אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
נכון אמנם שיש כאן לעיתים קרובות היבט פסיכולוגי, התמכרות פסיכולוגית ורצון למלא את ה"בור של הנשמה". אבל לעיתים התשוקה הפיזית הזו באה ללמד על מחסור במינרלים או ויטמינים שהגוף זקוק להם. למשל תשוקה עזה לשוקולד יכולה להעיד על מחסור חריף במינרל מגנזיום – שאגב נמצא בחסר אצל רבים מאנשים העולם המודרני בגלל התרוקנות האדמה מהמינרל הזה. למשעה המלחמה שלכם בדחף הבלתי נשלט למזון מסוים היא לנסות להבין למה באמת הגוף כמה, על איזה מחסור במינרלים באה התשוקה הזו לענות – רק כך ניתן להשתחרר מהמעגל של ההשתעבדות "לקפריזות המזון" שלנו.
כשאדם אוכל יותר מדי, גם כשהוא שבע – והרבה אחרי שהוא שבע – זה לא אומר שהוא גרגרן חסר מעצורים, חמדן, עיניים גדולות וכל כינויי הגנאי הללו. מאד ייתכן שהוא רוצה "עוד אוכל" פשוט כי חסרים בגופו מינרלים וויטמינים שהוא לא קיבל מהקלוריות הריקות שהביאה לו הארוחה הקלוקלת. במילים אחרות: הקלוריות במסגרת הארוחה שהוא אכל- לא סיפקו את הסחורה ועדיין הגוף חסר מינרלים מסוימים.
הגוף שלנו זקוק לא רק לסידן וברזל אלא גם למינרלים כמו בורון, מגזניום, אבץ, כרום ועוד. המחסוןר במינרלים הללו יכול לאותת למגוף את המסר "תמשיך לאכול עוד ועוד עד שאקבל את המינרלים שאני זקוק להם". כאמור הדוגמא הקלאסית היא תשוקה מוגזמת לשוקולד שמעידה על חסר גדול במגנזיום. מגנזיום הוא מינרל כל כך חשוב למניעת אוסטיאופורוזיס, למניעת חרדה ולמניעת דיכאון – וכאשר הגוף חסר אותו הוא יזעק לשוקולד כיון שפולי הקקאו עתירים במגנזיום. הבעיה היא שהשוקולד המעובד שאנו אוכלים גדוש גם בג'יפה: הרבה סוכרין, חומרים מתחלבים, שומנים טראנס ולפעמים גם צבעי מאכל ותמציות טעם והתוצאה הלא רצויה של התשוקה האמיתית למגנזיום מתבטאת בזלילת יתר של שוקולד והשמנה לא מבוקרת.
יש אנשים שלא משתוקקים למתוק אלא דווקא למלוחים: למלפפונים חמוצים, לחטיפים מלוחים, לכרוב כבוש ולזיתים. מצב כזה עשוי להעיד על חסר במינרל כלוריד. כדי לתת לו מענה פזרו מחל ים אמיתי על המזון ותמנעו את התשוקה הבלתי נשלטת לחטיפים מלוחים
חייבים מתוק על הבוקר? משתוקקים כל הזמן למשהו מתוק בפה חסרים לככם כנראה שני מינרלים גופרית וכרום וכן חומצת האמינו טריפטופן. כרום ניתן להשיג כתוסף תזונה אבל עדיף להשיגו משמרי בירה או מקליפות של תפוח אדמה. גפרית תמצאו בשפע בשום ובבצל (ומסיבה זו שום נחשב למזון מדכא תיאבון ומרזה). וטריפטופן ניתן להשיג מבטטות, בננות ותרד
בשר הוא מזון מאד בעייתי גם מן ההיבט של יצירת תאים סרטניים ופוליפים במעי וגם בהיבט הרוחני יותר (אתה לא יכול להיות בריא ושלם כשאתה חומס את הבריאה ומשתתף בהרג אכזרי של בעלי חיים)- אם אתם נמנים על אלו שמשתוקקים לבשר וממש מכורים אליו – ייתכן שחסר לכם ברזל ואותו תוכלו להשיג בשפע מתרד, קקאו גולמי ומרימונים.
קרולין דין מחברת הספר נס המגנזיום קובעת כי כולנו במערב סובלים מחסר של מינרל חיוני זה. לא סתם שוקולד מעלה מצב רוח. קקאו מכל גם טריפטופן והוא מכיל מגנזיום המשתתף בייצור הורמוני האושר ושביעות הרזון (דופמין וסרוטונין). תוכלו להשלים חסרים במגנזיום על ידי אכילת שקדים טריים, וקקאו גולמי (שוקולד ללא שומנים סוכרים ומתחלבים)
אם התשוקה שלכם היא לפיצה ולמזונות מטוגנים כמו צ'יפס – חסר לכם כנראה סידן. סידן בצורתו הטובה לגוף מצוי בלפת, חרדל, ברוקולי, וקטניות.