אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
אגוזי קשיו מהווים הם מקור מצוין בתזונה לנחושת, לזרחן, מגנזיום , מנגן, ואבץ. יתר על כן כל חיידקים, הגורמים לריקבון בשיניים , לאקנה , שחפת, דלקת ריאות, וצרעת מחוסלים על ידי חומר טבעי : חומצה אנאקרדית הנמצאת באגוזי קשיו שהם למעשה זרעים. מהו הערך התזונתי של קשיו ולמה הוא טוב לבריאות?
לא רק שיש לאגוזי קשיו תכולת שומן נמוכה יחסית לשאר הזרעים הרי שכ 82% מהשומן שבהם מורכב מחומצות שומן בלתי רוויות ומרביתן בריאות ללב בדומה לחומצות השומן בשמן זית. מחקרים בחולי סוכרת מראים כי שומן חד בלתי רווי בדיאטה דלת שומן מסייע להפחית את רמות טריגליצרידים גבוהות. למה זה קריטי? כי רמות טריגליצרידים גבוהות בדם נקשרות עם סיכון מוגבר למחלות לב. מסקנה? הבטיחו בתזונתכם כמה שומנים חד בלתי רוויים כמו או המצויים באגוזי קשיו
אחד הכישורים הכי מדהימים באגוזי קשיו הוא התכולה של חומצה אנאקרדית שהורסת חיידקי גראם חיוביים. אלו האחרונים הורסים את הגוף באמצעות שורה של מחלות כמו עששת , אקנה , שחפת, דלקת ריאות וצרעת. מחקרים אף הראו כי חומצה אנקרדית באגוז הקשיו פועלת נגד חיידק בקיבה הליקובקטר פילורי המייצר כיבים במערכת העיכול וצרות מינורית יותר כמו בחילות, צרבת, חור תיאבון – וברמה הנפשית גם דיכאון וחרדה (עקבת ספיגה לקויה או לא מספקת של חומרים להמעיים לזרם הדם).
בכתב עת בריטי העוסק במלחמה בסרטן , דווח כי צריכת לאחרונה כי צריכת אגוזים - לרבות אגוזי קשיו נמצאת במתאם הפוך עם סיכון לסרטן לבלב.
מי שסובל מאבנים בכיס המרה יודע כי מדובר בכאבי תופת. מי שלא רוצה לעבור ניתוחים פונה לשיטות טיפול טבעיות כמו חוקן קפה אבל כדאי לדעת שנשים שאוכלות כ30 אגוזי קשיו בכל שבוע יש סיכון מופחת לפתח אבני מרה .
נתחיל מתושב כוללת: אכילת אגוזים מורידה דווקא את הסיכון של עלייה במשקל. למעשה, אנשים שאוכלים אגוזים לפחות פעמיים בשבוע יעלו פחות במשקל יחסית לטלו שלא צורכים אגוזים. מחקר בספרד שנערך על פני שנתיים ורבע גילה כי משתתפים שאכלו לפחות פעמיים בשבוע אגוזים כלשהם התאפיינו בסיכון מופחת של כ 30 % לעלות במשקל לעומת נבדקים כמעט לא אכלו אגוזים בתקופת הניסוי. עורכי מחקר הגיעו למסקנה כי צריכת אגוזים תכופה קשורה לירידה בסיכון להשמין
כיון שהקליפה של אגוז הקשיו המגיע מברזיל גדוש בחומר קאוסטי שאינו ראוי למאכל (משמש כחומר הדברה). הספקים בעולם של אגוזי קשיו הם הודו, ברזיל , מוזמביק , טנזניה וניגריה.