אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ראשית נתחיל בעובדות: יותר אנשים מתאבדים באביב מאשר בסתו והקביעה הזו כלשעצמה היתה צריכה להפנות את החוקרים להתעמק יותר בסוגיה הזו של דיכאון באביב. אנשים אומרים שלום לבגדים החמים, היום מתארך, מזג האויר הופך נפלא – ואתה חש דקירות מוזרות של דכדכת קלה עד דיכאון. מזג אויר נפלא בחוץ? מזג אויר קודר בפנים ועצבות לא מוסברת- למה זה קורה?
האובססיה סביב המושג אושר שמאפיינת את תרבות העידן החדש – מייצרת לא מעט פתולוגיות. כשמצפים ממך להיות שמח עליז ומאושר – אנא כמעט על אוטומט נכנס למצב רוח מזופת כאשר קיים דיסוננס בין מה שאתה מרגיש באמת ובין הציפיות מהסביבה/התרבות. האביב מייצר אצלנו ביתר שאת את הדיסוננס הזה ומעצים אותו וגם מחריף את התחושה הזו שכולם שם בחוץ יותר שמחים ממני. למשל אם אתה בודד, אחרי אובדן, תפרן, חש ריקנות ויש לך סיבות אמיתיות להיות עצוב ובמסגרת האביב מצפים ממך להיות עליז כמו "בחוץ" (ציפורים, לבלוב, פריחה, אור) – הדיסוננס הזה רק מחריף על רקע האביב והפער הזה מעצים את תחושת העצב והדיכאון
מלטונין הוא ההורמון שנקשר עם חשיפה לאור, לעוצמת האור ולמשכו. עצם השינוי בהתארכות היום ובעוצמת השמש מחוללים שרשרת של שינויים הורמונליים – במיוחד במיוחד אצל אנשים שיש להם רגישות לאור או לחושך. עד שהגוף מסתגל מחדש לשינויים הפיזיולוגיים החדשים הללו האדם עלול לחוש את הנקירות הללו של הדיכאון , הריקנות וה"דאון".
יש מחקר שהראה כי אנשים מדוכאים היו בסבירות גבוהה יותר גם אנשים שסובלים באופן כרוני מאלרגיות. אביב כידוע הוא הזמן שמצית את האלרגיות בגלל הפריחה למשל ויש אנשים שעצם החשיפה לאלרגנים מייצרת אצלם בגוף קסקדה של תהליכים ביוכימיים המובילים לשינויים במח ולתחושת דיכאון זמני.
בגדול, דיכאון אביב לא שונה מדיכאון חורף או בכלל מדיכאון אם כי העוצמות של הדיכאון עלולות להשתנות בעוצמתן מאדם לאדם. כאמור – יש לדיכאון האביב הסבר ביוכימי פיזיולוגי וזה כשלעצמו מעודד. עצם הידיעה שיש לדיכאון אביב הסבר ברמת הנוירוטרנסמיטורים במח הקשורה לשינויי האור עשויה למתן את עוצמת הדיכאון.
הרבה מאד אנשים מדווחים כי הם חשבו שמשהו לא בסדר איתם בראש כאשר הם נעשו מדוכאים באביב אבל עצם הידיעה שהתופעה הזו אוניברסלית ומשותפת לכל כך הרבה אנשים (דיכאון אביב על פי מחקר אחד לא נמצא קיים באיסלנד)- משככת במעט את הסבל ומחדדת את הידיעה שזה יעבור.
שמנים אתריים מסויימים ידועים כמשפרים את מצב הרוח ומשככים חרדה ודיכאון. איך המנגנון הזה בדיוק עובד? – לא בדיוק ברור לחוקרים אבל ההשערה היא כי ריחות מסוימים מפעילים רצפטורים באף שקשורים עם איזורי מצב הרוח במח. השמנים האתריים שיעילים לטיפול בדיכאון (וגם כאן צריך לזכור שכל אדם מגיב קצת אחרת) הם
במקום לרדת על עצמכם שאתם "לא נורמליים להיות בדיכאון כאשר יש אביב ומזג אויר מקסים בחוץ"- זכרו כי דיכאון אביב מעיד עליכם שאתם אנשים רגידים במיוחד לאור ולשינויים בסביבה, שאתם יצורים חיים – לא "בלטות" דוממות. רגישות יתר כזו לאור ולריח – מבטיחה לכם שגם את השמחה תחושו בעוצמות חזקות – כאשר היא ספונטנית אמיתית ולא מאולצת על ידי ציפיות של הסביבה.