אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
מחקרים מראים כי חומצת האמינו טראונין הופכת לחומצת האמינו גליצין ולזו יש השפעה מיטיבה על המח בהפחת של נוקשות שריריים או כיווץ שרירים כרוני שאופייני למספר מחלות נוירולוגיות כמו ספסטיות של עמוד השדרה, טרשת נפוצה או ALS. יש מי שסבור כי ההשפעה של טראונין כתוסף תזונה על שתי המחלות האחרונות אינה אפקטיבית וכי אפילו עלולות להחמיר את התפקוד של הריאות אצל חולים אלו.
חומצת האמינו טראונין יכולה לסייע לאנשים שסובלים מדיכאון במיוחד כאשר הדיכאון נובע בשל בעיות במעיים כמו מעי רגיז, מעי דולף , אלרגיות למזון או צליאק. כדאי לדעת כי הפרעות במערכת העיכול במיוחד במעי משפיעות מאד על המצב המנטלי הנפשי גם בגלל דליפת חלקיקי מזון למקומות בגוףש הם לא אמורים להגיע לשם אבל בעיקר בגלל בעיות ספיגה. דיכאון הוא בגדול מחסור בסרוטוניו שנוצר מטריפטופן. אם הטריפטופן מהמזון לא נספג כראוי בגלל רגישויות למזון /צליאק או רגישות לגלוטן - עלולים להתפתח מצבים נפשיים כמו חרדה ודיכאון. וכאן טראונין יכול לסייע. חומצה אמינית זו מאיצה את השיקום של רירית המעיים הפנימית. ומסייעת בסופו של יום בספיגת החומרים הנחוצים מהמזון.
מינון של עד 4 גרם ליום במשך שנה נחשב לבטוח יחסית. כמובן שכל מקרה לגופו שכן יש אנשים שנוטים להגיב אל חומצת האמינו הזו כתוסף תזונה בתופעות לוואי כמו פריחה בעור, הפרעות עכול או כאבי ראש. יש לציין כי לחולי אלצהיימר שלוקחים אביקסה (נמנדה) אסור לקחת במקביל טראונין בגלל התנגשות אפשרית. טראונין מצמצם את השפעת התרופה. בנוסף כיון שהשפעת התוסף לא ידועה עד הסוף אצל נשים בהריון ונשים מניקות עדיף ללכת על הצד הבטוח ולא ליטול טראונין כתוסף תזונה בתקופות אלו.,
כאמור מדובר בחומצה אמינית שהגוף לא מייצר בעצמו (חומצה אמינו חיונית) ולכן הוא נזקק לטראונין ממקורות חיצוניים כלומר מהמזון. המזונות שעשירים באל-טראונין הם בין השאר עדשים, שעועית, טחינה שנטחנה באבני ריחיים, פולי סויה, אפונה, שקדים ואגוזי מלך. מזונות מן החי שעשירים בטראונין הם בעיקר חלמון ביצה דגי סלמון וחלב עיזים.