אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ניאצין מוריד סיכון לאלצהיימר
אנשים שמקבלים מספיק ויטמין בי 3 (ניאצין או ניאצינאמיד) בתזונה שלהם מפחיתים את הסיכון שלהם למחלת אלצהיימר ב 70%!
מחקר שערכה ד"ר מרתה קלייר מוריס, מהמכון להזדקנות בבריאות בשיקגו, בחן 3,718 קשישים בני 65 ומעלה לאורך כ6 שנים.כאשר היא ביצעה בדיקות קליניות בחלק מאנשים אלו פני ארבע שנים.
החוקרת ועמיתיה גילו כי אלו שקיבלו הכי פחות ויטמין בי 3 בתזונה הגבירו את הסיכון לפתח מחלת אלצהיימר לעומת אלו שקיבלו רמות ויטמין בי 3 גבוהות. מי שקיבל את ניאצין גבוה בתזונה חווה ירידה מנטלית וקוגניטיבית באופן מתון מאד לעומת אלו שקיבלו מעט ניאצין.
יש לשים לב כי מתחת לסף מסוים של ניאצין בתזונה אנשים נוטים לפתח את מחלת הפלגרה. למעשה פלגרה לא מופיעה אצל אנשים שמקבלים לפחות 11 מ"ג של ניאצין ביום. האנשים שחוו סיכון מוקטן במיוחד לפתח אלצהיימר היו אלו שקיבלו 45 מיליגרם של ניאצין מדי יום.