אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
שיבולת שועל מהווה מקור עשיר של סיבים מסיסים שאגב נמצאים גם בתפוחים, אגסים, שזיפים ובשעורה. סיבים מסיסים בתזונת האדם מעכבים את הספיגה שלLDL, הידוע גם בשמו האחר הכולסטרול הרע. אחד וחצי כוסות של שיבולת השועל מכילה למעלה מחמישה גרם של סיבים מסיסים כמות אשר מספיק כדי להפחית את רמת הכולסטרול הרע בדם.
כיון ששיבולת שועל עשירה בסיבים היא גם בריאה ללב ולכלי הדם לרבות הפחתת הסיכון ללחץ דם גבוה. דגן זה מומלץ לצריכה במיוחד עבור נשים לאחר גיל המעבר אשר נוטות לפתח לחץ דם גבוה. כדי לקבל אפקט יש לאכול שש מנות של שיבולת שועל על בסיס שבועי קבוע. מחקרים מראים כי גברים יכולים גם הם להפחית את הסיכון שלהם לאי ספיקת לב אם הם אוכלים קערה אחת שיבולת שועל מדי יום.
שיבולת שועל מכילה סוג מיוחד של נוגדי חמצון בשם אבנהטרמידים. חומרים אלו נלחמים ברדיקלים החופשיים אשר תוקפים HDL, אשר ידוע בשמו האחר 'הכולסטרול הטוב'. הם גם מסוגלים להגן על הכולסטרול הרע LDL מפני התחמצנות וכך דגן זה מפחית את הסיכון לפתח מחלת לב וכלי דם.
נוגדי החימצון הנ"ל - Avenanthramides לא רק מגנים מפני מחלות לב אלא גם מונעים טרשת עורקים : הם מדכאים את הייצור של מולקולות המאפשרות לתאי הדם הלבנים - המונוציטים מפני הידבקות לדפנות העורקים ולהקשחתם. מחקרים הראו כי נשים לאחר גיל המעבר שאוכלות שש מנות של שיבולת שועל הפחיתו את הסיכון שלהן לפתח ארטריוסקלרוזיס- קרי טרשת עורקים (הצטברות של פלאק לאורך העורקים), והאטו את ההתפתחות של היצרות כלי הדם והירתמותם. כאשר שיבול שועל נאכלת ביחד עם ויטמין C- האפקט הזה מוגבר: שתו יחד עם השיבולת שועל גם שתות כוס מיץ לימון, מיץ תפוזים או שלבו אותה עם פרי הדר אחר
שיבולת שועל מייצבת רמות סוכר בדם. הסיבה? זה דגן עתיר סיבים אשר יודעים לייצב את רמות סוכר בדם ומנוע את הקפיצות של הגלוקוז בדם לאחר אכילת הפחמימה. מלבד הסיבים, שיבולת שועל היא גם מקור טוב למגנזיום, מינרל שמווסת את רמות האינסולין והגלוקוז בגוף.
שיבולת שועל מכילה סוג מסוים של סיבים הנקראים 'בטא גלוקן'. אלו יודעים להגן מפני מחלות לב ולהמריץ את המערכת החיסונית במיוחד בכל הנוגע למלחמתה בזיהומים על בסיס חיידקים.
אכילת מזון שמונע עליה במשקל? יש דבר כזה: שיבולת השועל כל כך עשירה בסיבים ולכן היא כל כך משביעה- ממלאת את המערכת , מגדילה את הצמיגות של תוכן הקיבה ומקנה תחושה של שובע לזמן ארוך יותר. אתן תרגישו באורח פלא שיורד לכם החשק לנשנש מאכלים ממותקים או מלוחים לאורך כל היום. כל זה אגב מגובה בנסיונות קליניים: מחקר מצא מתאם חיובי אצל ילדים במיוחד: אלו שאכלו קערת שיבולת שועל בבוקר נטו לסיכון נמוך יותר להשמנת יתר
מבוגרים או ילדים עם רגישות לחלבון גלוטן - לא יכולים לאכול גלוטן קרי: לחם מחיטה, שיפון, כוסמין, שעורה ועוד, אבל יש מי שסבור כי הם יכולים לאכול שיבולת שועל למרות שהדגן הזה מכיל כמות קטנה של גלוטן. עדיין השאלה הזו שנויה במחלוקת כיון שלעיתים שיבולת השועל אינה טהורה ונקיה לחלוטין ממולקולות גלוטן שהשתרבבו לתוכנ למשל ממכונות שעיבדו לפני כן דגנים אחרים. מסיבה זו ההמלצה לחולי צליאק היא להימנע באופן גורף גם משיבולת שועל. יחד עם זאת לאחרונה מתרבים המחקרים שמראים כי למרבית חולי הצליאק: שיבולת שועל בצורת הטהורה אינה מזיקה ואינה מעוררת אלרגיה או אטרופיה בדפונות של המעי הגס. יש כמובן לבדוק את מקור הדגן הזה ולשלול את האפשרות שהוא הזדהם במהלך הכנתו בשאריות של גלוטן מדגנים אחרים!