אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
נבט ברוקולי מכיל שפע של מירוסינאז ( (myrosinase- זהו אנזים שדרוש להיווצרות של sulforaphane, החומר הפעיל בברוקולי הבוגר שהינו אנטי דלקתי ואנטי סרטני. גם בברוקולי בוגר יש שפע של מירוסינאז אבל הוא נוטה להיהרס בבישול – (אלא אם כן מאדים את הברוקולי מארבע דקות) . מחקר קטן שנערך באוניבסטיטת אילינוי הראה כי גברים בריאים שאכלו ארוחות המכילות נבטי ברוקולי עם אבקת ברוקולי הראו רמות גבוהות יותר של מטבוליטים בדם ובשתן – שזה מצביע על ספיגה מרובה של sulforaphane בגוף.
במחקר אחר חוקרים למדו כי שליש כוס של נבטי ברוקולי ביום שנצרכו למשך חודשים מגנות מפני הליקובקטר פילורי (H. pylori), החיידק בקיבה שגורם לדלקת קיבה, כיב קיבה וסרטן הקיבה. צוות חוקרים באוניברסיטת ג'ונס הופקינס בארה"ב גילה כי מנה יומית של נבטי ברוקולי מפחיתה סמנים המעידים על נוכחות הליקובקטר H. pylori ב 40 אחוזים.
אמנם, זה לא מספיק כדי לרפא גסטריטיס או להבטיח הגנה מפני סרטן הקיבה, אבל זה מצביע על כך שאכילת נבטי ברוקולי באופן מתמשך רציף וקבוע יכולה לעזור להפחית את הרמות של החיידק ה. פילורי וסיכונים של מחלות הקשורות אליו. צוות החוקים הזה גם פרסם מחקר ב2002 כי sulforaphane – סולפורפאן הידוע בתכונותיו האנטי סרטניות מהווה גם אנטיביוטיקה טבעית חזקה נגד H. pylori. זה התגלה כי שמונה שבועות לאחר שהמשתתפים במחקר שלהם חדלו לאכול נבטי ברוקולי, - שבו להראות סמני הליקובקטר שחזרו לרמתם טרם הטיפול בנבטי הברוקולי.
יחד עם זאת לא הרבה יודעים שנבטים חיים עלולים להכיל רעלנים ולכן ההמלצה היא לשטוף אותם במים רותחים או לבשל אותם קלות. לעומת זאת נבטי ברוקולי בטוחים לאכילה בצורתם הגולמית והם יפים לבריאות האדם. מחקר שפורסם בשנת 2011 מצביע על כך ששילוב של ברוקולי ונבטי ברוקולי עשוי להכפיל את ההשפעות נוגדות הסרטן.
הנבטים שלא כדאי לאכול גולמי הם נבטי קטניות משום שהם מכילים רעלים טבעיים שמתפרקים רק דרך הבישול במים. מבטים אלו כוללים מש ( מונג), עדשים, חומוס, ונבטי אספסת אלפלפה. יש המזהירים מפני אכילת נבטים גולמיים בגלל כמה התפרצויות של E. coli או סלמונלה שלעיתים מצויים בזרעים מזוהמים. אם החיידקים הללו נמצאים על הזרעים, הם יכולים לפרוח בעת ההנבטה גם כשההנבטה נערכת בתנאים נקיים.