מיץ חמוציות ללא סוכר נקשר אוטומטית כתרופה טבעית לדלקת בדרכי השתן ואכן הוא יעיל מאד כדי למנוע הידבקות של החיידקים לדפנות דרכי השתן אבל האם ידעתם שמיץ חמוציות מסוגל לשים קץ לכיב פפטי (אולקוס), סרטן הקיבה, ריפלוקס, דלקת בקיבה, מחלת חניכיים, כאבים בחזה, דם סמיך מדי (קרישי דם), והתקפי לב?
יש פירות וירקות רבים שאנו יכולים לאכול הרבה יותר מדי ועדיין אנו לא אוכלים מספיק הם כדי לקבל את רכיביהם התזונתיים המיוחדים. יש אומרים שהיינו צריכים לאכול 20 ק"ג של פירות וירקות מדי יום כדי לקבל את את מה שאנחנו צריכים כדי לשמר בריאות טובה. אבל לצריכת כמויות גדולות של פירות יש גם חסרון ענק: תכולת הסוכר. למרבה המזל, יש כיום מספר פירות המספקים את היתרונות ללא החסרונות. רכז חמוציות הוא אחד מהם.
חמוציות הן לא רק מקור טוב לסיבים תזונתיים וכן מקור איכותי לויטמין C, אבל הם גם מכילים תרכובות המכילות נוגדי חמצון ותכונות אנטי דלקתיות. אז מה יש לחמוציות להציע? חמוציות מכילות הרבה יותר נוגדי חמצון מאשר מרבית הפירות הנפוצים מה שמקל על הגוף להילחם ברדיקלים חופשיים ובחיידקים אבל מעבר לכך הוא מונע הצטברות חיידקים באיברים רגישים ומונע התפתחות מחלות כרוניות. ראיות מצביעות על כך ששילוב תרכיז חמוציות טבעי ללא סוכרים לתוך התזונה יכול לעזור לשפר את הבריאות כללית. אלו מחלות אתם מונעים עם מיץ חמוציות?
עד לאחרונה, כיב פפטי נחשב לתוצאה של מתח נפשי או לחומציוץ יתר בקיבה. היום יודעים שאולקוס וכיבים בקיבה קשורים לחיידק ההליקופטר פילורי (נקרא H. pylori). החמוציות מכילות חומר שמעכב את החיידק בקיבה H. pylori מלהיקשר לרירית הקיבה. בנוסף לכך הליקובקטר פילורי עומד גם מאחורי סרטן הקיבה, ריפלוקס, ודלקת קיבה. יש לדעת כי 60% מהאוכלוסיה הבוגרת חווה או חוותה הליקובקטר ואחת מצורותיו (צרבת קשה –ריפלוקס, אולקוס, או סרטן בקיבה). רופאים בדרך כלל ממליצים לאנשים עם עם כיב פפטי להימנע מסוכרים. חמוציות הופכות אם כן לפרי באמת יעיל נגד החיידק בקיבה – הן גם מונעות את קשירתו לדפנות הקיבה והן גם מכילות נעט סוכר באופן יחסי לפירות אחרים.
בדומה לכיב פפטי והפרעות אחרות במערכת העיכול, גם מחלת חניכיים נגרמת על ידי חיידקים. מחקרים על חמוציות הראו כי חומר ספציפי בחמוציות מעכב את הצטברות חיידקים אלו בפה ומונע הדבקותם לקו החניכיים. חומר זה מצוי גם באוכמניות, מנגו, אפרסקים, שזיפים ופטל, אבל לא אחד מהפירות הללו יכול ליצור את אותו אפקט כמו חמוציות.
ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL) הוא כולסטרול רע ואילו הכולסטרול בצפיפות בגבוהה (HDL) הוא הכולסטרול הטוב. פלבנואידים ופוליפ נולים המצויים בפירות יער ובחמוציות בפרט יודעים להפחית LDL. ואם חמוציות יכולות למנוע בדם הצטברות LDL, המשמעות היא ירידה בשכיחות של כאבים בחזה, קרישי דם, והתקפי לב. מחקר משנת 2009 מראה כי נבדקים ש אכלו מיץ חמוציות במשך שישה חודשים חוו שיפור משמעותי בתפקוד כלי הדם, הורידו כולסטרול גבוה והפחיתו סיכון למחלות לב.
חמוציות קשורו קשר הדוק למניעת זיהומים בדרכי שתן. חוקרים מהמכון הפוליטכני וורצ'סטר במסצ'וסטס גילו מהו המנגנון הביולוגי: חמוציות מכילות proanthocyanidins – חומר טבעי שעוצר חיידקים כגון E.coli מהתקשרות עם התאים המרפדים את דרכי השתן
מיץ חמוציות טבעי משפר את בריאות השיניים: ד"ר יון קו מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת רוצ'סטר חקר את ההשפעות של חמוציות על בריאות השיניים. הוא וחבריו גילו כי חמוציות יודעות לשבש את ההצטברות הפלאק על השיניים ולמנוע הידבקות של גלוקן המאפשר מקלט בטוח לחיידקים לגדול שם ולייצר עששת.
-
מניעת אבנים בכליות
-
סיוע לגוף להיפטר מפסולת וחיידקים
-
מניעת סרטן
-
מניעת התפשטות של קנדידה
-
פתרון טבעי לעצירות