אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
מזונות עתירי סיבים תזונתיים כמו למשל קטניות, שיבולת שועל, ירקות ירוקים פטרוזיליה אבוקדו אספרגוס, תרד, וסלרי נותנים למוח איתותים של שובע. זה כשלעצמו מייצר במערכת העיכול איתותים למוח שלכם לייצר ולשחרר יותר לפטין. ירקות ופירות הם בחירה טובה אבל עדיף לאכול אותם בשלימותם ולא כמיץ כדי ליהנות מן הסיבים שלהם. הקפידו לשלב בתזונה גם מזונות עתירי אבץ כיון שמינרל זה נחוץ מאד לייצור הלפטין הטבעי במח ואצל מרבית האנשים בעולם המערבי, במיוחד אצל צמחונים הוא נמצא בחסר. אבץ נמצא בשפע בדלעת ובגרעיני דלעת וגם מעט בשקדים.
ככל שאתם ישנים פחות שעות כך הגוף מייצר פחות לפטין. מכירים את ההרגשה של זלילה גדולה שלא יודעת שובע אחרי לילה לבן או לילה שבו הלכתם לישון ממש מאוחר? זה קורה כי רמות הלפטין שלכם צנחו והמח מקבל איתותים שגויים שאתם רעבים, חייבים לאכול ורוצים "לטרוף" כמה שיותר אוכל. מסיבה זו עייפות כרונית ותחושת לאות מתמדת הולכים לעיתים קרובות עם השמנת יתר ועם קושי לרדת במשקל.
לפטין כאמור נחשב להורמון מדכא תיאבון או ליתר דיוק ההורמון של תחושת השובע. ככל שיש בגוף יותר תאי שומן כך ייצור הלפטין אמור לגדול ולאותת לגוף "שיש לו מספיק עתודות חירום בדמותם של מאגרי השומן" אבל מנגנון זה לא תמיד קורה אצל אנשים עם בעיות בחילוף חומרים או בעיות בריאות בבלוטות (וזה כידוע אופייני לאנשים בעלי עודף משקל). במילים אחרות נוצר כאן מעגל קסמים. אנשים שמנים ען סינדרום מטבולי עלולים לפתח תנגודת לא רק לאינסולין אלא גם ללפטין ואז הם ירצו לאכול יותר, ירגישו רעבים יותר וישמינו (מעגל קסמים, מעגל רשע).
אצל אנשים עם עודף משקל או אנשים שמנים שמתקשים לרזות הבעיה לא נמצאת בהכרח בייצור לפטין אלא ב"התנגדות ללפטין" כלומר הגוף לא מגיב לאיתותים של הלפטין ולמרות שהוא מיוצר מספיק אתם מרגישים רעבים ומתחולל תהליך הפוך: במקום לשרוף מאגרי שומן עודפים הגוף משמר אותם ואף מנסה להגדילם. התנגדות ללפטין מייצרת שיבושים גם בהורמון בלוטת התריס שאחראי על חילוף חומרים תקין והבלוטה מייצרת פחות טירוקסין.
התנגדות לפטין או עמידות ללפטין הוא נושא מורכב – כמו כל מה שקורה במערכת האנדוקרינית (המערכת ההורמונלית של הגוף) - אבל גורמים שעשויים להשפיע לרעה על רמות לפטין או תנגודת ללפטין הם:
פחמימות דרושות לייצור הורמון הלפטין בלילה- במהלך שעות השינה.