אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
סינוסיטיס ואנטיביוטיקה
דלקת הסינוסים (דלקת במערות האף) מטופלת בעולם בעיקר על ידי אנטיביוטיקה. נאמר זאת אחרת: רופאים ממהרים לרשום אנטיביוטיקה לחולה עם סינוסיטיס "ליתר ביטחון" וכדי להקדים תרופה למכה (זיהום משני על ידי חיידקים)– למרות שזהו אחד המרשמים המיותרים יותר. נכון אמנם שיש סינוסים מודלקים על ידי חיידקים – אבל מרבית מקרי הסינוסיטיס הם על רקע של זיהום וירלי, זיהום פטרייתי או אלרגיות – בעיקר אלרגיות למזון. כאן למשל אנטיביוטיקה לא תועיל ואף תייצר נזק שכן היא מחסלת את הפלורה הטובה של הגוף ומקדמת גידולים פטרייתיים.
ממש לא מומלץ להזניח דלקות כרוניות או אקוטיות במערות האף כיון שלסינוסיטיס יש סיבוכים אפשריים כמו למשל:
כשאתם לוקים בסינוסיטיס על רקע וירלי השכל הישר אומר: לעצור , להוריד הילוך ולנוח יותר. במקום לרסס את עצמכם עם אנטי היסטמינים כדי לחזור ולתפקד בטורבו – במקום לתחוב אנטיביוטיקה שלא לצורך הפעילו הגיון בריא: הגוף זקוק להברה מנוחה כדי להילחם בסינוסיטיס וירלי – תנו לו לנוח יותר – להוריד הילוך ולהשתקם. במקביל שתו הרבה נוזלים (לא משקאות קלים) כדי לשטוף את המערכת מהרעלנים של הזיהום ושנו עם ראש מוגבה מעט כדי לאפשר לנוזלים ממערות האף להתנקז כלפי מטה במקום להפעי לחץ לכיוון המח.
ברפואה האיורוודית משתמשים גם בעיסוי פנים רפואי כדי להזרים את המוסלים והגודש במערות האף – כלפי מטה. עסו את איזור המצח והגבות בתנועות מעגליות נגד כיוון השעון כמו גם את צידי האף. לעיתים די בפעולות פשוטות אלו כדי לסייע לגוף בצורה מכנית להזרים את הגודש כלפי מטה , לנקז אותו החוצה ולהקל על תסימני סינוסיטיס.