אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
- פלפלי צ'ילי מכילים חומר פעיל שנקרא CAPSAICIN והוא זה שמקנה להם את חריפותם. לחומר הזה יש תכונות אנטי-דלקתיות שמסייעות להקלה על כאבים. בשונה מן ההנחה הרווחת, פלפלי צ'ילי אינם גורמים לאולקוס ואפילו עוזרים למנוע אותו על ידי כך שהם מחסלים את החיידקים שאנו אוכלים, ועשויים בין השאר לפגוע גם בחיידקים הגורמים לאולקוס (הליקובקטר). הם גם מכילים ויטמין C וויטמין A, אשר מטפחים את מערכת החיסון ועוזרים לה להדוף פתוגנים פוטנציאליים. הקפסאיצ'ין נמצא בעיקר בזרעים של הצ'ילי וברקמה הלבנה הפנימית שלו. אם תסירו אותם, אתם מסירים גם את החריפות של הצ'ילי אבל יחד איתו גם חלק מתכונותיו המרפאות.
- הרכיב האקטיבי בציפורן נקרא אוייגנול והוא ניחן בתכונות אנטי-חיידקיות ואנטי-דלקתיות. כיוון שהחומר ניחן בתכונה אנטי-חיידקית, הוא נמצא בשימוש רחב ברפואת השיניים - למשל בתכשירים המוכנסים בטיפולי שורש או בסתימות זמניות. בנוסף נמצא החומר הזה בשימוש בתרסיסי גרון ובשטיפות פה. ציפורן הוא מקור מצוין לרכיבים תזונתיים מסורתיים כמו למשל חומצות שומן אומגה 3, ויטמין C ומגנזיום.
- אליצין, הרכיב הפעיל בשום וזה שמעניק לו את הריח שלו, ניחן בתכונות אנטי-בקטריאליות ואנטי-ויראליות מובהקות. כאשר מערבבים את השום עם ויטמין C מקבלים תכשיר פוטנטי שמסוגל לחסל יוצרי מחלות כמו הצטננות חורף, וירוסים של הקיבה, פטריות בפה ואפילו שחפת. השום הוא גם סוג של אנטיביוטיקה שנלחם במגוון רחב של פתוגנים, ומחקרים מראים שהוא מסוגל לחסל אפילו מוטציות של חיידקים שהפכו עמידים לאנטיביוטיקה.
- מחקר שנעשה באוניברסיטת מניטובה בקנדה הראה כי לזרעי החרדל יש יכולות אנטי-מיקרוביאליות (אנטי חיידקיות) כל כך חזקות שכאשר הוסיפו את החרדל להמבורגרים, הם הצליחו להרוג חיידקי אי. קולי. המחלקה לחקלאות בארה"ב מדווחת כי התכשיר הזה מסוגל להדוף לא רק אי. קולי אלא גם חיידקי ליסטריה, סטרפטוקוקוס ופתוגנים אחרים. זרעי החרדל ידועים גם ביכולתם לעכב גדילה של תאים סרטניים קיימים ולהגן מפני יצירה של תאים סרטניים חדשים.
צמח המרווה (סלביה אופיסינלית בלטינית) נחשב לצמח אנטי-מיקרוביאלי חזק שמסוגל גם להרוג פטריות, במיוחד את הפטריה 'קנדידה אלביקנס' שתוקפת רקמות ריריות וכן חיידקים אחרים, כמו סלמונלה. בארץ גדל זן אנדמי בשם מרווה משולשת או "מאראמיה" בעל סגולות רפואיות משלו.
- לרוזמרין יש תכונות אנטי-חיידקיות ואנטי-פטרייתיות ולעתים מומלץ להשתמש בצמח הזה כדי לטפל בפטריות במעיים. הצמח ידוע כמגרה את מערכת החיסון, משפר זיכרון, מחזק זרימת דם ומשפר עיכול. עם זאת, הוא אינו מומלץ לאנשים שסובלים מלחץ דם גבוה.
- קורנית (טימין) מכילה שמן נדיף שמסוגל להיאבק במגוון רחב של חיידקים ופטריות וביניהם סטפילוקוקוס, אי. קולי ושיגלה. מחקר שנערך בפברואר 2004 מראה כי שמן הקורנית הצליח "לטהר" חסה שזוהמה בחיידק השיגלה, חיידק שנחשב לגורם שלשולים ונזק למעיים. היום החומרים הפעילים הטימין נמצאים במגוון תכשירים ותוספי תזונה לטיפול אפקטיבי בהצטננות.