סובלים מהתכווצות בשריר העפעף? אותה עוית בלתי רצונית? – השם המקצועי הרפואי של התופעה השכיחה הזו נקרא פלברו-ספזם (רעד בלתי רצוני של העפעפיים) והוא מתרחש עקב תפקוד לקוי של עצבים באיזור כשלרוב הסיבה שיושבת מתחת לכל זה היא מתח נפשי ועייפות. איל ניתן לטפל בהתכווצות בעיניים שהיא לא רצונית באופן טבעי?
עוית בעפעפיים נמשכת אמנם לכמה דקות, שעות, או ימים, אך במקרים חמורים עלול להתפתח מצב כרוני, ובמקרים נדירים ממש – אפילו מגיעי למצב שבו קשה לפתוח את העין.
-
אנשים עם רגישות יתר לאור
-
אנשים שסובלים מעייפות כרונית
-
אנשים בתקופות של מתח נפשי ולחץ גדול בחיים
-
אנשים בגילים שבין 50-60
-
נשים. אצל נשים עוית בעין מתרחשת בשכיחות גדולה פי שלוש
-
רעד בעפעף
-
מצמוץ מוגזם- בתדירות מוגזמת
-
רגישות יתר לאור
-
יובש בעיניים
סיבות המרכזיות לרעד בעפעפיים עדיין לא ברור עד הסוף אבל התכווצויות בעפעף קשורות עם
-
עייפות ומתח נפשי
-
טיפול תרופתי לנשים בגיל המעבר כלומר טיפול בתחליפי הורמונים.
-
תסמיני גמילה מתרופות לחרדה, נדודי שינה
-
גמילה מאלכוהול או מסם אחר ממכר.
-
עישון
-
עודף קפאין בדם
הרפואה לא מבינה עד הסוף את הסיבה לרעד בעיניים (בלפרוספזם) וכרגע בוטוקס הוא הטיפול הרפואי המקובל במערב. הטיפול נמשך בממוצע שלושה עד ארבעה חודשים ושיעור ההצלחה שלו בהיפטרות מהרעד המציק עומד על כ80 אחוז אבל שימו לב: תופעות הלוואי אם כי לטווח קצר של טיפול זה הן הין השאר צניחת עפעפיים, טשטוש בראייה, וראיה כפולה. אתם לא רוצים את הצרות הללו אצלכם!
-
מגנזיום: מינרל שידוע ביכולתו להרפות שרירים מכווצים (גם שרירים תפוסים אחרי אימון גופני). מגנזיום נמצא בשפע בשקדים ובזרעים אחרים כמו גם בבננות.
-
הגבירו אכילת בננות בתזונה היומית שלכם
-
מדיטציה יוגה נשימות עמוקות ותרגול מיינדפולנס- אפקטיבים להורדת מתח נפשי וברוב המקרים זה מפסיק גם את העוויותות הבלתי רצוניות בעפעפיים
-
עיסוי של שרירי הפנים, הלסת והשרירים מסביב לארובת העין – נמצא מאד יעיל להפחתת התדירות של העוויתות. עסו בעדינות בעצמכם את האיזורים הללו בתנועה מעגלית
-
יש להפסיק צריכת קפאין בכל צורותיו. במיוחד הפסיקו עם קפה, תה, שוקולד או משקאות קלים אחרים עם קפאין כמו קוקה קולה
-
התנזרו מעישון ואלכוהול
-
חבשו משקפיים כהות אם אתם רגישים ביתר לאור וכן צמצמו את הישיבה מול מחשב