אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
לאכילת פירות עשויה להיות השפעה חיובית על הגברת הקשב הריכוז והחדות הקוגניטיבית – זאת כאשר מדובר בפירות עשירים בחומצת האמינו טירוזין.
למעשה פירות שעשירים בחומצת אמינו טירוזין חומר המוצא של דופמין מגברים את הריכוז והחדות של המוח. כך טוענת חוקרת פסיכולוגיה קוגניטיבת בשם לורנזה קולצטו.
פירות עתירי טירוזין כוללים בננות, אפרסקים ושקדים, והם עוזרים לשפר את הריכוז והיצירתיות במח
קולצטו וקבוצת החוקרים מטעמה נתנו מיץ תפוזים מועשר בטירוזין לקבוצה של סטודנטים נבדקים בעוד שאחרים קיבלו משקה פלצבו ללא טירוזין. אלו ששתו מיץ תפוזים מועשר בטירוזין היו טובים יותר בפתרון בעיות מטמטיות וחידות אחרות שדורשות ריכוז לאורך זמן
התוצאות משקפות מחקרים קודמים שמצאו גם הם כי טירוזין- בפירות במזון או בתוספים-משפר את היכולות המנטליות. אגב מייסד אפל סטיב ג'ובס היה משוכנע שדיאטת הפירות שלו היא זו שהפכה אותו ליצירתי.
למה זה עובד ? כי טירוזין מגביר את הייצור של דופמין במוח, החומר חסר אצל חולי פרקינסון וגם אצל אנשי הסובלים מהפרעות קשב וריכוז. מלבד בפירות, טירוזין מצוי גם בפולי סויה, בתרד, בביצים ובגבינת קוטג'.