תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

אקמול בהריון

לקיחת אקמול בהריון בתדירות גבוהה עלולה לגרום לאוטיזם ובעיות התנהגות בצאצא

על פי מחקר שבדק את השפעת נטילת פרצטאמול (אקמול) בהריון לפרקי זמן ממושכים נמצאו מקרים של בעיות התפתחות בצאצאים. האמהות שהשתתפו במחקר סבלו גם מדיכאון, שתו אלכוהול ונטלו תרופות נוספות כך שלא ניתן להסיק את המסקנות באופן אבסולוטי. אי הוודאות הזו היא עוד סיבה להימנע מנטילת תרופות כלל במהלך ההריון במידה וניתן.

מחקר ארוך טווח שנעשה באוניברסיטת אוסלו בחן כ 50000 ילדים שאימותיהן נטלו אקמול בין השבוע ה- 17 לשבוע 30 בהריון למשך תקופה של כ4 שבועות (למשל כדי לשכך כאבי ראש). לאמהות אלו היתה נטיה להוליד ילדים עם בעיות שפה, בעיה של התפתחות מאוחרת, ונטיה להיות על הספקטרום האוטיסטי. המופעים הללו התגלו בילד עד גיל 3 שלוש שנים והסיכון להגיע למצב של אוטיזם עלה ב70% יחסית לילדים שבזמן ההריון שלהם- לא לקחה האם אקמול. יש לציין כי החוקרת שעומדת בראש המחקר הנורבגי מדגישה כי זה המחקר הראשון שמראה תוצאות אלו וכי מחקרים נוספים צריכים להיערך כדי לאושש שהממצאים נכונים. עוד מדגישים החוקרים שמחקרים אפידמיולוגיים כגון אלו רק מצביעים על קשר אבל לא מוכיחים באופן מובהק קשר של סיבה ותוצאה.

ממצא שתומך בממצאי המחקר הוא ההשפעה של אקמול על ייצור הגלוטטיון בגוף – חומר שנחשב למאסטר של האנטי-אוקסידנטים ומונע עקה חימצונית ומצב דלקתי בכל הגוף. גם אצל ילדים על הספקטרום האוטיסטי נמצא קושי משמעותי בייצור גלוטטיון – מה שמשפיע לרעה על ייצור הנוירוטרנסמיטורים הנחוצים במח.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם