אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
כאמור חום הגוף יודע לווסת את עצמו ואנו בעולם המערבי יושבים בחדרים ממוזגים ומוסקים לכן הקור החיצוני אינו באמת הגורם המשמעותי להשמנת חורף. הסיבות המרכזיות להשמנת חורף מונחות בשני פקטורים בסיסיים
ישיבה מרובה בבית סגור, נגישות למקרר ולמזון, בהיה מרובה בטלויזיה כאשר כמעט מתלווה לכך נשנוש מיותר גם כשאנו לא באמת רעבים.
התקצרות שעות האור וירידה בסרוטונין. הדיכדוך הטבעי שמביאה איתה התקצרות שעות השמש מורידה את הסרוטונין בגוף ואנו פונים לאוכל גם כמקור לנחמה רגשית (אכילה רגשית) וגם כמקור לאספקת סרוטונין. סרוטונין מופק מטריפטופן שנמצא בין השאר בגבינות מוצרי חלב לחמים פסטות ומאפים אחרים.
עצירות חורף: הרבה אנשים נוטים לסבול מעצירות קלה עד קשה דווקא בחודשי החורף (ראו על כך מאמר באתר) – הסיבה לכך היא איטיות של כל המערכת בהתאמה לקצב האיטי של הטבע שבחוץ (כן. אנחנו מסונכרנים ומושפעים ממנו . ולא מהווים ישות נפרדת כמו שנדמה לנו). מזון תקוע במעיים יוצר תסיסה, הוא לא בריא למערכת, יותר מתח נפשי ואנו גם מעלים במשקל. במצבי עצירות כאלו אנשים נוטים לדחוס יותר מזון פנימה כדי להוציא את מה שתקוע. בפועל – זה רק מחריף את התקיעות.
דווקא החורף הוא אחת העונות הטובות יותר לפצוח בדיאטת הרזיה. אין בחורף פירות מתוקים כפי שיש בעונת הקיץ, אין גלידות ופיתויים מתוקים אחרים (פירות החורף כמו גוייאבא תות שדה קיווי ופירות הדר – למעט תפוזים- הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך) ולעומת זאת יש לנו משיכה למרקים שהם אחד המזונות המוצלחים יותר לדיאטת הרזיה ולהשריית תחושת שובע.
על פי הרפואה הסינית והרפואה ההודית – איורוודה- לכל מזון יש את האנרגיה שלו קרה או חמה. בין המזונות המחממים בחורף ניתן למנות:
לא משנה אם תצרכו את המזונות הללו קפואים מהמקפיא – עדיין האנרגיה הפנימית שלהם מחממת ומעלה קצב חילוף חומרים ולכן כדאי להרבות באכילת החורף כדרף להפחתת משקל.