמור על תקינות מערכת העיכול ותסייע בשמירה על המשקל ובהפחתת השומן הבטני. במקביל- פעילות גופנית יומיומית של30 דקות ביום תזרז את קצב חילוף החומרים ותעזור להפחית את השומן הבטני. קרן גוטליב kerengotlieb@walla.co.il