אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ויטמין בי 6 הוא שם גנרי לתרכובת של פירידוקסין ופירידוקסאמין. ויטמין בי 6 בודד כחומר סינטטי כבר ב1938, אך רק ב1954 עמדו על חשיבותו המרובה, לאחר שגילו כי תינוקות סבלו מאפילפסיה בעקבות מחסור בו (קיבלו מזון סינטטי שבתהליך עיקורו בין שאר חומרים גם הוא הושמד). היום יודעים כי מחסור שלו קשור גם עם היווצרות מחלות כמו פרקינסון אלצהיימר ומחלות עצבים אחרות.
הויטמין הוא תרכובת ודרוש לגוף במיוחד בתזונה עשירת חלבונים, לצורך חילוף חומרים. הוא נמנה על ויטמינים ממשפחת ויטמין B, וכמו האחרים גם הוא :מסיס במים ומופרש החוצה תוך 8 שעות, ולכן יש לקבלו באופן קבוע. הויטמין עמיד בחום, אך רגיש לאור ולתהליכי עיבוד מזון.
תצפיות שטח מראות כי הסובלים מרמות נמוכות של ויטמין בי 6 סובלים גם מבעיות סוכר (סכרת או היפוגליקמיה). לכן, יש להשמר ממזונות שעיבודם משמיד את הויטמין; קרי מזונות קלויים, משומרים, מתועשים, אלכוהול או מזונות אחר איחסון ממושך. יתר על כן, באמצעות ויטמין בי 6 אפשר להקטין את צריכת האינסולין עבור סוכרתיים שחייבים לאזן את רמות הסוכר שלהם עם הזרקות אינסולין!
אם יש לכם אחד או יותר מבעיות הבריאות הבאות: אנמיה, נמלול ברגליים, סחרחורות, בחילות, בצקות, שתן ירקרק, בעיות שומניות וכולסטרול גבוה, דלקות עור ופצעים, סבוריאה, נשירת שיער, וכמובן גם להפרעות עצביות: דיכאון, בלבול, עוויתות, פרכוסים כמו אפילפסיה.
הויטמין חיוני למטבוליזם של חומצות אמינו רבות (חלבונים), ולמטבוליזם של שומנים (חומצות שומן).
חשוב לקליטת ויטמין בי 12, ליצירת חומצת הקיבה (חומצה כלורית HCL), ליצירת כדוריות דם אדומות. עוזר בהתכווצויות רגליים, בשמירת ומניעת בעיות עור כמו אקנה, עוזר בבעיות אלרגיה ודלקות (שלפוחית השתן, פרקים, כאבי רגליים).
שמרי בירה, נבט חיטה, סובין חיטה, מולסה, חמניות, אספסת, אגוזי מלח, שעורה, אבוקדו, מירב הירקות (עלים ירוקים), ירקות כמו תפוחי אדמה (תפוח אדמה בינוני (0.7 מיליגרם); בננה בגודל בינוני (0.7 מיליגרם), אבוקדו, גזר, קטניות (אפונה ושעועית), ותרד, פירות יבשים, סובין חיטה (וגם ביצים, חלב, חלקי פנים אורגניים).
עבור דיאטות עתירות חלבונים, יש צורך בכמויות גדולות יותר של B6. הויטמין פועל באופן האופטימלי כאשר הצריכה היא עם כמות זהה של ויטמינים B1, B2, C ומגנזיום.
עקרונית ויטמין בי 6 מסיס במים, יוצא בשתן ולכן אין חשש להרעלה. יחד עם זאת, כמויות גדולות מאד יביאו להפרעות עצביות כגון סיוטים והפרעות שינה. לא מומלץ לקחת מעל 500 מ"ג (כ10 כדורים, כמות שאין סיבה לה אף בטעות...).
לחולי פרקינסון שנוטלים דופמין - אסור לקחת ויטמין בי 6 כיון שאז עלולה להיווצר הרעלה. ככלל מומלץ מאד להיזהר עם המינונים של ויטמין בי 6 ולהקפיד עליו