אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
כן להתעמל בבוקר או להמשיך לישון עוד קצת? לוותר על הצ'יפסים או לבלוס אותם ? - יש אנשים שהשאלות הללו מחוללות בתוכם מלחמה. המלאך על הכתף האחת אומר להם לדבוק בהחלטה הטובה שקיבלו, השטן על הכתף השניה - משדל אותם לעשות "מה שבא להם" כי "יאללה החיים קצרים... " . עכשיו רשמו לפניכם משהו חשוב: כל עוד מתחוללת מלחמה פנימית בין שני הכוחות הללו - כח הרצון יתקשה לשגשג ולהתחזק. בכלל, חלק מהרעיון של בריאות טובה הוא להימנע ממלחמות וסכסוכים פנימיים. איך עושים את זה ומשמרים בכל זאת הרגלים טובים? - מאמצים ריטואלים קבועים מדי יום במקום מסוים ובשעה מסוימת. טקסים קבועים ואוטומטיים כאלו מורידים את הנושא של המלחמה מן השולחן ועם הזמן הופכים להרגל טוב שמייתר את הצורך בכח רצון מפלדה. תשאלו ספורטאים שמתאמנים קבוע - תמיד יש להם טקסים קטנים קבועים לפני האימון ואחריו.
מתי כח הרצון שלכם מתפרק ונשחק? כאשר מתחולל בפנים משא ומתן על הבעד והנגד (האם לבצע פעולות קשות כדי להגיע למטרה). את המשא ומתן הפנימי הזה מחסלות מטרות ברורות, חדות כתער שגם נקשר להן רציונל חזק. כאשר לאדם יש "למה" חזק - קל לו יותר לעמוד מול פיתויים ומול סיפוקים מיידיים. למשל אדם שמן שרוצה לרזות ומחליט לרזות יצליח לעמוד טוב יותר מול טוגנים / פחימימות ריקות /סוכרים ודחף לאכילה כפייתית אם לצד המטרה של לרזות מחובר רציונל כמו "כדי להיות בריא למען הילד שלי שזקוק לי עוד כמה עשורים בחייו"
בשונה מביטחון עצמי, המונח 'מסוגלות עצמית' שטבע הפסיכולוג אלברט בנדורה מתייחס לדרגת האמונה של האדם כי הוא מסוגל לבצע משימה כלשהי. כאשר אדם מאמין מבפנים שהוא באמת מסוגל להשיג את המטרה שהוא מציב לעצמו - כח הרצון יפרח מאליו. כאשר אדם בשיח הפנימי שלו משר לעצמו "המטרה הזו קשה לי " או "אני לא בטוח אם אצליח אבל אני מוכן לנסות" - הוא מאתגר את כח הרצון שלו. במילים אחרות, לאנשים עם כח רצון חזק יש גם דרגה גבוהה מאד של מסוגלות עצמית (מוכר בשם self efficacy -)