תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

איך לפתח אומץ?

איך לבנות אומץ פנימי? פסיכולוגים ואנשי מקצוע אשר מתמחים בחרדה מונים ארבעה סוגים מרכזיים של אומץ: פיזי, אינטלקטואלי, מוסרי וכן את הסוג החשוב מכולם: "האומץ להיות ענק" - איך עושים את זה?

בניית אומץ

אומץ - אינו בהכרח היעדר פחד אלא דווקא תהליך של מודעות לפחדים ונכונות לחוות אותם. אומץ הוא גם המאמץ הנפשי שאתה עושה כאשר אתה שוהה מחוץ לאיזור הנוות החמים והמרופד והולך לארץ לא זרועה. אדם/מנהל אמיץ לומד לקבל אחריות, שמח להתעכב על הכשלים שלו מתוך כוונה להתפתח , להתקדם ולא לתת לדמונים המפחידים להשתלט על חייו

אומץפירושו לתת אמון

אדם אמיץ ניחן ב'מסוגלות עצמית' גבוהה. הסיפור שהוא מספר לעצמו בדיאלוג הפנימי יהיה לעולם: 'אני מסוגל לעשות את זה' ( ובאותה דרגה שהוא מרשה לעצמו לבטוח בעצמו- הוא יבטח גם בזולתו). אדם שמאמין בעצמו וביכולותיו מפגין מיקוד שליטה פנימי ועל כן רק לעיתים רחוקות יאשים אחרים כאשר דברים משתבשים.

אנשים לא נולדים עם אומץ אבל גם לא עם פחד.

פחדים מגיעים ומתקבעים בחיינו דרך ניסיון חיים אבל הבעיה עם היעדר אומץ החא שמדובר באויב פנימי: הוא מסוגל להרוס את האמביציה שלך וברוס את יסיך עם אנשים בסביבה.

החיים מתכווצים ומתרחבים עפ"י רמת האומץ שלך

אנאיס נין אמרה פעם כי החיים מתכווצים ומתרחבים הפרופורציה לכמות האומץ שאנו מכילים ולא בכדי אומץ מהווה מעלה שהפילוסופים הקדמונים ניסו להבין ולהגדיר במשך אלפי שנים. אומץ עפ"י אריסטו היא הדרך האמצעית בין פחד ובין פזיזות. הפחדן יהיה מוגבל ע"י פחד עודף, ןהפזיז יהיה האדם שייקח סיכונים לא נחוצים עם בטחון עצמי מופרז לנוכח הסכנה. האיש האמיץ באמת מוצא את האיזון בין הפחד הבלתי רציונלי ובין הפזיזות. איש אמיץ פוחד ממה שבאמת צריך לפחד ממנו.

אומץ = היכולת להבחין בין פחדים רציונלים ולא רציונלים

למעשה ההגדרה הכי נכונה לאומץ תהיה לדעת להבחין בין פחדים רציונלים ולא רציונלים, יחד עם זאת עדיין המושג הזה נותר עמום כיון שיש בו מספר רבדים: ו אומץ פיזי, אומץ מוסרי, אומץ אינטלקטואלי, והאומץ להיות "ענק".

אומץ פיזי

אומץ פיזי הוא הקונוטציה הראשונה שעולה כאשר אנו מדברים על אדם אמיץ: אותם סיפורים על חיילים גיבורים שמסתערים אל המטרה למרות שהיא מוקפת בירי מסביב, אותם סיפורים על כבאים גיבורים או שוטרים שרצים לתוך השריפה בכרמל כדי לנסות להציל קורבנות חסרי יישע.כדי לפתח אומץ פיזי נדרשת גם משמעת עצמית ואימון תודעה אינטנסיבי:

אומץ פיזי: איך כבאי נכנס לבית בוער, ומתעלם מהאינסטינקט הבסיסי להציל את חייו שלו?

האנשים הללו מסתבר מבלים חודשים ארוכים, לפעמים שנים- באימון להיות נוכחים במצבים מסוכנים. המטרה של האימונים האלה תהיה להפוך את התגובות שלהם לאוטומטיות ולגרום להם שלא לחשוב יותר מדי ולהסתער על הסכנה. איך מפתחים אומץ פיזי? אחת הדרכים היא אימון גופני תוך מתיחה הדרגתית של הגבולות מעבר לאזור הנוחות. תהליך עשקבי כזה בונה משמעת עצמית

אומץ אינטלקטואלי

אנו חיים בעידן רווי בעיות ומורכבויות. האדם המודרני נדרש להיות אמיץ כדי לחשוב על רעיונות נועזים חדשים שלא מוצאים חן בעיני הסביבה- כדי לשרוד. ההיסטוריה מלאה באנשים דגולים שהדגימו מהו אומץ אינטלקטואלי החל מסוקרטס שהקריב את חייו על האמת שלו, דרך גליליאו גלילי וכלה בדרוווין ופרנסיס בייקון. האנשים הללו נרדפו על הרעיונות שלהם אבל הם גילו אומץ אינטלקטואלי מרשים כדי לשאת את האמת שלהם בגאווה. הזכות האומץ האינטלקטואלי שלהם "לחשוב אחרת" ולהגן על רעיונותיהם החברה התפתחה וצמחה.

