אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ברוקולי מכיל אינדול 3 קרבינול חומר שמסלק אסטרוגנים רעילים מהגוף וידעו ביכולותו למנוע סרטן אבל הערכים התזונתיים המופלאים של הירק הזה נכחדים כמעט כולם מן הזמן שהירק נקטף ועד שהוא מגיע לפה שלכם. לפיכך מומלץ לאכול את כולות כולל הגבעול ולא רק את הפרחים ובעיקר סמוך לקטיפתו. אם קניתם סל של ירקות ובתוכם ברוקולי כדאי לאכול את הברוקולי ראשון לפני כולם.
הרכיבים התזונתיים הטובים של הירק הזה נמצאים בקליפה- פחות בבשר הירק. לכן מומלץ לאכול אותו בשלמותו ורצוי אורגני ללא חומרי הדברה וריסוס. ככל התפוח האדמה צעיר יותר כך הוא מכיל יותר רכיבים תזונתיים וכך הוא פחות מעלה את רמות הסוכר אצל חולי סוכרת. הזנים הסגולים / שחורים טובים יותר לבריאות מאשר הזמן החום הרגיל
סלק הוא ירק שורש מתוק שלא מעלה את הסוכר במהירות (יש לו אינדקס גליקמי נמוך יחסית)- אבל מומלץ לאכול אותו מאודה או מבושל למשך 5 דקות בלבד ולא לאכול אותו חי- כיון שאז הערכים התזונתיים שלו הרבה יותר גבוהים.
גם גזר הוא אחד הירקות שצורתם המבושלת עדיפה על הצורה החיה הגולמית. גזר מבושל מפיק יותר בטא קרוטן מאשר גזר חי ולכן מומלץ לבשל אותו קלות לפני האכילה. רצוןי לבחור גזרים שמגיעים בצרור ולא ארוזים בשקית
ככל שהעגבניה קטנה יותר ואדומה יותר כך ערכיה התזונתיים עולים. אל תחפשו בהכרח את העגבניות הגדולות והעסיסיות ולא בהכרח את אלו המגיעות עם הגבעול שלהן. העגבניה מצטיינת בתכולה גבוהה של ליקופן שנחוץ לבריאות הערמונית של הגבר. ככך שהעגבניה יותר מבושלת כך זמינות הליקופן לגוף האדם עולה
אנשים שסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס צריכים להיזהר עם צריכה מוגזמת של ירקות ממשפחת המצליבים כמו כרוב כרובית, צנונית, כרוב ניצנים ועוד. בכל הנוגע לבחירת צבעו של הכרוב כדאי לדעת:כרוב אדום מכיל פי 6 אנטיאוקסידנטים יחסית לכרוב הלבן. ולכן מומלץ לחפש אותו למרות מחירו הגבוה יותר. אותו דבר נכון גם לגבי כרוביות. הכרובית הלבנה היא רק גירסא אחת, זן אחד במשפחת המצליבים ישנם זנים צבעוניים של כרובית שמבחינה תזונתית עדיפים לנו
גם קייל הוא ירק ממשפחת המצליבים שנחשב בריא במיוחד אבל הוא עשיר מאד בחומצה אוקסלית מה שעלול להוביל ביתר לחולשת שרירים, גאוט, אבנים בכליות ותת פעילות של בלוטת התריס. לפיכך כדאי לאדות קלות את כרוב הקייל לפני אכילתו כדי להוציא ממנו את החומצה האוקסלית
אבוקדו הוא אחד הפירות הבריאים יורת לאדם שנוקט בתזונה הטבעונית (ללא מוצרים מן החי לרבות דגים) כיון שהוא מכיל חומצת שומן אומגה 3 . הבעיה היא שלאחר שאנו חותכים את האבוקדו ל2 המחצית הנותרת חשופה להתחמצנות ולהשחרה כתוצאה מחשיפה לאויר לחום ולאור. אחד הפטנטים לשימור הערכים התזונתיים של אבוקדו הוא שימור המחצית שלו בתוך קופסא עם בצל חתוך. הבצל משחרר חומצה סולפורית- שמונעת את התחמצנות הפרי. כך ניתן לשמר המקרר את המחצית השניה של האבוקדו עם כמה שיותר ערכים תזונתיים למשך 5 ימים ואף יותר.