אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
הגישה ההוליסטית של טיפול בפסוריאזיס לא הולכת רק פתרונות קוסמטיים חיצוניים להרגעת התסמינים של הפסוריאזיס כגון צמחים מקררים לגרד ולהרגעת הקשקשת על העור- אלא גם על צמחי מרפא לטיהור הדם כמו למשל ענבי אורגון (מהוניה), דנדליון, ושוש הקרח. שן הארי (דןדליון) – בעיקר שורשי הצמח מנקים את הכבד והכליות ועוזרים לגוף להיפטר מרעלים.
אחד הדברים הכי קשים בפסוריאזיס הוא הגירוד המתמיד. כאן בהקשר הזה שמן מנטה או חליטת תה מנטה והנחתה על העור מרגיעים את הגרד. תרופה ביתית אחרת היא פפריקה חריפה בשמן זית לטיפול בקשקשת שעל העור.
ההשמצה של השמש בעשורים האחרונים ותיוגה כ"מחוללת סרטן עור" היא פרי תעמולה של החברות המייצרות קרמים לסינון קרינה. כמו חברות תרופות רבות, גם אלו לא תמיד מתעניינות באמת בבריאותכם אלא בכיסכם והדרך אליו עוברת דרך השמצה גורפת של התרופה הטבעית הבדוקה של שהיה בשמש. נכון אמנם שחשיפה מוגזמת לשמש עד כדי כוויה מסוכנת לעור אבל 15 דקות עד חצי שעה של שמש ישירה על העור מדי יום ביומו שומרת את הפסוריאזיס תחת שליטה. בארץ שלנו ש"חמתה מרובה מצילתה" (עגנון) אפשר ליהנות ממנעמי אור השמש ומחומה גם בחורף ולחולי פסוריאזיס – השמש החורפית הא ברכה של ממש. הרעיון המרכזי הוא לחשוף את העור לאור השמש בלי בגדים ובלי חציצה של קרמים, תכשירי איפור וכיוצא באלו
נקדים ונאמר: גם תרופות צמחיות עלולות לחולל נזקים. יש צמחים ותרופות טבעיות שעלולים לגרום לאינטראקציות מסוכנות עם תרופות קונבנציונליות ובנוסף יש צמחים שלא מומלצים במצבי הריון, הנקה, סוכרת או לחץ דם גבוה. תמיד לפיכך מומלץ לקבל ייעוץ פרטני ממומחה. עם זאת ברפואה העממית הטבעית צמחים ותרופות טבעיות שעשויים לסייע לפסוריאזיס או לדלקת מפרקים פסוריאטית הם בין השאר:
אפשר להניח ג'ל מצמח אלוורה על העור עד שלוש פעמים ביום. מהלך כזה יכול להפחית את האדמומיות של הפסוריאזיס.אין ליטול אלווורה בטבליות אלא להניח על העור כיון שמדובר בתרופה מאד פוטנטית שלא כולם מגיבים אליה היטב בנטילת כדור או שתיית מיץ.
חומץ תפוחים עשוי לעזור להקל על גרד בקרקפת. כדי לא להגיע למצבים של צריבה אפשר לדלדל חומץ תפוחים עם מים ביחס של 1 ל 1 ולשטוף את העור אחרי ההתייבשות כדי למנוע גירוי יתר. וותרו על חומץ במקרים של עור סדוק ומדמם או אם יש פצעים פתוחים על הקרקפת.
זהו המרכיב הפעיל בפלפל אדום חריף והוא אחת התרופות החזקות שהטבע חנן אותנו כבני אדם. קרמים שמכילים קפסאיצין עשויים לעזור להפחית את הכאב, הדלקת, והאדמומיות של העור בפסוריאזיס. תרופה טבעית זו לא מתאימה לכל אחד.
לא בכדי נוהרים חולי פסוריאזיס מכל העולם אל ים המלח כדי להתרפא. מלחי ים המלח או מלח אנגלי מומס באמבטיה של מים חמימים ושהיה במים כאלו במשך כ 15 דקות עשויים לסייע בהסרת הקשקשת מן העור ובהקלה על הגרד. ההקפדה היא על אמבטיה של מים חמימים ולא חמים מאד.
גם כאן, אין שום הוכחה מדעית שתומכת בשימוש של שיבולת שועל כתרופה טבעית לתסמיני פסוריאזיס. אבל אמפירית, אנשים רבים מדווחים כי אמבטית שיבולת שועל מפחיתה משמעותית את הגירוי בעור ואת האדמומיות שלו.
על התכונות האנטי דלקתיות והאפיגנטיות של כורכום יש דווקא מחקרים מדעיים. חלק מחולי פסוריאזיס יודעים שצריכת כורכום מקלה על ההתפרצויות בעור וממזערת התפרצויות של דלקת מפרקים פסוריאטית. פזרו כורכום בנדיבות על המזון. 1.5-3.0 גרם של כורכום ליום הוא מינון סביר אבל בכל מקרה רצוי להתייעץ עם רופא או נטורופט כדי לקבוע מינון נכון ומדויק בשבילכם
מהוניה הוא צמח מרפא חזק שמשחק תפקיד בתגובה החיסונית של הגוף. מחקרים מראים כי מריחת קרם המכיל מהוניה יעיל בטיפול בפסוריאזיס בדרגה קלה ובינונית.