תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

אגבה

צמח האגבה (משמש בתעשיית ייצור הטקילה) מכיל ממתיקים מיוחדים שעשויים להיות גורם יעיל בטיפול הטבעי  נגד סוכרת והשמנת יתר. נקדים ונאמר: מדובר בחומר המופק מצמח האגבה ולא בנקטרים (סירופ אגבה) גדושי  הסוכר שנמכרים בחנויות הטבע. במערב כידוע מגפת הסוכרת והמגיפה של ההשמנה מתפשטות והחומר אגבין שמופק מצמח האגבה  עשוי לשחק תפקיד משמעותי בבלימת מחלות אלו. מה אתם צריכים לדעת על אגבה בהקשר של שימור הבריאות?

תשכחו מסוכר, סוכרזית אספרטמים ורעלים אחרים כאשר אתם מבקשים להמתיק לעצמכם את המזון. חומר האגבין גם מתוק אבל גם מסייע לעודד את ייצור אינסולין הגוף- ההורמון שמוריד את רמות הגלוקוז בדם. מחקרים על בעלי חיים הראו כי אגבין סייע לעכברים שמנים לרדת במשקל ושיחק תפקיד במניעת סוכרת.

אגבה: בריא יותר מסוכרים אחרים

בניגוד לסוכרוז, גלוקוז,ופרוקטוז באגבינים אשר מופקים מאגבה- לא נספגים על ידי הגוף ולכן לא יכולים להעלות את רמת הסוכר בדם. לעומת זאת אגבין מייצר חלבון דמוי גלוקגון שמסייע לווסת את רמת הסוכר הטבעית בדם. אגבינים הם גם מעין סיבים תזונתיים שגורמים לאנשים להרגיש מלאים יותר ולדכא אצלם את התיאבון

לא להתבלבל: יש הבדל עצום בין אגבה טהורה ובין נקטרי האגבה בשוק

נחזור ונאמר אין לטעות ולבלבל את צמח האגבה עם נקטרי אגבה בחנויות הטבע ובמרכולים שלרוב הם גדושים בפרוקטוז עשיר. האגבינים הם מולקולות המאופיינות בשרשרות ארוכות ומסועפות: גוף האדם אינו יכול להשתמש בהם בצורה זו, ועל כן הם אינם משפיעים לרעה על רמת סוכר בדם. לעומת זאת האגבה שאתם רואים בשוק (נקטר אגבה או סירופ אגבה המופיעים על מדפי חנויות מזון בריאות) מכיל פרוקטוז שנספג בגוף ודומה לסירופ תירס עתיר פרוקטוז אשר מחולל שמות בבריאות הטובה, פוגע בכבד ומייצר כבד שומני לא אלכוהולי. אל תגעו באלו. גם טקילה אינה מומלצת שכן האגבינים שבה כבר איבדו מסגולות הבריאות שלהם.


יתרונות בריאות של אגבה טהורה

האגבינים בצמח האגבה פעולים גם כחומר פרה-ביוטי ומעלים את רמות החיידקים הטובים כמו ביפידוס ולקטובצילוס. יתר על כן תכולת הסיבים באגבה עוזרת להוריד את רמת הכולסטרול בדם ואת רמת הטריגליצרידים.


תופעות לוואי של אגבה: האם יש חסרונות לאגבה?


החסרון העיקרי של אגבה כתחליף סוכר הוא שהאגבינים בצמח האגבה לא ממש מתוקים כמו סוגים אחרים ווריאציות אחרות של סוכר. תופעת לוואי אחרת אפשרית היא הפרעות קיבה ושיבושים קלים במערכת העיכול אצל אנשים רגישים בלבד. עוד משהו שאתם צריכים לזכור: עד כה השפעת האגבינים על סוכרת והשמנה נעשתה בבעלי החיים שקיבלו את הממתיק הטבעי הזה אך יחד עם זאת חוקרים מתלהבים מהתוצאות וייתכן מאד שהאגבינים בצמח (אגבה) הם בהחלט בעלי השפעות חיוביות על בני אדם שסובלים מסוכרת מהשמנת יתר ומסינדרום מטבולי.























כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • "ששת הרופאים הטובים בעולם הם שמש , מים , אויר, שינה, התעמלות ותזונה. הם גם לא יגבו ממך אף פרוטה."

    ויין פילדס