אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
תשובת המערכת
מחקר קליני שבוצע בתוניס הראה כי עכברי מעבדה שהוזנו בתה ירוק פיתחו אנמיה כתוצאה כך. נראה כי חומרים פעילים כמו טאנינים בצמח הקמליה סינסיס (תה) מעכבים את ספיחת הברזל מן המעי לזרם הדם. שימי לב שהניסוי הזה בוצע על עכברים ולא על בני אדם.
מחקר אחר שמערך ב2008 בהודו גילה כי שתיית תה ביחד עם ארוחות או בסמוך אליהן מעכב 50% מספיגת ברזל במחצית. יחד עם זאת, ספיגת הברזל עולה פי 3 בנוכחות ויטמין סי ולכן תה עם לימון, או אכילת מזונות עשירים בויטמין C- עשויים למנוע את הבעיה שאת מצביעה עליה.
ויטמין סי נמצא בשפע בקיווי, פירות הדר, תרד, ברוקולי, גמבה אדומה, פירות טרופיים, אוכמניות, תות שדה פלפלים וגויאבות. לכן אם את מרבה במאכלים אלו – אין לך סיבה לדאגה.
אצל נשים שסובלות מאנמיה או מנטיה למחסור בברזל כדאי בכל זאת להימנע משתית תה וקפה במהלך הארוחות או לצרוך אותם במרחק של שעה מכל ארוחה על מנת למקסם את ספיגת ברזל .
ברזל הוא מינרל שמתחמצן מהר ועלול לגרום לבעיות בריאות ולכן בגברים או בנשים לאחר גיל המעבר ההפחתה של ספיגת הברזל מן המעי לדם אינה בהכרח שלילית. למעשה, ההשפעה של קפה על ספיגת ברזל יכולה להועיל בהגנה מפני מחלות שקשורות עם עודף ברזל כמו סוכרת ופודגרה (גאוט או צינית).
המוכרומטוזיס היא בדיוק התופעה הזו של עודף ברזל בדם. יש אנשים שאצלם קיימת נטיה תורשתית או משנית לאגור עודפי ברזל באברי הגוף וברקמות (בעיקר בכבד ובלבלב) וקיים אצל הקושי להיפטר מעודפי הברזל. כיון שנשים מדממות מדי חודש - אצלן הסכנה להמוכרומטוזיס מאד נמוכה. אצל גברים ונשים לאחר המנופאוזה (הפסקת המחזור החודשי) יש סיכון גבוה יותר לבעיה ההפוכה מאנמיה: המוכרומטוזיס או אגירה של ברזל בגוף. התסמינים של מצב רפואי כזה הם עייפות, תת פעילות של בלוטת התריס, דלקת בכבד או הגדלת כבד, ירידה בחשק המיני חולשה, כאבי מפרקים ועור פנים בגוון ברונזה. כשבעיה ביוכימית זון הופכת ממושכת עלולות להתחולל מחלות קשות כמו סוכרת (הלבלב נפגע מן הברזל), הגדלה של הכבד, דלקת בלבלב ודלקות מפרקים. במצבים כאלו יש הגיון דווקא בהוספת מזונות מעכבי ספיגת ברזל כמו מזונות קפאיניים (תה, קקאו, וקפה).