היום לעומת זאת, יותר מדי אנשים מתנהגים כמו 'עדר', גם אם יש להם רעיון חדש נועז הם מפחדים לשתף אותו כדי לא להפוך ללעג בעיני הסביבה. למעשה הפחד מה יחשבו עליי ומה יגידו עוצר בני אדם מללכת על פתרונות מרשימים, ומייבש את מעיינות היצירה שלהם

איך לפתח אומץ אינטלקטואלי?

הדרך לפתח אומץ אינטלקטואלי עוברת דרך קריאה מרובה ומגוונת של תכנים ממקורות שונים. דרך נוספת היא להטיל ספק בפרדיגמות שלך לשאול שאלות ולהעז לחקור עמוק יותר. בעולם העסקי מנהלים שיש להם רעיונות כיצד לשפר תהליכים בתפעול, בשיווק, מוכרחים לגייס העזה להעלות את רעיונותיהם בישיבות למרות ההתייחסות הצינית האפשרית מצד הקולגות להם /בעלי המניות.

אומץ מוסרי

אומץ מוסרי הוא הכוח ללכת אחר הצדק והערכים הבסיסיים שלךמבלי לתת את הדעת על המחיר שתשלם בקרב, מבלי להתייחס לחוסר הכבוד ולחוסר ההסכמה של הסביבה. בדומה לאומץ אינטלקטואלי ההיסטוריה מלאה בדוגמאות של אנשים שהדגימו אומץ מוסרי, גנדי למשל או הדלאי לאמה. שוב היום במיוחד אנו טובעים בבעיות מוסריות חמורות בפוליטיקה ובכלכלה ובקהילה והאמיץ – ידע להתרומם מעל הציניות הטרנדית של ימינו, מעל הציניות שבמדיה ולא להשלים עם רוע עוולות וחוסר צדק.

איך מפתחים אומץ מוסרי?

פיתוח אומץ מוסרי הוא טריקי כיוון שהוא תמיד נבדק במצבי חירום, במצבי לחץ, לא כאשר הדברים זורמים על מי מנוחות. הדרך של האדם לפתח את האומץ המוסרי שלו תהיה ע"י בייבי-סטפס, קרי קבלת החלטות קטנות מדי יוםבמנות קטנות: למשל לקבל החלטות קטנות כמו לא לשקר, לא לרכל, לא להדליף. חומרי ההזנה הטובים ביותר לאומץ מוסרי הם חמלה ואמפתיה לסביבה קרי היכולת להבין את הצרכים ואת הכאבים של אחרים. בעולם העסקי למשל מנהל מדושן שלא מאבד את הקשר עם אחרון עובדיו, לא מתפתה לרמות אותם, לא נשאב למקום של חמדנות ושכר בכירים מטורף, ירד גם אל המקומות מוכי העוני ויפעיל את כוחו כדי לשפר את חייהם של האנשים הפחות ממוזלים בחברה. פיתוח אומץ מוסרי נעשה לעולם ע"י נתינה לאחרים ע"י מתן שירות ע"י תפיסת הפוזיציה שלך כמשרת לא כמנהל. כדי לפתח את השריר הזה של אומץ מוסרי ההמלצה היא לרדת ממגדל השן לעבוד עם אנשים 'פנים מול פנים' ולהתחכך עם השטח.

האומץ להיות ענק

לפחד ולבינוניות יש מסכות רבות כמו שאננות, דחיינות, כעס, שנאה, ציניות, אבל המסכות הללו מכסות את המקור האמיתי של האדם: פחד, וליתר דיוק: פחד מכשלון קרי הפחד לגלות ש'אין לך את מה שנדרש כדי לעשות את זה'. אדם שאף פעם לא מנסה לעולם לא יצליח וגם לא ייכשל אבל ללכת בדרך הזו פירושו לדון את חייך המקצועיים והאישיים לחיים פושרים, בינוניים, שלא יודעים מעולם ניצחון או מפלה. האומץ לחפש את הגדולה שבפנים היא לקחת סיכונים ולשבור את גבולות האפתיה והשאננות.

איך מפתחים את האומץ להיות ענק ?

אדם שרוצה לפתח את האומץ למצוא את הגדולה שבפנים, צריך לשבור את המשימה למספר משימות קטנות, לקבל כמה החלטות קטנות שהצטברו למשהו גדול. השלב הראשון הוא לזהות בכלל את הפחד וכיצד הוא עוצר אותך מלהשיג את המטרות, זהו את הפחד דרך המסכות שלו (דחיינות למשל) או רציונליזציות, התחילו בקטנה, ועשו צעד קטן שיתפוס מומנטום. (ללכת לראיונות עבודה אם אתה אומלל בארגון שבו אתה עובד, להירשם לאוניברסיטה ולהתחיל ללמוד משהו שתמיד חלמת עליו וכו). המפתח הוא JUST DO IT, אומץ באופן מפתיע ניזון מאומץ, ככל שאתה מתגבר על יותר פחדים כך אתה מפתח יותר אומץ ובטחון עצמי.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם