אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
מי שסובל או סבל פעם מדלקת בדרכי השתן מכיר את הסבל הכבד שכרוך בהטלת שתן: צריבה, כאבים, פחד להשתין, וקושי להטיל את השתן. יש נשים שדלקות חוזרות בדרכי השתן הן עניין שבשגרה אצלן. תרופות סבתא טבעיות כמו די-מאנוז (מצאו על כך מאמר באתר) יכולות מאד להועיל ואולםן צמח המרפא הראשון שצריך לעלות לתודעה כאשר מנסים לרפא דלקת בדרכי השתן או בשלפוחית השתן הוא ענבי הדוב. מדוע? כיון שהעלים מן הצמח אובה אורסי מכילים חומרים אנטי בקטריאליים חזקים שמחטאים את דרכי השתן מחיידקים שהגיעו לשם בטעות. יתר על כן – הצמח מכיל טאנינים בעלי יכולת לכווץ את הדלקת ולהקל על הכאבים.
בשל התכונות המשתנות של צמח המרפא ענבי דוב רושמים אותו לעיתים גם במצבים של יתר לחץ דם – עבור אנשים שרוצים להימנע מתרופות מרשם. שימוש אחר בענבי דוב הוא במצבים של חתכים או פגיעה בעור. הצמח מכיל אלנטואין, חומר טבעי שנמצא בקרמים רבים לאיחוי פצעים ובנוסף לכך גם תכונותיו האנטי חיידקיות יעילות במצב של פצע פתוח – לזירוז ההחלמה והאיחוי.
ענבי דוב מגיעים היום גם בקפסולות וגם בטינקטורה אבל הכנה פשוטה ביתית תהיה לקבל את החומרים הטובים מן הצמח דרך תה. יוצקים כשלושה גם של עלי אובה אורסי לתוך ספל מים רותחים ומניחים לחומרים הפעילים להספג במים למשך רבע שעה. מן המשרה זהו שותים פעמיים ביום אבל שימו לב לא לשתות ממנה יותר משבוע ברציפות. אחד החומרים הפעילים בצמח ענבי הדוב מקרא הידרו-קווינון והוא עלול להיות רעיל לכבד כאשר הוא נלקח באופן מוגזם או במשך זמן ארוך מדי. מסיבה זו אין לקחת אובה אורסי כאשר אתן בהריון (מצב שמזמין שכיחות גבוהה יותר של דלקות בדרכי השתן). יש גם מי שממליץ להשרות את עלי ענבי הדוב לפני הכנת התה במים פושרים מספר שעות.
הצמח מכיל רמה גבוהה של טאנינים ולכן עלול לגרום לשורה של תופעות לוואי כמו התכווצויות בבטן, הקאות ובחילות. מסיבה זו אין להשתמש בענבי דוב במצבים של הריון והנקה. יתר על כן כשמדובר בילדים- יש לנקוט משנה זהירות לגבי המינונים של הצמח או לחפש אלטרנטיבות טבעיות אחרות לדלקות בדרכי השתן.
האפרט של ענבי דוב עובד בעיקר כאשר הגוף במצב בסיסי. אין ליטול את צמח המרפא הזה יחד עם מזונות חומציים כמו מיץ תפוזים, לימונים, חומץ תפוחים או ויטמין סי (חומצה אסקורבית).