אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
המרכיב הפעיל של העגבניות שנותן להן את צבען המיוחד – ליקופן מפחית את הסיכון להתקפי לב. כך מעלה מחקר עם המלצה אופרטיבית לחולי לב. לפיו,אנשים עם מחלות לב צריכים להתחיל לאכול יותר ליקופן, נוגד חמצון שנמצא בעגבניות ופירות אחרים כמו אבטיח וחזק פי 10 מויטמין אי. חוקרים טוענים כי ליקופן משפר את הבריאות של הלב ואת תפקוד כלי הדם.
עגבניות מהוות מרכיב עיקרי בתזונה הים תיכונית, כך טוענים חוקרים מאוניברסיטת קיימברידג' ומראים כי מחלת לב פחות שכיחה במדינות דרום אירופה, שם נוהגים לאכול עגבניות בשפע
חולי לב שקיבלו תוספי ליקופן הראו כי חל שיפור בציפוי הפנימי של כלי דם אם כי לא הייתה לליקופן השפעה בקבוצת ביקורת בריאה. אצל חולי לב הליקופן גם הרחיב את כלי דם בלמעלה מחמישים אחוז. ואם אתם רוצים לקבל את מקסימום הליקופן מהעגבניה יש לדעת כי ליקופן בעגבניות הוא אפילו יותר חזק כאשר הפרי מבושל במחית או בקטשופ.