אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
תשובת מערכת האתר
המצב שאת מתארת מאד מוכר לאנשים שעוברים באורח חייהם לדיאטת פליאו , תזונת גאפס, תזונה דלת עמילנים או לתזונה נקיה מגלוטן. לא צריך להיות חולה צליאק בהגדרה כדי לסבול מרגישות לחלבון החיטה (גלוטן) ולמעשה מרבית האנשים רגישים לגלוטן בלי לדעת שזהו שורש הבעיה של הרבה מאד מצבים רפואיים כמו תסמונת מעי רגיז, דלקת מפרקים, כאבי ברכיים, מיגרנות, כאבי ראש, חשיבה מעורפלת וקשיי ריכוז, חרדה, דיכאון, תת ספיגה של מינרלים, מחלות אוטואימוניות אחרות ואפילו סוכרת.
ההשפעה של הגלוטן על המעי מגוונת אבל אצל אנשים שמרבים לאכול חיטה הגוף מפתח מנגנוני הגנה כמו למשל מוקוס (ריר) המצפה את דפנות המעיים. אצל אנשים שנקיים מגלוטן הריר הזה כבר לא קיים (מצב מעולה), שערות המעי (תאי האפיתל שמצפים את המעי בצורת אצבעות שלוחות פנימה כדי להגדיל את נפח הפנים של איזור ספיגת המזון) גבוהות ולא שטוחות כמו במצבי דלקת ולכן לאחר חשיפה "פתאומית" לגלוטן לאחר התנזרות ממנו – המעי מרגיש מותקף: בלי נוגדנים, בלי ריר ומערכת העיכול שואבת מהגוף הרבה מאד אנרגיה- מה שמתבטא כסימפטום של עייפות נוראית וצורך לשכב כדי לאזור כוחות (ממש כמו שתיארת).
תאי המעי או ליתר דיוק תאי האפיתל בחלקים העליונים של השלוחות הפנימיות מתחדשים כל 3 ימים בממוצע. תאי האפיתל של המעי בקריפטות (כלומר בחלקים של ה"עמקים" המצויים בפיתולי המעיים) מתחדשים כל שבועיים שלושה. התאים הישנים נושרים לתוך חלל המעי ומתעכלים באופן טבעי כאשר תאי גזע יוצרים תאי מעי חדשים. כמה זמן בדיוק לוקח להתחדשות המלאה הזו? מאד תלוי במספר פקטורים:
ככל שאנו עולים בגיל ומזקינים קצב התחדשות תאי המעי יורד ובמילים ארוחות לוקח למעי יותר זמן להתחדש. אצל אדם ממוצע שמקפיד על כללי תזונה בריאה אפשר לומר כי בממוצע כל המעי מתחדש אחרי שבועיים שלושה.
אנשים שנמנעו מגלוטן למשך חודשים ונחשפים אליו בטעות מרגישים הרבה יותר רע מאשר אנשים שאוכלים כל הזמן חיטה וחשופים לגלוטן. אחת הסיבות לכך היא שהגוף בקבוצה השניה כבר רגיל לכל התחושות הלא נעימות של עייפות / צרבת/ נפיחות ועוד בשעה שהאנשים בקבוצה הראשונה נהנים מגוף נקי במצב בריאות הרבה יותר אופטימלי. לפיכך המעבר ממצב זה לתחושות הגוף הלא נעימות הוא הרבה יותר דרמטי וקיצוני: העייפות שהם חווים היא למשל בחוויה הרבה יותר קיצונית כי במהלך החיים השוטפים הגוף שלהם לא רגיל להוציא כמויות כל כך גדולות של אנרגיה על ההתעסקות בניטרול נזקי הגלוטן.
אם אתם מכירים את עצמכם כרגישים לגלוטן ובטעות אכלתם קרקר חיטה, או מוצר שהיה בו גלוטן והגוף שלכם מגיב בעצבנות לחשיפה הרעילה הזו לגלוטן ישנם כמה דרכי טיפול טבעיות שיקצרו את תהליך ההתאוששות של המעי מגלוטן: