אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
צ'יה:זרעי הצ'יה מגיעים מצמח מדברי ששמו הבוטני הוא Salvia hispanicaונמכר לעתים קרובות תחת השם העממי הנפוץ צ'יה. מקור גידולו במרכז אמריקה ואכן הוא שימש כמרכיב עיקרי בתפריט האצטקי. לאחרונה זרעים אלו של הצמח ממשפח המרווה זכו לתשומת לב כיון שהם מהווים מקור מצוין לאומגה 3 ממקור צמחי וכן בשל היותם עשירים במינרלים כמו ברזל, סידן, מגנזיום ואבץ. מהן סגולות הביאות של זרעי צ'יה ולאלו מחלות הוא עשוי לתת מענה טבעי?
מחקר חדש מצביע על כך שזרעי צ'יה עשויים לסייע בשיפור גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם כמו כולסטרול גבוה, טריגליצרידים גבוהים בדם והורדת לחץ דם גבוה
זרעי ציה גדושים בחלבון ובמינרלים ויש להם צפיפות תזונתית גבוהה. לא בכדי בשבט המאיה המלה צ'יה פירושה "כח עוצמה ואנרגיה" מכאן זה התגלגל למערב במזון על.
הם מכילים כמות נכבדת של אבץ, ויטמין B3 (ניאצין), אשלגן, ויטמין B1 (תיאמין) ווויטמין B2. בנוסף לכך:
28 גרם של זרעי צ'יה מכילים
סיבים: 11 גרם.
בקיצור מעט מאד קלוריות שמכילות את המרובה למרות גודלם הזעיר, זרעי צ'יה הם בין המזונות המזינים ביותר שקיימים על פני כדור הארץ. הם עתירי סיבים, חלבון, אומגה 3, חומצות שומן וחומרים מזינים שונים.
זרעי צ'יה מצטיינים גם בכמות גבוהה במיוחד של נוגדי חמצון אשר באים להגן על השומנים הרגישים בזרעים מלהפוך לשמן מעופש ומסוכן לבריאות. נכון אמנם שיש הרבה נוגדי חימצון בתוספי תזונה אבל אין כמו לקבל אותם ישר מהמזון. נוגדי חמצון יודעים להילחם ברדיקלים חופשיים, מולקולות שפוגעות בנו ברמה התאית ותורמות להזדקנות ומחלות כמו סרטן. זרעי Chia עשירים בחלבון איכותי
זרעי Chia חשובים לצמחונים ולטבעונים כיון שהם מכילים חלבון. לעומת צמחים אחרים זרעי ציה מכילים חלבון (כ -14% ממשקלם). הם גם מכילים איזון טוב של חומצות אמינו חיוניות ובמיוחד לצמחונים או טבעונים המתקשים להשיג חלבון בתזונה – זרעים אלו הם בשורה תזונתית טובה. חלבון הוא המזון הידידותי ביותר לירידה במשקל בדיאטה, צריכת חלבון גבוהה מפחיתה את התיאבון ובהיבט הנפשי? חלבון עשוי להפחית מחשבות טורדניות על אוכל, אכילה רגשית, ותשוקה לזלול בלילה. לסיכום בשל תכולת הסיבים ה והחלבון, זרעי צ'יה מסוגלים לעזור לכם לרדת במשקל
כמו זרעי פשתה, זרעי צ'יה עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3 מסוג ALA
(חומצת אלפא לינולנית. למרבה הצער, בני האדם לא יעילים בהמרת ALA לצורות הפעילות של האומגה 3 לכן הם לא מושלמים בהיבט הזה כמו חומצות שומן אומגה 3 מדגים. מחקרים הראו כי זרעי צ'יה יכולים להעלות את הרמות של ALA ו- EPA בדם, אך לא את רמת ה DHA. על מנת לקבל DHA הגוף והמוח זקוקים לדגים שומניים ולכן מומלץ לקחת שמן דגים, או לקחת תוסף DHA אם אתם טבעונים
זרעי צ'יה גבוהים בחומרים מזינים חשובים לבריאות העצם. אלו הם : סידן, זרחן, מגנזיום וחלבון. זרעי Chia יכולים להיחשב מקור מצוין לסידן לאנשים שאינם אוכלים מוצרי חלב או אנשים שרגישים ללקטוז. זרעי צ'יה הוכחו במספר מחקרים גם כיעילים למחלות מטבוליות בזקנה כמו סוכרת ולחץ דם גבוה
אפשר לאכול זרעי ציה בצורתם הגולמית או לפזרם על סלטים, דגנים, אורז, יוגורט או סלט ירקות. ציה פרסקו היא מנה מקסיקנית המוכנת על ידי השריית זרעי צ'יה במיץ או במים. מטבעם זרעי צ'יה סופגים נוזלים וקל לערבב אותם בדגנים מבושלים במרקים או במאכלים אחרים.