תרופות סבתא

מיקוטוקסין: הרעל החבוי במזונות שגורם למחלות כמו סרטן וטרשת נפוצה

מיקוטוקסינים: מיקוטוקסינים, רעלנים המופרשים מפטריות  נמצאים בכל מקום החל ממדגנים דרך פירות יבשים אגוזים, יין קטניות גבינות קשות וכן בסוגים מסוימים של שמן קוקוס. החדשות הרעות שמדובר ברעלן שמחרב את הבריאות ומרבית האנשים לא מודעים אליו. מה אתם צריכים לדעת על מיקוטוקסינים במזון וכיצד להיפטר מהם ולוודא שהם לא נכנסים אליכם לפה?

מה זה מיקוטוקסין ומהם נזקיו?

מיקוטוקסינים קשורים למגוון רחב של מחלות. המטבוליטים של הפטריות יכולים להמיט הרס על הבריאות של הגוף והנפש כאחד ומאד קשה לחמוק מהם בתזונה הרגיל, אבל אנו יכולים לנקוט בצעדים פרואקטיביים לצמצום חשיפה אל מיקוטוקסינים ולהקטין את נזקיהם על הבריאות.

מיקוטוקסינים מיוצרים על ידי פטריות וגם בכמויות קטנות הרעל הזה קשור עם מחלות כבד, מחלות נוירולוגיות , סוכרת, מחלות אוטואימוניות , אסטמה, הפרעות בגדילת ילדים ואפילו מוות בטרם עת.

למה קשה להיפטר ממיקוטוקסינים במזון?

כיון שמיקוטוקסין הוא רעלן מאד עמיד. באופן מפתיע הוא נותר על המזון ללא פגע גם כאשר המזון כאשר קפוא או מבושל . אחד המיקוטוקסינים המפורסמים ביותר והמזיק ביותר הוא אפלטוקסין -עובש מסרטן שנמצא לעתים קרובות בבוטנים. אפלטוקסין תוקף את הכבד ומעורב ישירות בסרטן הכבד ובסרטן צוואר הרחם

אלו מזונות מכילים מיקוטוקסינים בסבירות גבוהה?

  • בוטנים
  • זרעי פרג
  • משקאות חריפים ויין
  • פיסטוקים
  • תירס
  • חיטה
  • שעורה
  • סוכר
  • דורה
  • גבינות קשות
  • שיפון
  • שמן קוקוס (כאשר הוא מיוצר מקוקוס לא טרי)
  • אנטיביוטקה

כיצד להפחית את החשיפה למיקוטוקסינים?

הצעד הראשון הוא להימנע ככל האפשר מצריכת מזונות שנוטים להיות מזוהמים מאוד כמו בוטנים, כאמור לעיל. מוצרים אפוים באריזה למשל מכילים הרבה מיק וטוקסינים ולכן עדיף לאפות לחם בבית. אגוזים שקדים ואגוזי ברזיל גם הם צוברים מיקוטוקסינים. שטיפה של האגוזים יסייעו בסילוק רעלים מפני שטח האגוז אבל עדיף להשרות את האגוזים והזרעים במים עם 1/4 כפית של אבקת ויטמין C (לכל קילו אגוזים) במשך 5 דקות. פעולה זו עוזרת להרוס את הטוקסינים – ואז יש לסנןולייבש את האגוזים.

מזונות מדכאי מיקוטוקסינים

בתנאי מעבדה נצפה כי תמציות ממזונות מסוים מעכבים את פעילות המיקוטוקסינים. מזונות אלו היו בין השאר:

  • שום
  • כרוב
  • פול
  • תה
  • תות שדה
  • בצל
  • קפה

כורכום הורג מיקוטוקסינים

מחקר בכתב עת למלחמה בסרטן פרסם כי מצא תמציות של כורכום , שום והצמח ההודי אסאפואטידה (חלתית) מעכבים ייצור אפלטוקסין במידה ניכרת . יתר על כן, כורכום וכורכומין מגנים על הכבד ממיקוטוקסינים
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • מים הם המשקה היחידי - עבור האדם הנבון

    הנרי דייויד תורו