אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
הבלואה החשובה הזו דמויית הפרפר באיזור הגרון אחראית לקצב חילוף החומרים בגוף וכאשר היא מאטה את פעילותה – גם פעילות תנועת המעיים יורדת והאדם נוטה לסבול מעצירות. לא כל אדם שסובלת מתת פעילות בלוטת התריס יסבול בהכרח מעצירות כרונית קשה אבל סביר להניח שתהיה לו נטייה לכך. אם אתם נוטים לסבול מעצירות- בדקו את פרופיל בלוטת התרקיס שלכם בבדיקות דם והתחילו את הטיפול משם
תרופות לשיכוך כאבים גורמות לעצירות קשה שלעיתים דורשת חוקנים או שימוש במשלשלים. במיוחד זה קורה כאשר האדם נוטל תרופות אלו לאורך זמן. הסיבה לכך היא שחלק מהרצפטורים למשככי הכאבים נמצאים במעיים והכל שם "נעצר" וקופא על מקומו.
הנה דוגמא קלאסית לכך שתוספי תזונה וויטמינים אינם בהכרח נטולי תופעות לוואי. בהקשר של עצירות נטילת סידן ותוספי ברזל למינהם עלולים לגרום לעצירות. רצוי לקבל את החומרים הטבעיים הללו מהתזונה הטבעית ולא מתוך קפסולה כדור או קופסא.
תרופות משלשלות כמו עלי סנה או חומרים אחרים הנמכרים בשוק להפגת עצירות- נוטים עם הזמן לגרום לגוף להסתגל ולהיות עמידים בפניהם. אל תשתמשו בהם ללא הכוונה ממוחה ומבלי לבדוק מינונים ומשך זמן נטילתם אחרת המעיים עלולות להתמכר אליהם ולהפסיק את פעילותם הטבעית!
לא ברור עדיין מדוע אבל נטילת תרופות נגד דיכאון עלולות לגרום לעצירות או לקושי להטיל צואה. זה נכון אצל תרופות ממשפחת הפרוזק אבל נכון עוד יותר בתרופות ממשפחת הטריציקליים (הדור הישן יותר של תרופות אנטי דכאוניות)
דיכאו בדומה לתת פעילות בלוטת התריס מוריד את כל פעילות הגוף לקצב נמוך יותר. זה נכון גם לגבי קצב פעילות המעיים ולכן אנשים עם דיכאון נוטים לסבול מעצירות. גם אנשים עם תסמונת מעי רגיז סובלים לעיתים מדיכאון וידוע כי מעי רגיז הלוך יד ביד עם דיכאון סמוי
עצירות בזמן הריון או לידה הינה מצב שכיח למדיץ הסיבות לכך הן שרירי אגן נוחלשים, מתן תרופות נגד כאבים בזמן הלידה ובעיקר האיזור הרגיש של רצפת האגן אחרי צירי הלחץ. זה קורה בעיקר בהריון ראשון כאשר האשה חוששת ללכת לשירותים ובאופן פסיכוסומאטי מונעת מעצמה פעילות מעיים.