אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
בספרו של דאגלס גרהם (הוצאת פוקוס) "דיאטת ה80-10-10" יש המלצה גורפת לבסס את התזונה על פירות. הרבה פירות. בין השאר הוא טוען שם כי נועדו כבני אדם לאכול פירות כחלק הארי של התזונה היומית - וכי טעמם של הפירות והמראה המצודד שלהם – הם בין השאר ההוכחה לכך.
פרוקטוז הוא מונוסכריד שנמצא היום במוצרי מזון מתועשים במערב. מחקרים בבני אדם ובבעלי חיים מצביעים על כך שצריכת פרוקטוז מזיקה מאד לבריאות הכללית של האדם בין השאר כיון שהיא מובילה להשפעות מזיקות על הלב וכלי דם. בנוסף לכך לפרוקטוז יש השפעות שליליות ברמת המטבוליזם. הוא מעלה את ההתנגדות לאינסולין (מה שמתבטא בין השאר בשומן בטני, סוכרת והשמנת יתר) וכן ברמות טריגליצרידים גבוהות בדם. עד כאן באשר לפרוקטוז מתועש מסירופ תירס למשל.
כאשר פרוקטוז מגיע בכמויות קטנות יותר כמו שקורה בפירות מסוימים כמו למשל תפוחים, פטל, פאפיה, חמוציות ופירות יער אחרים הוא דווקא בעל השפעות חיוביות על בריאות אדם. בשורה התחתונה, צריכת פרוקטוז וההשפעה שלו על הבריאות היא פונקציה של שני דברים