אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
מהם המזונות המגנים מפני אסטרוגן , ההורמון שנקשר עם סרטן השד, סרטן השחלות וסרטן הרחם?
משפחת המצליבים מונה בין השאר ברוקולי, צנונית, כרובית, כרוב, באקצ'וי, וכרוב ניצנים. מספיקה מנה אחת בשביל להשפיע לרעה על בלוטת התריס- אבל היתרונות של הירקות ממשפחה זו נגד סרטן השד . מי שסובל מבעיות בבלוטת התריס, עליו לדעת שירקות מצליבים עלולים להשפיע באופן שלילי.
לימונים, ליימונים, אשכוליות ותפוזים הם הנשק שלכן נגד סרטן מבוסס אסטרוגן. כמו משפחת הכרובים, אין סיבה שלא להנות מפירות אלו על בסיס יומי. יש בהם חומר טבעי הנקרא פלבונואידים, ולהם השפעה אנטי אסטרוגנית עצומה! במיוחד כשמדובר בהגנה מפני סרטן נשי כמו סרטן השד וסרטן הרחם.
בצל ושום, כמו פירות הדר, טעונים בפלבנואידים השומרים מאסטרוגן, במיוחד הם מכילים פלבונואיד הנקרא קוורצטין. ירקות אלו גם תומכים בכבד ובריאות, ויכולים לשפר אף את המערכת החיסונית שנחוצה להילחם בתאים סרטניים בתחילת דרכם. בנוסף, הם פועלים היטב בשילוב עם פלבונואידים אחרים כך שאפשר להשתמש בשום ובבצל עם ירקות ממשפחת המצליבים ופירות הדר, אולי בסלט (להוסיף בצל לסלט) או במרקים (שום ובצל במרק, ללא טיגון) שיהוו חומת הגנה חיסונית ואנטי אסטרוגנית גם יחד.
זרעים לא קלויים ולא מומלחים הם מקור לסטרולים, בעלי השפעה נוגדת אסטרוגן. יתר על כן יש להם יכולת ייצור ההורמון הנגדי פרוגסטרון. סטרולים אף עשויים לתמוך בייצור ההורמון הגברי טסטוסטרון. יש לוודא כי האגוזים והזרעים אינם קלויים, אחרת הערך התזונתי מופחת וגרוע מכך, בתהליכי עיבוד עשויות להתבצע תרכובות מזיקות כמו שומן טראנס.
זיתים הם גם מקור מעולה לסטרולים, האנטי- אסטרוגנים, ועשויים לסייע בהורדת כולסטרול בדם. זיתים הן אף מקור טוב של ויטמין E, שאף הוא אנטיאוקסידנט שממריץ את מערכת החיסון.
כורכום ידוע כאחד התבלינים השימושיים והיעילים ביותר בבעיות שקשורות למחלות על בסיס אסטרוגן, או לחלופין דרך הגנה נגד סרטן של אברי המין הנשי. עשי בשכל ופזרי כורכום על כל ארוחה אפשרית במיוחד אם את נמצאת בקבוצת סיכון.
דגים ופירות ים הם מקורות של תרכובות הנקראות DHA ו-EPA, שהם בעלי יתרונות אנטי דלקתיים המנטרלים דלקות שנוצרו מאסטרוגן. תרכובות אלו אף מאזנות את התרכובות הפרו דלקתיות ופרו אסטרוגנית ברוב הדגנים ושמני בישול. כך מתקבל EFA, שהוא המקור האולטימטיבי לחומצות שומן חיוניות.
אצות הן מזונות רבי עוצמה מבחינת יכולתן האנטי אסטרוגנית. בבישול המערבי הם לא מוערכים מספיק ולא נמצאים מספיק בשימוש בעוד שבמטבח היפני הם מככבים כמעט בכל מקום. יייתכן כי מסיבה זו אחוז סרטן השד אצל היפניות הוא זניח וכמעט לא קיים.
אלו גם עשירים בכלורופיל, וגם מקור לוויטמין B, שניהם מסייעים באיזון האסטרוגן שלנו. בנוסף, יש ירוקים כמו תרד, שהוא רב עוצמה, טורבו בניקוי רעלים, ומסייע לגופנו להיפטר מכמויות יתר של קסנואסטרוגן (אסטרוגנים זרים המגיעים מן הסביבה כמו למשל מבקבוקי פלסטיק או חומרי ניקוי). אסטרוגנים מן הסביבה ידועים גם כן ביכולתם לייצר סרטן נשי ולכן יש לתקוף מראש את התרחיש הזה בכל דרך אפשרית דרך התזונה.
מזונות מותססים כמו קפיר, כרוב כבוש וחמיצה מכילים מאפיינים אנטי אסטרוגניים . החיידקים שמכילים המזונות הללו מסייעים לאיזון רמות האסטרוגן הגוף – מעבר ליתרונות העיכול שהם מביאים.