אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
אכילת מזונות עשירים ביוד מבטיחים לבלוטת התריס היכולת לנהל את קצב חילוף החומרים, לטפל בניקוי רעלים, בצמיחה גדילה והתפתחות.
מחקרים רבים הראו כי חוסר יוד בתזונה עלול לגרום לא רק להגדלה של בלוטת התריס אלא גם לעייפות, חולשה של מערכת החיסון, חילוף חומרים איטי והשמנה, אוטיזם, עלייה לא מבוקרת במשקל למרות שעושים דיאטת הרזיה ואפילו לבעיות נפשיות כגון חרדה מחשבות טורדניות ודיכאון.
החדשות טובות הן שיש הרבה מאכלים ומזונות עם יוד שקל לשלב בתזונה היומית. יש לדעת כי הצריכה היומית המומלצת (RDA) של יוד היא 150 מיקרוגרם לאנשים מעל גיל 14. ה RDA לילדים בגילאי 1-8 עומד על 90 מיקרוגרם מדי יום, ולגילאי 9-13 המינון היומי הנחוץ הוא 120 מיקרוגרם מדי יום. לנשים בהריון מומלץ לקבל בתזונה 290 מיקרוגרם יוד מדי יום.
האוקיינוס מאחסן מזונות עתירי יוד במיוחד בולטים בהם אצות ים מסוג היזיקי קלפ ארמה וקומבו. די במנה אחת של אצות כדי לספק הרבה מעבר לנדרש. כף אצות ים מכילה כ 2000 מיקרוגרם יוד
פירות יער אלו עשירים בנוגדי חמצון אבל גם ביוד. 4 גרם של חמוציות מכילים כארבע מאות מיקרוגרם של יוד. יש לקנות פירות יער אורגניים טריים או לשתות מיץ חמוציות.
יוגורט הוא מקור מזון מצוין ליוד. מנה אחת מעניק מחצית מהכמות היומית הנדרשת. כוס יוגורט מכילה כ -90 מיקרוגרם של יוד.
שעועית מהווה גם היא מקור מזון גדול של יוד. כוס שעועית מכילה 64 מיקרוגרם של יוד.
מנת תותי שדה מספקת כ 10% מתצרוכת היוד שנדרשת לאדם ביום. כוס אחת של תותים טריים תעניק כ 13 מיקרו גרם יוד. נסו לקנות תותים טריים אורגניים בלבד.
מלח טבעי אפור מהווה מקור מצוין ליוד באופן טבעי כאשר מלח שולחן רגיל רק מועשר ביוד מבחוץ ובנוסף מכיל חומרים מעובדים באופן כימי. גרם של מלח ההימלאיה מכיל כ 500 מיקרוגרם יוד.
בממלכת הצומח תפוחי אדמה מהווים אחד מהמקורות העשירים ביותר של יוד בתנאי שאתם אוכלים אותו עם הקליפה. תפוח אדמה אפוי בגודל בינוני מחזיק 60 מיקרוגרם של יוד.
מזון ולא תוספי תזונה צריך להוות את המקור לויטמינים ולמינרלים אבל ניתן לקחת תוסף תזונה של יוד במקרים של חסר. ישנם סוגים רבים אבל הקפידו על זן שמאפשר לגוף להפוך את התוסף ליודידים שהם הצורה הנספגת של היוד בגוף.