אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
הפלבונואיד אפיגנין מצוי בפירות, ירקות, תבלינים והרבה עשבי תיבול. תזונה עשירה באפיגנין מפחיתה סיכון לבעיות לב בעתיד, כמו גם לבעיות נוירולוגיות וסרטן . מקורות מזון טובים לאפיגנין הם
לאפיגנין יש השפעה מרגיעה על מערכת העצבים המרכזית מה שמוריד לחץ דם גבוה נמוכה יותר. למעשה, ההשפעה המרגיעה של תה מפרחי קמומיל בעיקר מיוחסת ליכולת של האפיגנין בצמח לווסת את קולטני GABA במוח ולהשרות תחושת רגיעה שלווה.
עוד התגלה במחקרים ממצא מעניין שאפיגנין הכרחי לייצור של הורמונים בבלוטולת הגוף השונות שכן הוא מסייע לנייד את הכולסטרול אל תוך התא והרי כולסטרול הוא חומר המוצא של ההורמונים (לכו תבינו עכשיו איך תעשיית תרופות הסטטינים עלולה לחרב לכם את החיים). צריך להבין: ככל שאנו מתבגרים, ייצור ההורמונים בגוף פוחת מה שמאיץ את תהליך ההזדקנות וגורם למחלות זקנה כמו פרקינסון, סוכרת, עייפות כרונית, דיכאון, השמנת יתר, שומן בטני, לחץ דם גבוה ועוד
אפיגנין הוא גם מעכב את אנזים הארומטאז מה שמוריד את הסיכון להיווצרות קרישי דם ומפחית את הסיכון לטרשת עורקים והתקפי לב .
כאשר מדובר בסרטן אפיגנין הוא לוחם טבעי פוטנטי במלה שמעודד תאי סרטן להתאבד. לפיכך תזונה עתירת אפיגנין עשויה להפחית את הסיכון לסרטן הערמונית, השד, הקיבה ושלפוחית השתן, כמו גם להפחית סיכון ללוקמיה. הוא גם נוגד חימצון חזק ומבטל את ההשפעה של גורמים מדכאי חיסון (וכך הוא תורם לחיזוק המערכת החיסונית אשר הורגת תאים סרטניים).
אפיגנין הוא נשק קטלני נגד עודף אסטרוגן בגוף. בסביבה שבה אנו חיים היום אנו חשופים לחומרים אסטרוגנים מחומרי הניקוי מהתזונה ומהשימוש בפלסטיק. אפיגנין יכול לחסום עודף אסטרוגן מלהיקשר לקולטנים על גבי התא וכך לצמצם את הסיכון לסרטן שד וסרטן הערמונית (שעל פי הידוע נגרמים מעודף בהורמון).
אנשים שעברו השתלת איברים. בגל שאפיגנין ממריץ את מערכת החיסון אנחנו לא רוצים לגרום להגברת הסיכון לדחיית השתל
על מנת לקבל כמויות מספיקות של אפיגנין לא צריך לקחת תוספי מזון. תזונה עשירה בפירות וירקות ובעיקר בתבלינים יכולה לספקלכם כמות משמעותית של תרופה טבעית זו