אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
המחקרים האחרונים שעוסקים באורך הטלומרים או ליתר דיוק בהתקצרותם כמדד המנבא הזדקנות ואורך תוחלת החיים מראה כי ניתן לעכב את תהליך ההזדקנות (התקצרות אותם טלומרים המצויים בשני הקצוות של הכרומוזומים בתאים) על ידי חומרים טבעיים כמו בטאין (טרי מתיל גליצין) המופק מסלק אדום. הגוף מייצר בעצמו בטאין אבל לא בכמות מספקת הנדרשת לטיפול בכל הרעלים שבהם אנו מוקפים היום : קרינת מחשבים, קרינה סלולרית, פלסטיק, כספית מסתמימות אמלגם, קדמיום מפיח מכוניות, חומרי ניקוי, תכשירי איפור וחומרי הדברה.
כיון שהתרופה הטבעית הזו שמצויה בשפע בתרד, בסלק ובברוקולי מעניקה לגוף 3 מולקולות של מתיל. מתיל היא מולקולה הכרחית לגוף שמשתתפת בהרבה תהליכים ביוכימיים כמו למשל תהליכי ניקוי קעלים מהכבד, הורדת רמות הומוציסטאין (מדד המנבא מחלות לב וטרשת עורקים), העלאת אס-אדנוזיל מתיונין חומר שהגוף מייצר ומונע מצבי דיכאון ובהפחתת הסיכון ללקות בסוכרת כיון שמתיל נחוץ לגוף לשחרור אינסולין ולשיפור הרגישות של התאים לאינסולין
בטאין מוריד משמעותית את רמות ההומוציסטאין בדם. הומוציסטאין הוא חומר רעיל שמוביל לשורה רחבה של מחלות כמו דלדול עצמות , עייפות כרונית ומחלות לב. לפיכך חשוב שהגוף ייצר מספיק בטאין כדי לשמר את הבריאות הטובה ובמקרים שח מחסור בתרכובת החשובה הזו – יש לתגבר אותו במקורות מבחוץ.
אין ספק בכלל שהכבד מהווה את אחד האיברים החיוניים יותר בגוף (מכאן גם שמו שמרמז על משקלו הכבד בבריאות טובה). אנשים שסובלים צבעיות בתפקודי כבד צפויים לפתח עם הזמן שורה של מחלות ואחד התסמינים הראשונים של כבד לא מתפקד היא עייפות כרונית. יתר על כן היום העולם המערבי קיימת מגיה שנקראת כבד שומני לא אלכוהולי. הכוונה היא לסוג של שחמת כבד שלא נובעת מצריכצ אלכוהול (מיוחסת כנראה לאורח חיים לקוי, סביבה מזוהמת וחשיפה לרעלים ולמתח נפשי). מחקר משנת 2002 הראה כי תוסף בטאין לא משפר אמנם תסמינים של כבד שומני לא אלכוהולי אבל הוא עוצר את החרפת המחלה ותסמיניה ומונע התדרדרות במצב.
שתיית חצי ליטר של מיץ סלק מורידה לחץ דם גבוה באופן טבעי, זאת הודות לתכולת הבטאין הגבוהה של מיץ הסלק. ההשםעה באה לידי ביטוי במהלך השעה הראשונה לאחר שתיית המיץ.
כאמור הגוף מייצר בטאין באופן טבעי אבל במצבי סטרס ומתח נפשי הכמות נפגמת ואז עלולות להתרחש מחלות והפרעות גופניות שונות. כדאי לדעת שבטאין היא תרכוב שמיטיבה עם מצבים רפואיים שונים:
אם כי החוקרים סבורים שלא ניתן לקבל בטאין בכמות מספקת מן התזונה, - בטאין מצוי בשפע בסלק אדום בברוקולי ובתרד. מקוות נוספים לבטאין הם דגנים מלאים כמו חיטה מלאה, קמח שיפון, שעורה, קינואה ואורז חום. ודאו שאתם צורכים מנה אחת ממזונות אלו לפחות פעם אחת ביום. מי שמתנגד לקבלת בטאין כתוסף (ויש בכך הגיון לפי עקרונות ההגגינה הטבעית) צריך להימנע ככל שניתן מחשיפת הגוף לרעלים וכן מומלץ לו לשתות מיץ סלק אחת לכמה ימים.