אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
תשכחו מסוכר, סוכרזית אספרטמים ורעלים אחרים כאשר אתם מבקשים להמתיק לעצמכם את המזון. חומר האגבין גם מתוק אבל גם מסייע לעודד את ייצור אינסולין הגוף- ההורמון שמוריד את רמות הגלוקוז בדם. מחקרים על בעלי חיים הראו כי אגבין סייע לעכברים שמנים לרדת במשקל ושיחק תפקיד במניעת סוכרת.
בניגוד לסוכרוז, גלוקוז,ופרוקטוז באגבינים אשר מופקים מאגבה- לא נספגים על ידי הגוף ולכן לא יכולים להעלות את רמת הסוכר בדם. לעומת זאת אגבין מייצר חלבון דמוי גלוקגון שמסייע לווסת את רמת הסוכר הטבעית בדם. אגבינים הם גם מעין סיבים תזונתיים שגורמים לאנשים להרגיש מלאים יותר ולדכא אצלם את התיאבון
נחזור ונאמר אין לטעות ולבלבל את צמח האגבה עם נקטרי אגבה בחנויות הטבע ובמרכולים שלרוב הם גדושים בפרוקטוז עשיר. האגבינים הם מולקולות המאופיינות בשרשרות ארוכות ומסועפות: גוף האדם אינו יכול להשתמש בהם בצורה זו, ועל כן הם אינם משפיעים לרעה על רמת סוכר בדם. לעומת זאת האגבה שאתם רואים בשוק (נקטר אגבה או סירופ אגבה המופיעים על מדפי חנויות מזון בריאות) מכיל פרוקטוז שנספג בגוף ודומה לסירופ תירס עתיר פרוקטוז אשר מחולל שמות בבריאות הטובה, פוגע בכבד ומייצר כבד שומני לא אלכוהולי. אל תגעו באלו. גם טקילה אינה מומלצת שכן האגבינים שבה כבר איבדו מסגולות הבריאות שלהם.
האגבינים בצמח האגבה פעולים גם כחומר פרה-ביוטי ומעלים את רמות החיידקים הטובים כמו ביפידוס ולקטובצילוס. יתר על כן תכולת הסיבים באגבה עוזרת להוריד את רמת הכולסטרול בדם ואת רמת הטריגליצרידים.
החסרון העיקרי של אגבה כתחליף סוכר הוא שהאגבינים בצמח האגבה לא ממש מתוקים כמו סוגים אחרים ווריאציות אחרות של סוכר. תופעת לוואי אחרת אפשרית היא הפרעות קיבה ושיבושים קלים במערכת העיכול אצל אנשים רגישים בלבד. עוד משהו שאתם צריכים לזכור: עד כה השפעת האגבינים על סוכרת והשמנה נעשתה בבעלי החיים שקיבלו את הממתיק הטבעי הזה אך יחד עם זאת חוקרים מתלהבים מהתוצאות וייתכן מאד שהאגבינים בצמח (אגבה) הם בהחלט בעלי השפעות חיוביות על בני אדם שסובלים מסוכרת מהשמנת יתר ומסינדרום מטבולי.