תרופות סבתא

הפחתה של פחמימות בתזונה מפחיתה סיכון גנטי לסרטן השד ולסרטן שד חוזר

הפחתה של  פחמימות בתזונה מפחיתה סיכון גנטי לסרטן השד

נשים עם נטייה גנטית לסרטן השד יכולות להפחית את הסיכון שלהן ללקות במחלה על ידי צמצום שיעור הפחמימות בתזונה שלהם.

השינוי התזונתי עשוי להפחית באופן דרמטי את הסיכויים לסרטן שד חוזר ונשנה כי הוא משפיע על הייצור של ההורמון IGF-1 שקשור עם התפתחות סרטן. הורמון זה ניזון מפחמימות.

קולטני IGF-1 נמצאו ברקמת גידול של סרטן השד, והחוקרים מניחים שההורמון הזה יכול להיות גם מה שהופך את הטיפול בסרטן פחות יעיל.

חוקרים ב Dartmouth College בחנו נשים עם קולטני IGF-1 על השד וגילו כי הן היו הרבה פחות צפויות לקבל סרטן חוזר כאשר הן חתכו בפחמימות.

גילוי זה תומך במחקרים אחרים שמראים כי יש קשר בין סרטן השד השמנת יתר וסוכרת






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • כל תרגיל הוא טוב אם עושים אותו היטב. ממש כשם שכל מלה היא טובה אם משתמשים בה במקומה. העיקר אם כן הוא ללמוד את ה"איך" ולא את ה"מה" לעשות

    משה פלדנקרייז, מייסד שיטת פלדנקרייז