אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
סובלים מסוכרת ? אכלו יותר גויאבות -גויאבה לסוכרת. מה צריך לדעת על גויאבה ומהן סגולות המרפא של הפרי? על כך בכתבה שלפניכם.
לגויאבה יש יתרונות בריאותיים מדהימים. הגויאבה מאופיינת באינדקס גליקמי (GI ) נמוך. GI הינו מדד שבודק את מהירות ההשתחררות של גלוקוז לזרם הדם כתוצאה מאכילת מזון מסוים. עלייה ברמת סוכר גורמת לשחרורו של ההורמון אינסולין. אם הגוף משחרר רמות גבוהות מדי ובבת אחת של אינסולין התוצאה תהיה השמנה, כולסטרול גבוה, טריגליצרידים בדם, לחץ דם גבוה ועליה מוגזמת של התיאבון. מסיבה זו ההמלצה היא לחפש מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך- כמו גויאבה. לחולי סוכר מומלץ לאכול גויאבה בלי הקליפה.
מעבר לאמור לעיל גויאבה עשירה בריכוז גבוה של ליקופן, חומר טבעי שהוא נוגד חמצון וידוע ביכולתו להיאבק בסרטן הערמונית (ראו מאמר על תזונה לחולי סרטן הערמונית- באתר). בגויאבה יש ליקופן יותר מאשר בעגבניות ובאבטיחים ולכן פרי זה מהווה בחירה בריאותית מעולה למי שחולה בסרטן הערמונית או נמצא בקבוצת סיכון .
גויאבה עשירה מאד בסיבים תזונתיים ולכן לאנשים מסוימים הפרי הזה עוזר נגד עצירות (שכיח אצל חולי סוכרת). גויאבה גם משפרת את זרימת דם בגוף – גם את הזרימה של הדם במוח ולכן יכולה לחדד מיומנויות קוגניטיביות כמו זיכרון וריכוז . יתר על כן פירות טרופיים מווסתים לחץ דם גבוה בשל תכולת האשלגן הגבוהה שלהם (נתרן מעלה לחץ דם גבוה. אשלגן- מוריד אותו.
האם ידעתם שגויאבה אחת מכיל פי 3 ויטמין סי מן הכמות שלה אנו זקוקים ביום? ויטמין סי הוא הויטמין החשוב ביותר , מלך הויטמינים שכן הוא נוגד חימצון חזק אשר יכול למנוע נזק לתאים ולהפחית את הסיכון לסרטן.
יש צורות רבות לאכילת הפרי המיוחד הזה: לזלול אותו בשלמות או בפרוסות, להפיק ממנו מיץ טעים במסחטה (אבל אז אתם מאבדים את הסיבים), להפיק ממנו ריבה, או לשתות את העלים של העץ הזה כתה.
סובלים מסוכרת? נמנים על קבוצת סיכון לפתח את המחלה הזו שהפכה כמעט למגיפה? שתו תה של עלי גויאבה. ייבשו את העלים, כתשו אותו והרתיחו במים חמים. תה זה מונע סוכרת אצל אנשים בריאים וכן עשוי להפחית את רמת סוכר בדם אצל מי שכבר סובלים ממחלת הסוכרת.