אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
סימפטומים של קטרקט
למרבה הצער קטרקט הוא לא רק תוצאה של סוכרת או הזדקנות – אלא גם של תרופות כמו סטרואידים. הסימפטומים של קטרקט עכירות העדשה כוללים בין השאר טשטוש בראיה, קושי לראות בלילה, צבעים שלא נראים חדים אלא דהויים , ורגישות לאור
ככלל אצבע מזונות מפירות וירקות כתומים ובצבע ירוק כהה הם המקורות הטובים ביותר ללוטאין ופיגמנטים אחרים שמחזקים את הרקמות בעיניים. מזונות כמו גזר, רוקט ובעיקר תרד הם ההמלצה הראשונית אבל גם ירקות ופירות כתומים אחרים כמו דלעת, מנגו, שסק, פאפיה, פלפלים כתומים, עגבניות כתומות ועוד. צמחי המרפא נגד קטרקט הם כריזמנטמום ופרחי קלנדולה. פרחי קלנדולה אף הם מגיעים בצבע כתום שמכילים פיגמנט ליטאין וזיאקסנתין. צקו כף של פרחי קלנדולה לחצי ליטר של מים רותחים ושתו 3 כוסות ביום. טקטיקה כזו יכולה לסייע לאנשים בשלבים הראשונים של הקטרקט וכן למניעה של היווצרות קטרקט בעיניים.
40% מהביקורים אצל רופא עיניים הם על רקע של קטרקט. האמירה הקבועה כמעט של רופא העיניים היא "לך לניתוח להסרת קטרקט כאשר תהיה מוכן לכך". לא כל הרופאים מודעים לכך שצורה מסוימת של המולקולה קרנוזין שוברת את הידבקות הגלוקוז (במקרים של קטרקט על רקע של סוכרת) לעדשת העין ולמעשה ממיסה את הקטרקט. ישנה פורמולה מיוחדת שפותחה על ידי חוקר רוסי המבוססת על קרנוזין והמינון הוא שתי טיפות בכל עין בהפרש זמן של חמש דקות. פעמיים ביום. אחרי כחצי שנה הקטרקט אמור להיעלם, וכדי לתחזק את המצב הטוב יש ליטול טיפה אחת ליום בכל עין. כמובן שיש להתייעץ עם רופא עיניים לפני כל פעולה מסוג כזה.
זיאקסנטין הוא קרטנואיד שנמצא במקולה בעין ומגן עליה מפני עקה חמצונית ונזקים של רדיקלים חופשיים. למעשה היחס הנדרש במקולה בין זיאקסנטין ללוטאין הוא 2:1 כדי לשמור על התאים בעין מפני נזקי ההתחמצנות. יש טוענים שקשה לקבל את הכמות הנדרשת של קרטנואידים אלו מהמזון וממהרים להמליץ על תוסף תזונה. האמת היא שניתן לקבל את שני הקרטנואידים זיאקסנתין ולוטאין הנחוצים לראיה טובה מהמזונות הבאים: קייל, תרד, גרגר הנחלים, עלי לפת, עלי חרדל, עלי שן הארי, פטרוזיליה, רוקט דלעת ודלורית.
הטבע מכיל מאות קרטנואידים כאשר רק כ 50 קרטנואידים מתוכם נמצאים בתזונת האדם (למשל בטא קרוטן במזונות כמו דלעת, גזר, תרד, פיגמנט שהופך לויטמין A ). הדבר המופלא הוא שרק 2 קרטנואידים מתוך ה50 הללו רק 20 מוצאים את עצמם נטמים בגוף האדם ורק 2 מתוכם – מגיעים ומתיישבים בעין (נתון מדהים!). ובמקולה (הנמצאת ברשתית). שני הקרטנואידים הללו הם לוטאין וזיאקסנטין. שני פיגנטים אלו הם אנטיאוקסידנטים שמונעים נזקי רדיקלים חופשיים כתוצאה מחשיפה לאור. לוטאין נמצא בירקות עלים ירוקים (הגוף לא מייצר לוטאין ועלינו לקבלו מבחוץ למשל מתרד). ככל שאוכלים יותר לוטאין כך נמנעות יותר מחלות עיניים כמו ניוון רשתית העין ויצירת קטרקט בעיניים.